reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienie przeciw Covid dla dzieci 5-11 lat. Zaszczepicie?

Zmień pediatre [emoji2368] oprócz tego że czasami do przychodni do której chodzimy ciężko jest się dodzwonić to chodzimy normalnie, również z gorączką, a mam dziecko ktore ze szkoły a w zeszłym roku z przedszkola co chwilę coś przynosiło i młodsza też zaraz łapała to do tej pory ani razu nikt nas na test nie skierował.
Dokładnie, moja od września co rusz łapie różne infekcje i też jeszcze nie wysłano nas na testy

reklama
nie możesz zadzwonić do lekarza i poprosić o trzy dni zwolnienia, bo po prostu się przeziębiłaś, ponieważ wyślą Cię na test, który wykryje koronę i dwa tygodnie masz wyjęte z życiorysu. W tym czasie wszyscy, którzy mieszkają z Tobą dostaną na głowę, bo oni też nie mogą wyjść. A ci, którzy mają wszystkie objawy mają wynik negatywny.

Żyjemy normalnie, wychodzimy z domu, chodzimy do kina, na zakupy, na spacer, na plac zabaw, do znajomych, itd. Jak się ktoś przeziębi to bierze lek bez recepty plus pastylki na gardło i zostaje w domu. O pandemii bym nie wiedziała, gdybym wyłączyła internet - bo tv nie oglądam od miesięcy już.
Przez cały okres pandemii moi bliscy nie zostali skierowani na test z powodu zwykłej infekcji gardła , przeziębienia, grypy itd. Bez problemu chodzimy do lekarza do przechodni, ja bez problemu dostałam się na konsultacje do specjalistów, badania typu rezonans magnetyczny czy TK głowy.
I szczerze jeszcze nie trafiłam na osobę która miała fałszywie dodatni test.
Co więcej kiedy pogotowie zabierało mojego ciężko chorego tatę z dusznościami. Niedługo potem jego płuca przestały funkcjonować. Trafił na zwykłą intensywną terapię, leżał tam do śmierci i nikt nie wpadł żeby dopisywać mu Covid. Nawet nie został zaszczepiony, bo zostało Nam to odradzone, jakoś nikt nie bał się powiedzieć "nie".
Więc nie wiem skąd to ciągłe generalizowanie. To, że gdzieś są nieprawidłowości nie znaczy, że wszędzie tak jest.

Przez cały okres pandemii moi bliscy nie zostali skierowani na test z powodu zwykłej infekcji gardła , przeziębienia, grypy itd. Bez problemu chodzimy do lekarza do przechodni, ja bez problemu dostałam się na konsultacje do specjalistów, badania typu rezonans magnetyczny czy TK głowy.
I szczerze jeszcze nie trafiłam na osobę która miała fałszywie dodatni test.
Co więcej kiedy pogotowie zabierało mojego ciężko chorego tatę z dusznościami. Niedługo potem jego płuca przestały funkcjonować. Trafił na zwykłą intensywną terapię, leżał tam do śmierci i nikt nie wpadł żeby dopisywać mu Covid. Nawet nie został zaszczepiony, bo zostało Nam to odradzone, jakoś nikt nie bał się powiedzieć "nie".
Więc nie wiem skąd to ciągłe generalizowanie. To, że gdzieś są nieprawidłowości nie znaczy, że wszędzie tak jest.
Tak samo to ze Twojego Ojca potraktowano ok nie znaczy ze wszędzie tak jest...

Cóż że dziennie 500 zgonów zweryfikowanych i przynajmniej drugie tyle nieraportowanych. NIECH GINĄ!!!
W sumie to nawet niezła taktyka. Niedługo niezaszczepionych będzie na tyle mało, że nie będą stanowili zagrożenia.

Cóż że dziennie 500 zgonów zweryfikowanych i przynajmniej drugie tyle nieraportowanych. NIECH GINĄ!!!
W sumie to nawet niezła taktyka. Niedługo niezaszczepionych będzie na tyle mało, że nie będą stanowili zagrożenia.
Gina niezaszczepieni rzekomo, więc ok, nasz wybór, prawda ?

po to są szczepionki, żeby nie chorować i nie umierać, nieprawdaż?

reklama
Do góry