reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczepienie przeciw Covid dla dzieci 5-11 lat. Zaszczepicie?

Gdzie ja piszę, że służba zdrowia w krajach o niskiej wyszczepialności działa normalnie? To nieprawda. Po drugie 75% dotyczyło Alfy, która była wielokrotnie mniej zaraźliwa niż Delta, czy Omikron. To jest naprawdę banalne. Może Ty zmień kraj? W Rosji 30% wyszczepienia, będziesz się czuła jak ryba w wodzie ;)

Zadziwiające jak żaden, ale to żaden merytoryczny argument nie powoduje u Was rzeczowej dyskusji, a jarmark :)
Ja zmieniłam kraj. Akurat mieszkam tam gdzie szczepieni stanowią większość. Więc pudło,nie trafiłaś.
Oczywiście tylko proszczepionkowcy są zdolni do merytorycznych rozmów. A reszta to przecież niedouczony motłoch, który tylko się potrafi kłócić ze znawcami tematu. Ręce opadają, dobrze,że w moim otoczeniu nie ma takiej osoby jak Ty...

reklama
Ja zmieniłam kraj. Akurat mieszkam tam gdzie szczepieni stanowią większość. Więc pudło,nie trafiłaś.
Oczywiście tylko proszczepionkowcy są zdolni do merytorycznych rozmów. A reszta to przecież niedouczony motłoch, który tylko się potrafi kłócić ze znawcami tematu. Ręce opadają, dobrze,że w moim otoczeniu nie ma takiej osoby jak Ty...

Nie odnosisz się totalnie do danych, do rzeczowych argumentów, a produkujesz takie wycieczki personalne jak wyżej. Jak mogę inaczej Cię odbierać?

To mój naczelny argument? :D A odniesiesz się do konkretnych danych, które wkleiłam? Masz coś do powiedzenia na ten temat?
Odniose się w ten sposób, że nadal nie robi to na mnie wrażenia. Nie mam zamiaru poświęcać się dla ogółu. Syna szczepie, bo boje się tego jak będzie przechodził ospę, odrę itp. a nie z powodu innych dzieci. Tak samo nie szczepie się na covid, bo się nie boje przejścia tej choroby.
A argument o składzie szczepionki i kwasu do twarzy nawet nie skomentuje, bo nie znam nikogo kto się ostrzykuje poza celebrytkami.

Nie odnosisz się totalnie do danych, do rzeczowych argumentów, a produkujesz takie wycieczki personalne jak wyżej. Jak mogę inaczej Cię odbierać?
Nie będę tego komentować bo nawet nie ma czego. Żyj sobie jak chcesz. Jak na razie to Ty obrażasz wszystkich.

Ostatnia edycja:
Odniose się w ten sposób, że nadal nie robi to na mnie wrażenia. Nie mam zamiaru poświęcać się dla ogółu. Syna szczepie, bo boje się tego jak będzie przechodził ospę, odrę itp. a nie z powodu innych dzieci. Tak samo nie szczepie się na covid, bo się nie boje przejścia tej choroby.
A argument o składzie szczepionki i kwasu do twarzy nawet nie skomentuje, bo nie znam nikogo kto się ostrzykuje poza celebrytkami.

Ale te dane raczej pokazują, że szczepienie to droga do zabezpieczenia syna, a nie żadne poświęcenie. Nie rozumiem, dlaczego to Ci nic nie daje do myślenia, że w kraju słabiej wyszczepionym umiera 35 krotnie więcej ludzi. Możesz to rozwinąć? Podać jakiś rzeczowy argument?

Właśnie skomentowałaś🤭

PS. Dziękuję za Twoje pozwolenie, było dla mnie super istotne
Po co ta ironia? Nie będę się z Tobą wdawać w konwersacje bo nie widzę w tym żadnego sensu. Nie starasz się nawet w 1 % zrozumieć dlaczego ludzie nie chcą tego robić. Nawet tego,że ktoś się boi. Jesteś tak zapatrzona w te swoje dane i statystyki,że nie widzisz tego jak zwykły obywatel może reagować na taki przymus.

reklama
Po co ta ironia? Nie będę się z Tobą wdawać w konwersacje bo nie widzę w tym żadnego sensu. Nie starasz się nawet w 1 % zrozumieć dlaczego ludzie nie chcą tego robić. Nawet tego,że ktoś się boi. Jesteś tak zapatrzona w te swoje dane i statystyki,że nie widzisz tego jak zwykły obywatel może reagować na taki przymus.
Ty mylisz pojęcia. Ja nie mam problemu z tym, że ktoś się boi, czy nie szczepi. Ja mam problem z rozpowszechnianiem nieprawdziwych informacji na forach, w SM, gdziekolwiek. Ty to robisz. Ty nie piszesz o swoich obawach, nie rozmawiasz konkretnie, serwujesz jakąś mieszankę nieprawdziwych informacji z emocjonalną, nerwową reakcją i wycieczkami personalnymi. Ja odpowiedziałam TYLKO na Wasze nieprawdziwe argumenty, prostując je. To Was tak denerwuje, że to Wy mnie atakujecie, nie ja Was, to Wy jesteście nerwowe, złośliwe i nie staracie się zrozumieć co może czuć osoba, która przez dalsze trwanie pandemii ma setkę problemów i obaw.

Do góry