reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczepienie na covid w trakcie ciąży

reklama
Hej, jestem po wizycie u ginekologa, konsultowałam z dwoma lekarzami i każdy zaleca szczepienia, jednak najlepiej w II trymestrze. Nie ma badań które by jasno mówiły że nie można w pierwszych tygodniach ciąży ale dla pewności i spokoju kazał wstrzymać się do 13 tygodnia. Tak zrobię. Poczekam, chociaż nie ukrywam że wolałabym zaszczepić się już teraz.

Ja wzięłam 3 dawkę teraz w 33 tygodniu ciąży. Zrobilam badanie przeciwciał przed szczepieniem ale co z tego jak nikt nie wie ile to jest dużo a ile mało przy covidzie 🤷‍♀️ A tak córka będzie miała od razu jakieś przeciwciała 🙂
Jak się czułaś po tej trzeciej dawce, czy wszystko jest w porządku?

Obecnie jestem miesiąc po drugiej dawce, na ciążowym liczniku dziś 23+0. Nie będę ukrywała, że po drugiej dawce przez niespełna dobę bardzo źle się czułam, miałam masę czarnych myśli wlasnie ze strachu. Mój synek rozwija się prawidłowo, a ja jestem spokojniejsza, bo tak jak któraś z Was napisala-szczepienie nie chroni w 100%,ale to co byłam w stanie zrobić dla siebie i synka zrobilam.Jestem w

Obecnie jestem miesiąc po drugiej dawce, na ciążowym liczniku dziś 23+0. Nie będę ukrywała, że po drugiej dawce przez niespełna dobę bardzo źle się czułam, miałam masę czarnych myśli wlasnie ze strachu. Mój synek rozwija się prawidłowo, a ja jestem spokojniejsza, bo tak jak któraś z Was napisala-szczepienie nie chroni w 100%,ale to co byłam w stanie zrobić dla siebie i synka zrobilam.
Jestem w 11tc I zastanawiam się czy przyjąć w II trymestrze 3 dawkę, czy u ciebie wszystko bylo w porządku?

reklama
Jestem w 11tc I zastanawiam się czy przyjąć w II trymestrze 3 dawkę, czy u ciebie wszystko bylo w porządku?
Mi lekarz ginekolog prowadzący ciążę zalecił doszczepienie po 30 tc. Z tego względu że rozumie że jako przyszla matka mogę mieć obawy a wtedy dzieciaki już się wykształciły, i zaczynają iść tylko w masę więc żebym się nie stresowała że szczepienie może spowodować niedorozwinięci jakiegoś organu dla mojego spokoju zaleca właśnie po 30 tc

Do góry