reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienie na covid w trakcie ciąży

reklama
Dziękuje, biedne jesteśmy w czasie pandemii :)
Oj tak, nie dość że sama ciąża to czas również sterujący bo wiadomo że każda matka martwi się czy wszystko ok to jeszcze pandemia i wszechobecna wojna forumowa ws szczepień 😳😏 ja nigdy nie miałam wątpliwości, czytałam wytyczne Polskiego Towarzystwa Ginekologów i Położników i skoro mogą dać ochronę moim dzieciom zaraz po urodzeniu w postaci przeciwciał po szczepieniu w ciąży to nie będę się wahała ani chwili. Ale wiadomo, co człowiek to opinia

U mnie mija 2 doba po 3 dawce (18t)
Objawy : przer parę godzin lekko bolała mnie ręka ( sam mięsień, takie uczucie tylko przy dotykaniu tego miejsca jakbym siniaka miała ) i to by było na tyle u mnie 🙂

Jak się czułaś po tej trzeciej dawce, czy wszystko jest w porządku?
Bardzo miło się zaskoczyłam bo kompletnie nic się nie działo. Pierwsze 2 dawki miałam gorączkę ponad 38 i dreszcze a tu nic. Lekarka i pielęgniarka kazały mi dużo pić- może to mi pomogło 🤷‍♀️ Ciężko stwierdzić. Wszystko jest jak najbardziej w porządku, córka rośnie ładnie, wszystkie badania wychodzą dobrze a za 2 tygodnie może już urodzę 🙂

Bardzo miło się zaskoczyłam bo kompletnie nic się nie działo. Pierwsze 2 dawki miałam gorączkę ponad 38 i dreszcze a tu nic. Lekarka i pielęgniarka kazały mi dużo pić- może to mi pomogło 🤷‍♀️ Ciężko stwierdzić. Wszystko jest jak najbardziej w porządku, córka rośnie ładnie, wszystkie badania wychodzą dobrze a za 2 tygodnie może już urodzę 🙂

Oj tak, nie dość że sama ciąża to czas również sterujący bo wiadomo że każda matka martwi się czy wszystko ok to jeszcze pandemia i wszechobecna wojna forumowa ws szczepień 😳😏 ja nigdy nie miałam wątpliwości, czytałam wytyczne Polskiego Towarzystwa Ginekologów i Położników i skoro mogą dać ochronę moim dzieciom zaraz po urodzeniu w postaci przeciwciał po szczepieniu w ciąży to nie będę się wahała ani chwili. Ale wiadomo, co człowiek to opinia
Rzuciła mi się w oczy Twoja wypowiedź z pierwszej strony tego wątku i tam pisałaś zupełnie coś innego. Tam jednak wątpliwości miałaś i to spore.

reklama
Rzuciła mi się w oczy Twoja wypowiedź z pierwszej strony tego wątku i tam pisałaś zupełnie coś innego. Tam jednak wątpliwości miałaś i to spore.
Tak. Ponieważ nie czytałam wówczas wytycznych Polskiego Towarzystwa Ginekologów i Położników. Po drugie nie rozmawiałam jeszcze ani z moją ginekolog prowadzącą ciążę ani z lekarzem chorób zakaźnych. Właśnie dlatego że miałam realne obawy chciałam zasięgnąć fachowej wiedzy lekarzy.

Do góry