reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczepienie na covid w trakcie ciąży

Dziewczyny, wczoraj ginekolog dał mi zielone światło na szczepienie (24tc) jednak mam ogromne obawy. Wszystkie za i przeciw.
Zwyczajnie się boje tej gorączki itd jaki może mieć wpływ na dziecko. Wolałabym po porodzie
Rozumiem Twoje obawy, ja do ostatniego momentu zwlekałam. Pierwsza dawkę przyjęłam chyba ok 32TC a druga 35. Po pierwszej dawce mocny ból ręki a po drugiej prawie nic.
Bałam się bardzo ale w ostatecznym rozrachunku uważam że to dobra decyzja.

reklama
Ja przyjęłam 3 dawkę w 16t0d :) Poza bólem ręki i lekkim bólem głowy nic mi nie było :) Po 2 dawce czułam się mocno źle, ale gorączki też nie miałam.

Jak zrobisz sobie bilans zysków i strat to szczepienie zdecydowanie wygrywa :)

Moi lekarze (od prenatalnych i prowadzący) sugerowali po skończonym 14 TC kiedy organogeneza jest już zakończona.
Za dwa dni będę pytać lekarza, ale właśnie niedawno dostałam skierowanie na 3 dawkę i się zastanawiałam nad tym, że pewnie warto trochę poczekać z szczepieniem (obecnie prawie 8 tydzień).

reklama
Do góry