podejrzewam, że to zależy gdzie szczepisz. Wczoraj jakiś artykuł znalazłam, że w Warszawie na Narodowym był problem, ale już się zarzekają, że go nie ma. Ja dziś szczepiłam się we Wrocławiu z samochodu i nie było problemuHej dziewczyny, udało mi się umówić na szczepienie w 2 trymestrze i zastanawiam się czy lekarz może odmówić kwalifikacji do szczepienia? Nie chciałbym zostać postawiona z kwitkiem. Wiecie może czy można jakoś to wywalczyć gdyby nie chcieli szczepic?
reklama
Tak. I właśnie będę dzwonić, aby przesunąć sobie termin, bo drugi wypada mi w okolicach porodu.Przeczytałam dzisiaj wypowiedź profesor, która pisze, że termin podania drugiej dawki szczepionki wynosi 35 dni. W przypadku szczepionek genetycznych nie powinno przekraczać 42 dni.
Ania.Wiosenka
Fanka BB :)
Ja sie wczoraj szczepiłam (33tc) i gdy przyszłam na szczepienie to lekarz kierujący do boksu szczepień zapytał mnie tylko czy konsultowałam z moim ginem. Powiedziałam, że tak i ze on jest w 100% za. I to tylko tyle. Wiem, ze w Warszawie na Stadionie Narodowym każą przynosić zaświadczenie od ginekologa, ale nie jest to zgodne z przepisami.
Hej dziewczyny, udało mi się umówić na szczepienie w 2 trymestrze i zastanawiam się czy lekarz może odmówić kwalifikacji do szczepienia? Nie chciałbym zostać postawiona z kwitkiem. Wiecie może czy można jakoś to wywalczyć gdyby nie chcieli szczepic?
Mama Marysia
Zaciekawiona BB
Wiele moich koleżanek mówi, że ich lekarze zalecają szczepienie w trakcie starań i w ciąży do chyba 16 tygodnia
MtV
W ciąży to chyba od 16tc. Wcześniej nie powinno się szczepićWiele moich koleżanek mówi, że ich lekarze zalecają szczepienie w trakcie starań i w ciąży do chyba 16 tygodnia
Hej, mogę zapytać w którym tygodniu zamierzasz się szczepić??Hej dziewczyny, udało mi się umówić na szczepienie w 2 trymestrze i zastanawiam się czy lekarz może odmówić kwalifikacji do szczepienia? Nie chciałbym zostać postawiona z kwitkiem. Wiecie może czy można jakoś to wywalczyć gdyby nie chcieli szczepic?
Emmiliaa
Było badanych ok 90tys kobiet w Ameryce. Dla kobiet w ciąży zalecane jest szczepienie szczepionkami Pfizera i Moderna. I podobno do tej pory szczepionki były zalecane tylko kobieta w ciąży które były w grupie podwyższonego ryzyka. A wszędzie mówiono ze kobiety w ciąży nie mogą się szczepić. Moim zdaniem wszystkie media i rządzący zle przedstawiali te wszystkie szczepionki i teraz ludzie maja większy mętlik w głowie bo niewiadomo w co wierzyć.Obawiam się że nawet lekarz nie powie Ci na 100 % czy się szczepić czy nie bo z tego co wiem to żadna z tych szczepionek nie była testowana na kobietach w ciąży i po prostu nie ma danych na temat ewentualnej szkodliwości tej szczepionki. Moja siostra po szczepieniu miała 2 dni gorączkę ok 39.5 stopnia, której w ogóle nie mogła zbić. I ja bym się tego chyba najbardziej obawiała, że wysoka temperatura w ciąży może być niebezpieczna. Dlatego jakbym była w ciąży to bym się nie szczepiła. Ale to moja opinia, absolutnie nie chce nikogo namawiać ani zniechęcać. Ile osób tyle opinii, porozmawiaj z lekarzem, być może ma większą wiedzę na ten temat i ewentualnych powikłań
Emmiliaa
ze szczepionka na krztusiec jest tak ze kobieta przekazuje przeciwciała maluszkowi i maluszek od pierwszych dni jest chroniony. Ale czy w tym przypadku tez tak działa to ja niewiem.Słyszałam że szybkie testy robią jak na poród się czeka. Praktycznie w całej Polsce. Co do szczepionki to podobno robią już badania, ale WHO narazie nie zaleca w ciąży. Dlatego że za mało wiadomo. Znowu kraj który robił badania to mówili że kobieta zaszczepiona przekazuje przeciwciała. Nie wiem. Jakoś dziwnie to brzmi.
reklama
W skończonym 21 tyg. Podobno od 2 trymestru zalecająHej, mogę zapytać w którym tygodniu zamierzasz się szczepić??