I bardzo dobrze. Lepiej poczekać, aby mieć więcej szans na zagnieżdżenie się jajeczka. Będziemy trzymały kciuki. To będzie dobry okres na transfer, bo lato to mniej zagrożeń związanych z choróbskami i jajeczko będzie miało czas, aby się zadomowić w brzuchu u mamyHej, nasz transfer przesunięty na czerwiec. Tydzień po drugiej dawce szczepionki tak zaproponował profesor i nie ukrywam dla nas to dobra wiadomość. Będziemy spokojniejszy. Generalnie nawet nie było jakiejś dłuższej rozmowy powiedzieliśmy że poszła pierwsza dawka, druga w czerwcu on mówi to transfer tydzień po zrobimy
reklama
Kwiat Jabłoni
Fanka BB :)
To zależy od szpitala. W moim mieście tam gdzie testują, to póki co testują wszystkich, niezależnie od tego czy szczepieni czy nie. Za to porody rodzinne są dostępne dla wszystkich negatywnych.A ja zapytam z trochę innej strony. Mąż wczoraj przyjął pierwszą dawkę. Przed porodem przyjmie drugą. Czy któraś się orientuje, jak na fakt zaszczepienia podchodzą w szpitalu odnośnie porodów rodzinnych i ewentualnych odwiedzin
Martyna1987
W sumie moja Pani doktor również zaleciła po drugiej dawca rozpocząć dalsze starania ze spokojną głowa Trzymam kciukiHej, nasz transfer przesunięty na czerwiec. Tydzień po drugiej dawce szczepionki tak zaproponował profesor i nie ukrywam dla nas to dobra wiadomość. Będziemy spokojniejszy. Generalnie nawet nie było jakiejś dłuższej rozmowy powiedzieliśmy że poszła pierwsza dawka, druga w czerwcu on mówi to transfer tydzień po zrobimy
Jestem już po konsultacjach że specjalistami. Szczepienie już jest dopuszczone u kobiet w ciąży. Tylko dwie szczepionki warto wziąć pod uwagę. Niestety jest z dla mnie trochę za późno przed porodem. Chyba że przesuną termin. Ale druga dawka powinna być podana w ciągu dwóch tygodni, więc tym bardziej kiepsko. W czasie karmienia piersią zalecają po połogu.
Kwiat Jabłoni
A kiedy rodzisz? Odstęp przy Modernie i Pfizerze to od 3 do 6 tygodni. A terminy można sobie znaleźć szybsze, tylko trzeba pojeździć, odświeżać stronę albo spróbować skorzystać z niewykorzystanych dawek, czyli iść gdzieś gdzie szczepią po 16:00.Jestem już po konsultacjach że specjalistami. Szczepienie już jest dopuszczone u kobiet w ciąży. Tylko dwie szczepionki warto wziąć pod uwagę. Niestety jest z dla mnie trochę za późno przed porodem. Chyba że przesuną termin. Ale druga dawka powinna być podana w ciągu dwóch tygodni, więc tym bardziej kiepsko. W czasie karmienia piersią zalecają po połogu.
Miloszella
Zaciekawiona BB
Jestem już po konsultacjach że specjalistami. Szczepienie już jest dopuszczone u kobiet w ciąży. Tylko dwie szczepionki warto wziąć pod uwagę. Niestety jest z dla mnie trochę za późno przed porodem. Chyba że przesuną termin. Ale druga dawka powinna być podana w ciągu dwóch tygodni, więc tym bardziej kiepsko. W czasie karmienia piersią zalecają po połogu.
A skąd informacja, że w połogu nie zalecają przyjęcia szczepionki? Możesz podesłać jakieś źródło bo nie mogę znaleźć. Ja jestem umówiona za 2 tygodnie na pierwszą dawkę, będę wtedy w 36+5. Mam zaplanowane CC na 11.06 i wtedy wypadają równo 3 tygodnie od przyjęcia I dawki więc wiadomo, że nie wezmę II dawki przed porodem i dlatego musiałabym ją przyjąć max 3 tyg po porodzie czyli w pologu i teraz nie wiem co robić. Niestety wcześniejszego terminu na I dawkę nie mogę znaleźć
Ania.Wiosenka
Witajcie dziewczyny. Ja tydzien temu zapisalam.sie na szczepienie Pfizerem na 10 maja. Oczywiscie obawiam sie troche, ale po rozmowie z moim ginekologiem zdecydowalam sie na szczepienie. Tak samo zreszta namawialy nas polozne w szkole rodzenia. Podobno duzo przypadkow ciezkich jest wsrod ciezarnych zwlaszcza w 3 trymestrze. U mnie 32 tc
eij
Coraz częściej słyszy się że zaleca się szczepienia kobiet ciężarnych ale dopiero w 3 trymestrze ciąży. Moim ciężarnym koleżankom lekarze odradzają szczepienie szczególnie w 1 trymestrze. Bardzo dużo decyduje się na szczepienie właśnie w ostatnich miesiącach ciąży.Witajcie dziewczyny. Ja tydzien temu zapisalam.sie na szczepienie Pfizerem na 10 maja. Oczywiscie obawiam sie troche, ale po rozmowie z moim ginekologiem zdecydowalam sie na szczepienie. Tak samo zreszta namawialy nas polozne w szkole rodzenia. Podobno duzo przypadkow ciezkich jest wsrod ciezarnych zwlaszcza w 3 trymestrze. U mnie 32 tc
Źródła nie jestem w stanie podać, gdyż to rozmowy ustne. Podpytaj swoich lekarzy, bo o cesarce nic nie wiem. Jaki to stan i jak działa na organizm.A skąd informacja, że w połogu nie zalecają przyjęcia szczepionki? Możesz podesłać jakieś źródło bo nie mogę znaleźć. Ja jestem umówiona za 2 tygodnie na pierwszą dawkę, będę wtedy w 36+5. Mam zaplanowane CC na 11.06 i wtedy wypadają równo 3 tygodnie od przyjęcia I dawki więc wiadomo, że nie wezmę II dawki przed porodem i dlatego musiałabym ją przyjąć max 3 tyg po porodzie czyli w pologu i teraz nie wiem co robić. Niestety wcześniejszego terminu na I dawkę nie mogę znaleźć
Ja niestety będę musiała zrezygnować. Mam wykryty koronawirusa.
W rodzinie wszyscy byli chorzy. Niby zwykle kaszle mieli. Katar, trochę gorączki. Teraz ja dostałam zwykły kaszel, a zlecili badanie i szok.
reklama
Hej dziewczyny, udało mi się umówić na szczepienie w 2 trymestrze i zastanawiam się czy lekarz może odmówić kwalifikacji do szczepienia? Nie chciałbym zostać postawiona z kwitkiem. Wiecie może czy można jakoś to wywalczyć gdyby nie chcieli szczepic?