reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczepienia

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Rozwiązanie
Dziewczyny założenie tego tematu z góry było skazane na porażkę, bo to chyba najbardziej kontrowersyjny temat wśród rodziców. Poza tym obawiam się ze mimo wszystko dyskutujecie nie ma temat.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
reklama
Szczepiłam 6w1 plus rota, pneumo i meningo. Jestem na tak. Natomiast przerazila mnie ostatnia afera z rodzicami, ktorzy odmowili szczepien (moim zdaniem maja do tego prawo) i umycia dziecka z mazi plodowej (maja racje). Potraktowano ich jak margines spoleczny i kryminalistow a dziecko jako wytwor nalezacy do panstwa.

czy wszedzie wszyscy muszą sie klocic i sie hejtowac? co sie dzieje z ludzmi? ze swiatem?
wspierajmy sie a nie drzyjmy.koty na kazdym kroku!!

co do szczeppien to ja niechetnie ale szczepilam ale tymi płatnymi 5w1.
w czwartek mamy 3 dawke.
Bo właśnie też mi to ciężko zrozumieć że gdzieś powiem coś komu się nie podoba a potem pod każdym moim postem w ogóle juz na inny temat czy innego dnia wybiega stado dziewczyn i hejtuje, lol, przecież to strata czasu.
A czemu 5 w 1 a nie tymi darmowymi pojedynczymi?

Szczepiłam 6w1 plus rota, pneumo i meningo. Jestem na tak. Natomiast przerazila mnie ostatnia afera z rodzicami, ktorzy odmowili szczepien (moim zdaniem maja do tego prawo) i umycia dziecka z mazi plodowej (maja racje). Potraktowano ich jak margines spoleczny i kryminalistow a dziecko jako wytwor nalezacy do panstwa.
Clarien, to długi temat. Wszyscy jesteśmy wytworem należącym do państwa skoro w nim żyjemy. Jeżeli jest przemoc w domu to uważasz ze państwo nie powinno zabrać dziecka? Są plusy i minusy. Co nie zmienia faktu, że w szpitalach stosuje się wszystkie zabiegi medycyny 21 wieku. Nikt tam nie chciał dziecku krzywdy zrobić, nawet zabieg Credego to zwykle przemycie oczu a oni chcieli mleko matki wkroplic do oczu bobo, nie pozwolili na podanie vit k, etc. Zresztą nie rozumiem tu jednej rzeczy. Skoro medycyna taka niedobra i nienaturalna to czemu ta kobieta rodziła w szpitalu, brała środki przeciwbólowe w czasie porodu, no miała full wypas obsługi ale dziecku nie chciała dać na to szansy? Ale tak jak mówię, to długi temat.

Clarien, to długi temat. Wszyscy jesteśmy wytworem należącym do państwa skoro w nim żyjemy. Jeżeli jest przemoc w domu to uważasz ze państwo nie powinno zabrać dziecka? Są plusy i minusy. Co nie zmienia faktu, że w szpitalach stosuje się wszystkie zabiegi medycyny 21 wieku. Nikt tam nie chciał dziecku krzywdy zrobić, nawet zabieg Credego to zwykle przemycie oczu a oni chcieli mleko matki wkroplic do oczu bobo, nie pozwolili na podanie vit k, etc. Zresztą nie rozumiem tu jednej rzeczy. Skoro medycyna taka niedobra i nienaturalna to czemu ta kobieta rodziła w szpitalu, brała środki przeciwbólowe w czasie porodu, no miała full wypas obsługi ale dziecku nie chciała dać na to szansy? Ale tak jak mówię, to długi temat.

zgadzam się. A co do szczepionek to uważam, że powinno się szczepić. Potem ludzie się dziwią, że wracają epidemie chorób których od dawna u nas nie było

Bo właśnie też mi to ciężko zrozumieć że gdzieś powiem coś komu się nie podoba a potem pod każdym moim postem w ogóle juz na inny temat czy innego dnia wybiega stado dziewczyn i hejtuje, lol, przecież to strata czasu.
jakos nie mialam sumienia. corka moze nie az tak zle to zniosla ake ja zdecydowanie gorzej -.-

Bo sama hejtujesz innych. Zmień swoje nastawienie to i inni to zrobią.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A co do szczepień. Akurat ja uważam, ze to obowiązek i sama szczepilam 6w1 aby ograniczyć ból dziecku i sobie stresu. U mnie w przychodni dostępne były albo refundowane albo 6w1.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry