- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Rozwiązanie
Dziewczyny założenie tego tematu z góry było skazane na porażkę, bo to chyba najbardziej kontrowersyjny temat wśród rodziców. Poza tym obawiam się ze mimo wszystko dyskutujecie nie ma temat.
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
reklama
Szczepiłam 6w1 plus rota, pneumo i meningo. Jestem na tak. Natomiast przerazila mnie ostatnia afera z rodzicami, ktorzy odmowili szczepien (moim zdaniem maja do tego prawo) i umycia dziecka z mazi plodowej (maja racje). Potraktowano ich jak margines spoleczny i kryminalistow a dziecko jako wytwor nalezacy do panstwa.
Bo właśnie też mi to ciężko zrozumieć że gdzieś powiem coś komu się nie podoba a potem pod każdym moim postem w ogóle juz na inny temat czy innego dnia wybiega stado dziewczyn i hejtuje, lol, przecież to strata czasu.czy wszedzie wszyscy muszą sie klocic i sie hejtowac? co sie dzieje z ludzmi? ze swiatem?
wspierajmy sie a nie drzyjmy.koty na kazdym kroku!!
co do szczeppien to ja niechetnie ale szczepilam ale tymi płatnymi 5w1.
w czwartek mamy 3 dawke.
A czemu 5 w 1 a nie tymi darmowymi pojedynczymi?
karolyn1987
Fanka BB :)
ja szczepiłam darmowymi obowiązkowymi i dodatkowo pneumokoki, meningokoki i ospa wietrzna
Clarien, to długi temat. Wszyscy jesteśmy wytworem należącym do państwa skoro w nim żyjemy. Jeżeli jest przemoc w domu to uważasz ze państwo nie powinno zabrać dziecka? Są plusy i minusy. Co nie zmienia faktu, że w szpitalach stosuje się wszystkie zabiegi medycyny 21 wieku. Nikt tam nie chciał dziecku krzywdy zrobić, nawet zabieg Credego to zwykle przemycie oczu a oni chcieli mleko matki wkroplic do oczu bobo, nie pozwolili na podanie vit k, etc. Zresztą nie rozumiem tu jednej rzeczy. Skoro medycyna taka niedobra i nienaturalna to czemu ta kobieta rodziła w szpitalu, brała środki przeciwbólowe w czasie porodu, no miała full wypas obsługi ale dziecku nie chciała dać na to szansy? Ale tak jak mówię, to długi temat.Szczepiłam 6w1 plus rota, pneumo i meningo. Jestem na tak. Natomiast przerazila mnie ostatnia afera z rodzicami, ktorzy odmowili szczepien (moim zdaniem maja do tego prawo) i umycia dziecka z mazi plodowej (maja racje). Potraktowano ich jak margines spoleczny i kryminalistow a dziecko jako wytwor nalezacy do panstwa.
karolyn1987
Clarien, to długi temat. Wszyscy jesteśmy wytworem należącym do państwa skoro w nim żyjemy. Jeżeli jest przemoc w domu to uważasz ze państwo nie powinno zabrać dziecka? Są plusy i minusy. Co nie zmienia faktu, że w szpitalach stosuje się wszystkie zabiegi medycyny 21 wieku. Nikt tam nie chciał dziecku krzywdy zrobić, nawet zabieg Credego to zwykle przemycie oczu a oni chcieli mleko matki wkroplic do oczu bobo, nie pozwolili na podanie vit k, etc. Zresztą nie rozumiem tu jednej rzeczy. Skoro medycyna taka niedobra i nienaturalna to czemu ta kobieta rodziła w szpitalu, brała środki przeciwbólowe w czasie porodu, no miała full wypas obsługi ale dziecku nie chciała dać na to szansy? Ale tak jak mówię, to długi temat.
zgadzam się. A co do szczepionek to uważam, że powinno się szczepić. Potem ludzie się dziwią, że wracają epidemie chorób których od dawna u nas nie było
aga6
jakos nie mialam sumienia. corka moze nie az tak zle to zniosla ake ja zdecydowanie gorzej -.-Bo właśnie też mi to ciężko zrozumieć że gdzieś powiem coś komu się nie podoba a potem pod każdym moim postem w ogóle juz na inny temat czy innego dnia wybiega stado dziewczyn i hejtuje, lol, przecież to strata czasu.
aga6
ja najpierw bylam anty szczepieniom ale teraz bardziej balabym sie nie szczepic niz szczepiczgadzam się. A co do szczepionek to uważam, że powinno się szczepić. Potem ludzie się dziwią, że wracają epidemie chorób których od dawna u nas nie było
ewciiik
Bo właśnie też mi to ciężko zrozumieć że gdzieś powiem coś komu się nie podoba a potem pod każdym moim postem w ogóle juz na inny temat czy innego dnia wybiega stado dziewczyn i hejtuje, lol, przecież to strata czasu.
Bo sama hejtujesz innych. Zmień swoje nastawienie to i inni to zrobią.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
ewciiik
A co do szczepień. Akurat ja uważam, ze to obowiązek i sama szczepilam 6w1 aby ograniczyć ból dziecku i sobie stresu. U mnie w przychodni dostępne były albo refundowane albo 6w1.
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.