reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczepienia

reklama
Dzikidzik w majowym nr. Twoje dziecko znalazłam, że szczepionka o którą pytasz kosztuje 180-205zł. Stosuje się ją od 9 miesiąca, ale zalecana jest w 13-14 miesiącu. Osobiście odradzam. My już jesteśmy prawie po. Im mniejsze dziecko tym lepiej znosi. A nasze jeszcze nie umieją się drapać. I wiele innych plusów.

Dziewczyny!

A ja mam pytanie-czy ktoras z Was szczepila badz chce zaszczepic swoje dziecko przeciw ospie ?? A jesli tak to czy orientujecie sie jaki jest koszt tej szczepionki w Waszym regionie ? (bo jak juz wiemy roznie z tym bywa :eek:) No i kiedy chcecie szczepic swoje Kruszynki??

Bede wdzieczna za kazda odpowiedz! :tak::-)

Moje maluchy zaszczepione na ospę. SZczepiliśmy razem z tymi szczepionkami w 13-14 miesiącu czyli odrze śwince i różyczce. Szczepionka kosztuje og 240zł ale przy zakupie dwóch dostalićmy rabat i wyszło ok 210zł

Margolis dzieki wielkie za odzew :tak::happy: nam pediatra powiedziala ze szczepic najlepiej tak 5-6 tygodni po poprzedniej szczepionce :eek: a cena u nas to podobno okolo 160zl. Wiec widze ze kolejny raz sa spore roznice w cenach jezeli chodzi o szczepionki, w zaleznosci od rejonu, dla mnie to jest nienormalne :no::baffled:

a my zaliczyliśmy w końcu tą opóźnioną szczepionkę Przemka w zeszły wtorek (akurat w jego imieninki:-() ale się mój Skarbek napłakał:-(ale już po na szczęście

Czy szczepiłyście już na odrę-świnkę-różyczkę i czym jesli można wiedzieć? I jak zniosły Wasze dzieci tą szczepionkę? Niedługo i nas to czeka, ale będzie płacz ..........

ja właśnie dzisiaj byłam z Bąblem na tym szczepieniu... i mam wpisane że to jest MMR II szczepionka,pielęgniarka powiedziała, że nawet na 10 dzień po szczepieniu może wystąpić temperatura, a on już dziś jest marudny,płaczliwy i ogólnie nie do życia, ale paszczenka mu się rozjaśniła jak dostał od pani doktor lizaczka:tak: Kacpuś ma te "bezpieczne" szczepionki płatne, tyle że bezpłatnie bo nie może tych podstawowych bo reaguje negatywnie.

czy szczepicie na coś dodatkowo?

My jutro ostatnie płatne.Jk pomyślę że mam tam iść w ten deszcz to mi sie odechciewa:no:,ale iść trzeba.:tak::-(

reklama
Mijuś ale płatne dodatkowe czy obowiązkowe? Kacpuś ma te obowiązkowe refundowane, ale zastanawiałam się nad tą szczepionką na pneumokoki czy jakoś tak, Wy szczepiłyście?

Do góry