reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia

Tak Adasiu,a my wciąż czekamy.Do mnie mają jutro lub w czwartek dzwonić i szczepinie dopiero w poniedzialek lub wtorek:wściekła/y:

reklama
No i my w końcu jestesmy po szczepieniu.Wojtus płakał,ale raczej ze zmęczenia,bo baaaaardzo długo trwało nim nas zaszczepili.
Tak jak myślałam jedna ze szczepionek jest "testowana":szok: tzn.jest testowana w Polsce bo USA i w Europie zach. jest już stosowana.To szczepionka przeciwko pneumokokm z 13 szczepami.Do tej pory podawano taką z 7 szczepami.Pani doktor zapewniała,że wszystko będzie ok,i mam taką nadzieję.
Wojtus miał aż 3 wklucia bo WZW,Pentaxim i 13uPNC.

A my wzielismy Oliwce to szczepionke 6w1 i bardzo sie z tego ciesze bo bylo tylko jedno wklucie a Mała tak strasznie i dlugo plakal ze nie szlo jej uspokoic jeszcze jakies 20 minut po szczepieniu :-( Wiec nie wyobrazam sobie co by bylo gdyby miala dostac wiecej wkluc :-( A powiedzcie ile u Was koszutje taka szczepionka bo ja zaplacilam 170 zl :szok: i przyznam sie ze wydaje mi sie ze jest to strasznie drogo. Jedna moja znajoma dostala ja u siebie w przychodni za darmo bo powiedzieli jej ze dzieci urodzone we wrzesniu maja to szczepienie za darmo :confused:

Adasiu miałas rację z tym zachodem i USA:wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: nie wiem jak mysmy to przeczytali,ale i tak uważam,że skoro ta sama firma wprowadziła tę wcześniejszą szczepionkę na pneumokoki i wszystko jest ok, to dlaczego teraz miałoby być inaczej?
Bądźmy dobrej myśli,a powiklania po szczepienne zdarzają się raz na kilkaset tysięcy i dotyczą wszystkich szczepionek nie tylko tych testowanych;-)

my wybraliśmy szczepionkę podczas której są 3 wkłucia przy jednym szczepieniu i już po pierwszym ukłuciu żałowałam tej decyzji :( Przemcio nie płakał tylko wstrzymał oddech, zrobił się fioletowy i wręcz wył jakieś 20 minut :( nie wiem czy to wina pielęgniarki czy mój syn tak reaguje

Ala dostała wczoraj wezwanie na szczepienie-idziemy w czwartek.Po ostatniej wszystko było dobrze, to mam nadzieję, że i tym razem żadnych rewelacji poszczepiennych nie będzie.:tak: No i dzisiaj będę lżejsza o 130 zł, szczepionka jest do odebrania.;-)

reklama
Do góry