reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczepienia na COVID a ciąża !

Tak, problemem jest też to, że ewentualne odszkodowanie zapłaci szpital, czyli my wszyscy... Już nie chce wchodzić w szczegóły, ale najlepszym wyjściem wg mnie byłoby wprowadzenie w tej kwestii odpowiedzialności indywidualnej, finansowej wprost lekarza czy pielęgniarki, ale to też nie takie proste.
Mam jednak nadzieję, że temat się rozwinie i pacjenci zaczną te skargi zgłaszać na taką skalę, że dłużej problemu nie będzie można ignorować.
Kochana... U nas ordynator ginekologii był 2 razy zglosozny, że czuć od niego alkohol. Za każdym razem wzywano policję a on wychodził ze szpitala przed ich przyjazdem. Dopiero teraz słychać, że za trzecim razem coś się zmieniło i toczy się jakieś postępowanie ale z jakim skutkiem to Bóg jeden wie...

reklama
Sprawę rozwiązałoby ubezpieczenie OC dla personelu medycznego.
I niech każdy płaci taka składkę.
A jak wystąpi „błąd w sztuce” to składka automatycznie wzrasta.
Motywacja na 102.
Ale to tylko w kategorii marzeń i życzeń.

Też kiedyś miałam wieeeeelkie cycki, teraz zostały zasuszone rodzynki 🤣 Zawsze się do męża śmieję, że takie skórki pomarszczone wiszą, że nawet za co złapać nie ma, ale ja koooocham moje małe, obwisłe cysuszki, nienawidziłam mieć wielkich balonów, bluzki 2 rozmiary większe, żeby cycki wlazły, stanik kupić to koszmar, a teraz mogę się z córką ciuchami wymieniać 🤣🤣🤣
Dajesz nadzieję. Wolę mieć małe zwisy, niż duży jędrny biust 😁 a 75 j to jednak jest duży cyc.

Przynajmniej dostałaś jakieś zalecenia. Ja do dzisiaj nie wiem co to było, czy pusty pęcherzyk, czy co. Nie wiem. Ciąża się zatrzymała, spie*dalaj
Ja wiem, że to smutne, ale twoje porównanie mnie rozbawiło 🤣 ja też nie dostałam zaleceń, powiedzieli mi że mogę po 3 h wyjść od narkozy i przyszła 16 więc poszłam się zapytać, a one no może pani iść, więc se poszłam 🤣
Po ciąży też wypisu nie dostałam, dopiero kilka dni od wyjścia ze szpitala, i źle brałam antybiotyk, więc rana zaczęła się otwierać. 👌👌👌👌

Sprawę rozwiązałoby ubezpieczenie OC dla personelu medycznego.
I niech każdy płaci taka składkę.
A jak wystąpi „błąd w sztuce” to składka automatycznie wzrasta.
Motywacja na 102.
Ale to tylko w kategorii marzeń i życzeń.
OC dla zawodów medycznych jest obowiązkowe.

Cytat: Jeżeli lekarz, pielęgniarka, położna, fizjoterapeuta zatrudnieni w ubezpieczanym podmiocie posiadają swoje odrębne działalności gospodarcze zarejestrowane jako podmioty wykonujące działalność leczniczą, to muszą posiadać swoje ubezpieczenie obowiązkowe. Jeżeli nie prowadzą działalności gospodarczej, to powinni posiadać polisy odpowiedzialności cywilnej dobrowolnej osób wykonujących zawód medyczny.

OC dla zawodów medycznych jest obowiązkowe.

Cytat: Jeżeli lekarz, pielęgniarka, położna, fizjoterapeuta zatrudnieni w ubezpieczanym podmiocie posiadają swoje odrębne działalności gospodarcze zarejestrowane jako podmioty wykonujące działalność leczniczą, to muszą posiadać swoje ubezpieczenie obowiązkowe. Jeżeli nie prowadzą działalności gospodarczej, to powinni posiadać polisy odpowiedzialności cywilnej dobrowolnej osób wykonujących zawód medyczny.

Czy dobrze rozumiem, ze to tylko dla pracowników prywatnych gabinetów?
Bo z tego wynika, ze pielęgniarka szpitalna objęta jest ubezpieczeniem zakładu pracy a taka z prywatnego gabinetu musi mieć własne ubezpieczenie. Podobnie jak lekarz. Dobrze rozumiem?

Dajesz nadzieję. Wolę mieć małe zwisy, niż duży jędrny biust 😁 a 75 j to jednak jest duży cyc.

Ja wiem, że to smutne, ale twoje porównanie mnie rozbawiło 🤣 ja też nie dostałam zaleceń, powiedzieli mi że mogę po 3 h wyjść od narkozy i przyszła 16 więc poszłam się zapytać, a one no może pani iść, więc se poszłam 🤣
Po ciąży też wypisu nie dostałam, dopiero kilka dni od wyjścia ze szpitala, i źle brałam antybiotyk, więc rana zaczęła się otwierać. 👌👌👌👌
Mnie uratowało to, że głowa mi się zablokowała i nie cierpiałam. W ogóle. Teraz jak mi się pytają która to ciąża, to odruchowo mówię, że druga.

Dla nich to kilka komórek straconych, ale jakbyś chciała je usunąć z własnej woli, to nagle się z tego robi człowiek.

Bo żeby zgłosić sprawę, to trzeba znać numer ich polisy....

I tu jest problem.
Zaden lekarz ci dobrowolnie tego numeru nie da, jeśli wie, ze przewalił sprawę. A szpital pewnie tez tego nie zgłosi, bo istnieje spora szansa, ze ten lekarz zostałby zawieszony do wyjaśnienia. W obliczu brakow kadrowych, to nikt przy zdrowych zmysłach nie pozbędzie się lekarza. Bo może się okazać, ze zawieszony zostanie jedyny anestezjolog w placówce i wtedy co?

reklama
Do góry