reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienia na COVID a ciąża !

Przy poronieniu też obdarli mnie z godności, traktowali jak psa. Nawet mój tatuaż im nie umknął i był głupio komentowany.
Teraz nie ma odwiedzin, więc festiwal znęcania się rozkręcił się na maksa. Najgorzej, że one uczą też tego młodych. Na początku ciąży trafiłam z plamieniami do szpitala, lekarz nie bagatelizował mojego stanu i położył mnie na oddziale. No i jak przyszły testy z korony to z izolatki miałyśmy z wszystkimi rzeczami przejść na normalną sale, łącznie z naszą szafką. Wchodzą dwie młode położne i chciały nam pomóc, dziewczynie obok krew leciała non stop i co? Weszła stara położna i zaczęła się na nie drżeć, że ciąża to nie choroba i mają to zostawić, nic nam nie pomagać. One miały ludzki odruch, za który dostały opierdolkę, więc będą dokładnie takie same za X lat.
Strasznie mi przykro... Myślę, że takich jest nas wiele,ktire zostały obdarte z godności. Dla mnie największym upokorzeniem było, że musiałam ściągnąć przy wszystkich majtki i pokazać wkładkę. Przecież to się do sądu nadaje. Ja wiem, że jesteśmy wszystkie kobietami, wszystkie mamy to samo, ale na odrobinę komfortu, prywatnosci i empatii zasługuje każda z nas. Teraz w dobie koronawirusa jest jeszcze gorzej. Ja naprawdę pozawilabym taki personel nie tylko wynagrodzenia ale i możliwości wykonywania zawodu. Na plus jest to, że nie wszędzie tak jest. Synka rodziłam w Nowym Sączu w Medikorze i z całego serca będę polecać sam szpital jak i cały personel.

reklama
Strasznie mi przykro... Myślę, że takich jest nas wiele,ktire zostały obdarte z godności. Dla mnie największym upokorzeniem było, że musiałam ściągnąć przy wszystkich majtki i pokazać wkładkę. Przecież to się do sądu nadaje. Ja wiem, że jesteśmy wszystkie kobietami, wszystkie mamy to samo, ale na odrobinę komfortu, prywatnosci i empatii zasługuje każda z nas. Teraz w dobie koronawirusa jest jeszcze gorzej. Ja naprawdę pozawilabym taki personel nie tylko wynagrodzenia ale i możliwości wykonywania zawodu. Na plus jest to, że nie wszędzie tak jest. Synka rodziłam w Nowym Sączu w Medikorze i z całego serca będę polecać sam szpital jak i cały personel.
Mnie najbardziej rozwaliło to, że najpierw mi nie dawali mleka, a potem oskarżyli o głodzenie dziecka. Matko jak to bolało... Wtedy mi bardzo zależało na kp.

Teraz pojadę ze swoim mlekiem, takie buteleczki jak one z łaską dają są na allegro do kupienia bez łaski :D

Mnie najbardziej rozwaliło to, że najpierw mi nie dawali mleka, a potem oskarżyli o głodzenie dziecka. Matko jak to bolało... Wtedy mi bardzo zależało na kp.

Teraz pojadę ze swoim mlekiem, takie buteleczki jak one z łaską dają są na allegro do kupienia bez łaski :D
W Nowym Sączu czy w innym szpitalu?

W Nowym Sączu czy w innym szpitalu?
W Poznaniu. Ja nawet chciałam do Łodzi jechać do prywatnego, ale z tego co wiem, żaden prywatny mnie nie przyjmie z tą zakichaną insuliną.

E tam. Teraz będę mądrzejsza. Pojadę spakowana jak na wojnę, podrukuję sobie oświadczeń na wypadek covida i jak znowu będzie to samo, to wychodzę na własne żądanie. Nie dam się już drugi raz tak upodlić. Nawet kuźwa pieluchy wezmę swoje.

W Poznaniu. Ja nawet chciałam do Łodzi jechać do prywatnego, ale z tego co wiem, żaden prywatny mnie nie przyjmie z tą zakichaną insuliną.

E tam. Teraz będę mądrzejsza. Pojadę spakowana jak na wojnę, podrukuję sobie oświadczeń na wypadek covida i jak znowu będzie to samo, to wychodzę na własne żądanie. Nie dam się już drugi raz tak upodlić. Nawet kuźwa pieluchy wezmę swoje.
W Sączu można było samej wchodzić i sobie brać te buteleczki, bez pytania i proszenia. Mi to kilka sztuk do domu dali bo jak była laktacyjna u mnie a mam cyce takie, że karierę bym w Hollywood jak Pamela zrobiła 🤣i miałam problem z przystawianiem to kazała dokarmiać mm.

Edit: miałam takie cyce 🤣🤣🤣 teraz mi kolana obijają. A z racji, że jestem w ciąży to pewnie po porodzie będę mogła je sobie na plecy zarzucić jakby mi się za bardzo między nogami plątały 🤣🙈🙈🙈

W Sączu można było samej wchodzić i sobie brać te buteleczki, bez pytania i proszenia. Mi to kilka sztuk do domu dali bo jak była laktacyjna u mnie a mam cyce takie, że karierę bym w Hollywood jak Pamela zrobiła 🤣i miałam problem z przystawianiem to kazała dokarmiać mm.

Edit: miałam takie cyce 🤣🤣🤣 teraz mi kolana obijają. A z racji, że jestem w ciąży to pewnie po porodzie będę mogła je sobie na plecy zarzucić jakby mi się za bardzo między nogami plątały 🤣🙈🙈🙈

Ja wiem, ze dyskusja poważna ale rozwalilas mnie cycami 😂
Tego nawet Pamela nie osiągnęła.

Ja mężowi będę zarzucać w zimie zamiast szalika :D Duże cyce są fajne tylko na plakacie playboya, co? :)

Ja mężowi będę zarzucać w zimie zamiast szalika :D Duże cyce są fajne tylko na plakacie playboya, co? :)
Ja pamiętam jak miałam 18lat, nosiłam dumna takie bluzki co mi ledwo sutki zakrywały a babcia moja świętej pamięci, pukała się w czoło i mówiła, wnusiu, pamiętaj, im większe za młodu, tym dłuższe na starość. No kuźwa, sprawdziło się 🙈🙈🙈🤣🤣🤣

reklama
Do góry