reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczepienia na COVID a ciąża !

A wracając do tematu, to chciałabym zobaczyć kiedyś statystyki - ile wśród zachorowań jest/było osób zaszczepionych (i w jakim czasie od podania pierwszej lub drugiej dawki), ile z nich wymagało leczenia szpitalnego, a ile zmarło. Oczywiście z podziałem na tych, dla których covid był bezpośrednią przyczyną śmierci, i tych z chorobami współistniejącymi. Idealnie by było - z podziałem na grupy wiekowe. I obok takie same statystyki - dla wszystkich zachorowań.
Jak ktoś trafi, to bardzo proszę o linka :)

reklama
@Faza87 No i tu mijasz się z prawdą - bo od dawna już podają, ile osób zmarło z powodu covid, a ile miało choroby współistniejące. Natomiast nigdy nie słyszałam o śmieci osoby zaszczepionej z powodu chorób współistniejących.

@Faza87 No i tu mijasz się z prawdą - bo od dawna już podają, ile osób zmarło z powodu covid, a ile miało choroby współistniejące. Natomiast nigdy nie słyszałam o śmieci osoby zaszczepionej z powodu chorób współistniejących.
czy ty mnie zaczniesz w końcu ignorować czy od teraz cokolwiek gdziekolwiek napiszę to będziesz mi udowadniać jaka jestem głupia, niekumata i nie wiem co piszę?

Skoro ma się wybór czy się szczepisz czy nie - to później niestety trzeba zaakceptować konsekwencje każdej z decyzji.

Tak, tylko wszystko do tego zmierza, ze za chwile nie będzie się miało wyboru.
A wtedy wszyscy umyją ręce. I ja takiej sytuacji nie chce.

A ja widziałam akty zgonu, w których niewłaściwie wpisano covid jako przyczynę zgonu, pomimo ze leżała ona zupełnie w czymś innym.
Nawet bliska rodzina patrzyła na akt i się zastanawiała czy aby napewno dokument do właściwej osoby dostali.
Mowa o zawale, raku i hipotermii. Ale spoko, covid.

reklama
Do góry