reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczepienia na COVID a ciąża !

reklama
Badania na tkankach szczurzych do kosza, ale na małpach są OK?

Nie do mnie ten tekst, bo ja w życiu szczurów ani małp w argumentach nie używałam ;)
Podrzucam artykuł na temat tego, co mnie w dobę na nogi postawiło (i nie tylko mnie, ale mniejsza).
Kto chce, to skorzysta, kto nie, niech wywala do kosza.

Moja 10 latka przeszla w grudniu I od tego czasu czesto glowa ja boli I brzuch. Czesciej niz wczesniej. Wlasnie robimy jej krew I ruszamy do pediatry, rownolegle ja szczepiac. Drugie dziecko w rodzinie od czasu covida ma zawroty glowy. Moj maz przeszedl bezobjawowo, na silowni ledwo co dzwiga. Tylko mnie ominely powiklania, moze dlatego ze wbijalam heparyne wtedy, to neurologiczne mi odpadly.
Teraz każda dolegliwość ktora pojawi się po covid to skutek covid🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Co ciekawsze powikłania po szczepieniu często się slyszy że to związek czasowy a nie przyczynowy. Czemu tak nie interpretują wszystkiego co dzieje się w organizmie po chorobie...A no tak -bo czymś straszyć trzeba...

Teraz każda dolegliwość ktora pojawi się po covid to skutek covid🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Co ciekawsze powikłania po szczepieniu często się slyszy że to związek czasowy a nie przyczynowy. Czemu tak nie interpretują wszystkiego co dzieje się w organizmie po chorobie...A no tak -bo czymś straszyć trzeba...

Nad tym też się ostatnio zastanawiałam.
Ostatnio prawdziwy wysyp "dziwnych" dolegliwości wśród ludzi i oczywiście dominują komentarze "ja tak miałem/am PRZY kowidzie" i "ja tak miałem/miałam PO kowidzie" (swoją drogą może to doszukiwanie się "dziwnych objawów" działa tak samo, jak w przypadku kobiet starających się o ciążę? przecież są takie, które twierdzą, że czuły wgryzanie się zarodka w śluzówkę ;) ).
Absolutnie wszystko jest podpinane pod kowid.
Ale jak ktoś pisze, że się zaszczepił i trafił do szpitala, albo zaszczepił się i ciężko zachorował, to wtedy jest 100% pewności, że to ABSOLUTNIE NIE PO SZCZEPIENIU, zbieg okoliczności, przypadek, inna reakcja organizmu, pech, faza księżyca etc., ale NA BANK to nie wina szczepienia.

Ale poczekajmy na wyjaśnienie od naszej najmądrzejszej :)

@Nulini Ale naproksen to lek należący do grupy NLPZ tj. ma działanie przeciwzapalne, przeciwbólowe, przeciwgorączkowe oraz hamujące agregację płytek krwi. To nie jest lek przeciwwirusowy. To jakby powiedzieć, że ibuprom dobrze działa na grypę. Gdzieś nawet czytałam, że jego zażycie może maskować objawy Covid - jak gdzieś trafię to wstawię link.

@Nulini Ale naproksen to lek należący do grupy NLPZ tj. ma działanie przeciwzapalne, przeciwbólowe, przeciwgorączkowe oraz hamujące agregację płytek krwi. To nie jest lek przeciwwirusowy. To jakby powiedzieć, że ibuprom dobrze działa na grypę. Gdzieś nawet czytałam, że jego zażycie może maskować objawy Covid - jak gdzieś trafię to wstawię link.
Chyba nie do końca działa jak Ibuprom na grypę.

Moja 10 latka przeszla w grudniu I od tego czasu czesto glowa ja boli I brzuch. Czesciej niz wczesniej. Wlasnie robimy jej krew I ruszamy do pediatry, rownolegle ja szczepiac. Drugie dziecko w rodzinie od czasu covida ma zawroty glowy. Moj maz przeszedl bezobjawowo, na silowni ledwo co dzwiga. Tylko mnie ominely powiklania, moze dlatego ze wbijalam heparyne wtedy, to neurologiczne mi odpadly.
A jak ktoś ma te same objawy ale po szczepieniu to wtedy jest ok? Czy po prostu zbieg okoliczności? Najlepiej wszystko zwalić na covid.

reklama
A TY WEŹMIESZ ODPOWIEDZIALNOŚĆ JAK KTÓRAŚ PO SZCZEPIENIU (ZA TWOJĄ NAMOWĄ!!!!!!!!) TRAFI DO SZPITALA???
Wskaż mi gdzie ja namawiam do szczepienia? :) Ależ Ty masz kłopot z czytaniem ze zrozumieniem. Ja podaję sprawdzone informacje, na podstawie których myśląca jednostka sama podejmuje decyzje. Reaguje na nieprawdziwe informacje, które Wy szerzycie.

Do góry