reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczecinianki ze swoimi Skarbami

reklama
Hej Dziewczyny,

Korzystam już jakiś czas z BB, a tutaj jakoś nie zajrzałam :zawstydzona/y: Nadrabiam więc tą zaległość i witam się ze wszystkimi. Czekam na mojego pierwszego maluszka i - jak widać na suwaczku - nie zostało mi już tak dużo tego czekania :blink:

Mam do Was pytanie. Poszukuję dobrego lekarza, żeby zrobić usg. Chodziłam do Czajkowskiego, ale ostatnio byłam u Węgrzynowskiego w Policach, bo bardzo zależało mi na dokładnym zbadaniu serduszka (podczas wcześniejszego usg wyszły nieprawidłowości). Wszystko na szczęście wyszło ok, ale z wizyty byłam bardzo zadowolona i chciałam kolejne też zrobić u niego. Niestety okazało się, że idzie na urlop i w Policach go nie złapię, a na felczaka są do niego straszne kolejki, a ja powinnam zrobić usg już niedługo (32-33 tc). Do Czajkowskiego jakoś nie mam ochoty wrócić, bo choć świetny lekarz, to raczej małomówny, a ja mam zadanie specjalne (chciałam prosić o zbadanie spojenia łonowego, bo zaczyna mnie coraz bardziej boleć i boję się, czy nie dzieje się tam nic złego). Możecie mi kogoś polecić? Dobrego, ale i otwartego, życzliwego lekarza? I żeby nie było strasznie długich kolejek (oczekiwanie 1-2 tyg.). Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki.

Pozdrawiam wszystkie mamusie i mam nadzieję, że nie jest za późno, żeby tu do Was dołączyć?

mama_ola witaj:) i gratuluje dzidziusia:) ja chodziłam do Czajkowskiego,Tudaja(przyjmuje na NFZ w wojskowej przychodni w parku kasprowicza i do zapomniałam jego nazwiosko ale przyjmuje na NFZ na starzynskiego.ale Tudaj najlepszy:)

mama ola ja chodziłam na USG na Unie. kolejek jakiś wielkich nie było,a atmosfera bardzo fajna. Z lekarzy mogę polecic dr Płonkę-robił mi USG dwa razy, raz tuż przed porodem- bardzo sympatyczny, wesoły, z poczuciem humoru i wszystko nam dokładnie pokazywał na USG :) Dr Engel również jest bardzo sympatyczna, wyrozumiała i dokładna. Natomiast dr Szymański odbierał mój poród i jestem bardzo zadowolona:)
tu jest strona USG Szczecin - Usługowa Pracownia USG Kliniki Medycyny Matczyno-Płodowej PAM

reklama
Każda ma inne doswiadczenie z lekarzami. Ja np.dr Engel nie polecam. Leżałam na patologii , na obchodach była chamska, wyniosła, pobieżna...Wiem ,że koledzy jej zbytnio nie lubią za jej stosunek do profesora. Co do usg to Wierzbowski jest najlepszym specjalistą w zachodniopomorskim.Najlepiej czyta obraz, delikatny.Dziewczyny z którymi leżałam na patologii i na porodówce chwaliły też dr Świderskiego. Osobiście polecam mojego lekarza dr.Piotra Uzara. Mogłabym chodzic do niego codziennie hihihi:) Prowadził moja druga ciąże, robił mi cięcie(sladu prawie nie ma) .Sam od siebie interesował sie nami przez cały nasz pobyt w szpitalu. Usg ma w gabinecie, jak trzeba to położy na dzień w szpitalu i zadba o badania.Do tego jest bardzo konkretny i przesympatyczny:) link do stronki doktora. Ginekolog Piotr Uzar - Szczecin, GinWeb

Do góry