reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczecinianki ze swoimi Skarbami

witam

anula gratulacje mgr i jeszcze zdanego na 5 brawva wielkie

co do lekarzy to moim synem miałam odczynienia w wieloma ja polecam Uzara Świderskiego Płonkę i Głaz
ale najbardziej Płonkę :tak::-)

reklama
Jakos ostatnio tu nie zagladalam, w dodatku moj maz byl teraz 3 dni w domu, wiec zajal kompa.

Mama_ola witaj na Szczeciniankach :)
Aniula26 gratuluje mgr :)))

A do mnie jutro zjezdzaja na weekend tesciowie...dzis sie dowiedzialam. Ale bedzie ok :)

Pozdrawiam Was wszystkie:)

to jeszcze tu nim uderze do wyrka

aniulla - GRATULUJE BARDZO PANI MAGISTER INŻYNIER--- a za pracką kiedy zaczynasz się rozglądać?
cześć OlA ;)) - JA ROWNIEŻ MOGĘ POLECIĆ TOBIE LEKARZY Z UNII - ja bylam u świderskiego---- ale skoro mialaś już dokladne u węgrzynowskiego - to nie ma się czym martwić........... a w ogóle to mi na usg w 23tc tez powiedzial doktorek ze coś go serduszko niepokoi---pozniej ze wszystko okej ale zeby sprawdzić i polecil własnie węgrzynowskiego---------- ale sobie koledzy pomagają:sorry2: nabijać kasiorkę :sorry2:
reszte pozdrawiam

Dzięki dziewczyny za taki odzew na moje pytanie! :-) Usg na Unii lub. już nie ma, przenieśli do Polic. Jutro będę dzwonić i zobaczę jakie terminy. Sprzęt tam na pewno mają dobry, bo u Węgrzynowskiego też robiłam usg w Policach.

Dobrej nocy wszystkim Mamusiom i ich Skarbom

Hana...ja dopiero teraz dojrzalam ze zostalas juz ciocia!!! Gratuluje!!! Choc z poslizgiem ;)
Mama_ola, zagladaj tu czesciej i napisz nam w ktorej czesci Szczecina mieszkasz :)

Ja zmykam spac, bo Alan pewnie znowu co godzinka sie bedzie budzil...a jak sie urodzil to zapowiadalo sie tak pieknie...chodzi mi o przespane nocki rzecz jasna :) ale mimo wszystko kocham nad zycie tych moich urwisow :))

Każda ma inne doswiadczenie z lekarzami. Ja np.dr Engel nie polecam. Leżałam na patologii , na obchodach była chamska, wyniosła, pobieżna...Wiem ,że koledzy jej zbytnio nie lubią za jej stosunek do profesora. Co do usg to Wierzbowski jest najlepszym specjalistą w zachodniopomorskim.Najlepiej czyta obraz, delikatny.Dziewczyny z którymi leżałam na patologii i na porodówce chwaliły też dr Świderskiego. Osobiście polecam mojego lekarza dr.Piotra Uzara. Mogłabym chodzic do niego codziennie hihihi:) Prowadził moja druga ciąże, robił mi cięcie(sladu prawie nie ma) .Sam od siebie interesował sie nami przez cały nasz pobyt w szpitalu. Usg ma w gabinecie, jak trzeba to położy na dzień w szpitalu i zadba o badania.Do tego jest bardzo konkretny i przesympatyczny:) link do stronki doktora. Ginekolog Piotr Uzar - Szczecin, GinWeb

Zgadzam się w zupełności- każda ma inne doświadczenia. Ja dzieki dr Engel trafiłam na porodówkę w odpowiednim czasie (skoczyło mi bardzo ciśnienie i na prawdę bardzo dobrze się mną zajęła, także po porodzie). Za to bardzo niemiło wspominam dr Uzara... i to bardzo niemiło...

witam wszystkie :-)
co do lekarza to ja chodzilam do Sroczyńskiego i bylam z niego bardzo zadowolona , ale raz przesadzil jak porejstrowal po 2 osoby na ta sama godzine i wizyty sie sporo poopoznialy przez to , ale ogolnie dobry czlowiek i lekarz:tak:

dzieki jeszcze raz dziewczyny za gratulacje :-)

hana do pracy chcialabym pojsc jak Borysek bedzie mial 3 latka , zebym mogla go do przedszkola zapisac czyli za jakies 1,5 roku (albo jak sie uda to wczesniej gdzies na staz ), choc moj twierdzi , ze niedlugo zrobimy Jagódke i nie bede szla do pracy , ale ja nie chce tak , wolalabym najpierw pojsc do pracy , popracowac ze 2 lata conajmniej i pozniej dzidzia drugiego :-) bo ja zaczne od dzieci to mnie nikt do pracy nie przyjmie , bo bede po 30 i bez doswiadczenia :-(

Hej,

royanna - mieszkam na prawobrzeżu, dokładnie na os. słonecznym

czarodziejka - jeśli dobrze zrozumiałam z podejrzanych wcześniej postów to przeprowadzasz się do Podjuch? Mieszkałam tam przez 19 lat, a moi rodzice nadal tam mieszkają! Bliziutko na spacery do Puszczy Bukowej :blink: Tylko dojazdy bywają upierdliwe, szczególnie dojazd do zdroi w szczycie.

aniulla - przyłączam się do gratulacji! Dyplom z takim maluszkiem!

czarodziejka - jeśli dobrze zrozumiałam z podejrzanych wcześniej postów to przeprowadzasz się do Podjuch? Mieszkałam tam przez 19 lat, a moi rodzice nadal tam mieszkają! Bliziutko na spacery do Puszczy Bukowej :blink: Tylko dojazdy bywają upierdliwe, szczególnie dojazd do zdroi w szczycie.

Jak się uda to w wakacje już się przeprowadzimy:-) Mój M mieszkał tam z rodzicami wiele lat i strasznie się cieszy, że wraca na stare śmieci;-) Ja jeszcze się do podjuch nie przekonałam...

reklama
Jak każde miejsce ma swoje plusy i minusy, przekonasz się sama czy Ci będzie odpowiadać. Jak już pisałam jest gdzie pójść na spacer, czy na rower, blisko do parku wodnego w Gryfinie... A latem nad jezioro (bardzo czyste jeziorko w Binowie). Ja lubiłam tam mieszkać, szczególnie jako dziecko (pełne podwórko koleżanek). Gorzej było jak byłam nastolatką (dojazdy do liceum i te nocne autobusy :dry:). I powiem Ci szczerze, że jak szukaliśmy z mężem mieszkania, to odrzucaliśmy oferty z Podjuch, mimo mojego sentymentu i bliskości do moich rodziców (co będzie istotne jak się urodzi synuś). Choć właściwie głównym powodem tego były tylko i wyłącznie dojazdy. Ale nie uprzedzaj się. Mam nadzieję, że okolica Cię bardzo pozytywnie zaskoczy i pokochasz to miejsce. Na pewno jest bezpiecznie dla małego dziecka w porównaniu do np. centrum, czy nawet niektórych osiedli.

To się rozpisałam :sorry2:

Do góry