reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczecinianki ze swoimi Skarbami

reklama
Hej Dziewczyny,

Korzystam już jakiś czas z BB, a tutaj jakoś nie zajrzałam :zawstydzona/y: Nadrabiam więc tą zaległość i witam się ze wszystkimi. Czekam na mojego pierwszego maluszka i - jak widać na suwaczku - nie zostało mi już tak dużo tego czekania :blink:

Mam do Was pytanie. Poszukuję dobrego lekarza, żeby zrobić usg. Chodziłam do Czajkowskiego, ale ostatnio byłam u Węgrzynowskiego w Policach, bo bardzo zależało mi na dokładnym zbadaniu serduszka (podczas wcześniejszego usg wyszły nieprawidłowości). Wszystko na szczęście wyszło ok, ale z wizyty byłam bardzo zadowolona i chciałam kolejne też zrobić u niego. Niestety okazało się, że idzie na urlop i w Policach go nie złapię, a na felczaka są do niego straszne kolejki, a ja powinnam zrobić usg już niedługo (32-33 tc). Do Czajkowskiego jakoś nie mam ochoty wrócić, bo choć świetny lekarz, to raczej małomówny, a ja mam zadanie specjalne (chciałam prosić o zbadanie spojenia łonowego, bo zaczyna mnie coraz bardziej boleć i boję się, czy nie dzieje się tam nic złego). Możecie mi kogoś polecić? Dobrego, ale i otwartego, życzliwego lekarza? I żeby nie było strasznie długich kolejek (oczekiwanie 1-2 tyg.). Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki.

Pozdrawiam wszystkie mamusie i mam nadzieję, że nie jest za późno, żeby tu do Was dołączyć?

mama_ola witaj:) i gratuluje dzidziusia:) ja chodziłam do Czajkowskiego,Tudaja(przyjmuje na NFZ w wojskowej przychodni w parku kasprowicza i do zapomniałam jego nazwiosko ale przyjmuje na NFZ na starzynskiego.ale Tudaj najlepszy:)

mama ola ja chodziłam na USG na Unie. kolejek jakiś wielkich nie było,a atmosfera bardzo fajna. Z lekarzy mogę polecic dr Płonkę-robił mi USG dwa razy, raz tuż przed porodem- bardzo sympatyczny, wesoły, z poczuciem humoru i wszystko nam dokładnie pokazywał na USG :) Dr Engel również jest bardzo sympatyczna, wyrozumiała i dokładna. Natomiast dr Szymański odbierał mój poród i jestem bardzo zadowolona:)
tu jest strona USG Szczecin - Usługowa Pracownia USG Kliniki Medycyny Matczyno-Płodowej PAM

reklama
Każda ma inne doswiadczenie z lekarzami. Ja np.dr Engel nie polecam. Leżałam na patologii , na obchodach była chamska, wyniosła, pobieżna...Wiem ,że koledzy jej zbytnio nie lubią za jej stosunek do profesora. Co do usg to Wierzbowski jest najlepszym specjalistą w zachodniopomorskim.Najlepiej czyta obraz, delikatny.Dziewczyny z którymi leżałam na patologii i na porodówce chwaliły też dr Świderskiego. Osobiście polecam mojego lekarza dr.Piotra Uzara. Mogłabym chodzic do niego codziennie hihihi:) Prowadził moja druga ciąże, robił mi cięcie(sladu prawie nie ma) .Sam od siebie interesował sie nami przez cały nasz pobyt w szpitalu. Usg ma w gabinecie, jak trzeba to położy na dzień w szpitalu i zadba o badania.Do tego jest bardzo konkretny i przesympatyczny:) link do stronki doktora. Ginekolog Piotr Uzar - Szczecin, GinWeb

Do góry