reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczecinianki ze swoimi Skarbami

anulka wiec jak cos to ona ma za 300zl 2lozeczka,2materace,2komplety posilieli i 2komplety poszew:D a napisz wogole jak sie czujesz?? ja mam sentyment poniewaz u nas tez moglybyc blizniaki bo julka mama jest z blizniat,ale na nas nie wypadlo tylko na julka brata maja parke zaraz beda mialy 2latka.super dzieciaczki choc lobuzy heheh .a mi sie marzy coreczka,ale mialam juz 2 cc wiec troche sie boje.a Ty nie mow,ze 2 ci starczy:D bo znajac zycie jk pozniej ktoras z znajomych bedzie w ciazy to ci sie zachce:d ja tak bynajmniej mam heheh

royanna pewnie jak jeszcze jest wozek w dobrym stanie to po co kupowac nowy:) to juz pozniej spacerowke mozna lepsza kupic:) ja przy Kubie w 30tyg juz mialam wszystko poszykowane,tylko jak bylam w 39tyg i mialam skurcze juz to dopakowywalam kubek i sztucce do torby:) pelny luzik a z damianem julek mi gledzil zebym nie przesadzala,ale po 34tyg codziennie ogladalam ciuszki:D:D:D w 39tyg bylam uszykowana,ale nic sie nie dzialo:( damian po terminie wyszedl przez cc.

reklama
Ja chce byc gotowa minimum miesiac przed-tak mialam z Maciejkiem. Bede wtedy spoojniejsza, ze wszystko gotowe, torba spakowana. Zreszta moj maz to by sie chyba zestresowal gdyby nagle sam mial wszystko szykowac majac jeszcze 3latka pod opieka;)

anulka wiec jak cos to ona ma za 300zl 2lozeczka,2materace,2komplety posilieli i 2komplety poszew:D a napisz wogole jak sie czujesz?? ja mam sentyment poniewaz u nas tez moglybyc blizniaki bo julka mama jest z blizniat,ale na nas nie wypadlo tylko na julka brata maja parke zaraz beda mialy 2latka.super dzieciaczki choc lobuzy heheh .a mi sie marzy coreczka,ale mialam juz 2 cc wiec troche sie boje.a Ty nie mow,ze 2 ci starczy:D bo znajac zycie jk pozniej ktoras z znajomych bedzie w ciazy to ci sie zachce:d ja tak bynajmniej mam heheh

witaj ewon:-) super, ze o mnie pomyslalas z lozeczkami, tylko narazie to my jeszcze remontu nie zaczelismy i dopiero jak zrobimy zaczniemy cos kompletowac, takze dodalam sobie Ciebie do kontaktow i w razie czego bede pisac:-) no ja czuje sie juz calkiem dobrze.Mialam w sumie ksiazkowe objawy w pierwszym trymestrze..meczarnia!!!ale juz 4 przyszedl i mi mija powoli wszystko, mam nadzieje:-)wlasnie czesto osoby majace w rodzinie blizniaki mysla ze tez beda mialy a u nas ani u mnie ani u mojego Macka nie bylo blizniakow!!!Jestesmy pierwsi! Tym wieksze nasze zaskoczenie!!!Straszny szok przezylam i przerazenie poczatkowo ale juz jest ok.Na poczatku napewno jest ciezej z dwojeczka niz z jednym. Ale pozneij spokoj:-)A u Ciebie moze nic straconego...moze za trzecim razem trafia sie blizniaki:tak: My to juz nic nie planujemy bo zawsze chcialam max 2. Pozdrowienia!!!

(...)wlasnie czesto osoby majace w rodzinie blizniaki mysla ze tez beda mialy a u nas ani u mnie ani u mojego Macka nie bylo blizniakow!!!Jestesmy pierwsi! Tym wieksze nasze zaskoczenie!!!Straszny szok przezylam i przerazenie poczatkowo ale juz jest ok.Na poczatku napewno jest ciezej z dwojeczka niz z jednym. Ale pozneij spokoj:-)(...)
Mi podczas pierwszej ciazy marzyly sie blizniaki:sorry: choc w rodzinie nigdzie nie bylo i wszyscy mowili, ze nie ma szans. Ja mowilam, ze zawsze moze byc ten pierwszy raz(tak jak u Was). Niestety nie wyszlo...:sorry:
Lekarz mowil, ze po tabletkach hormonalnych jest duze prawdopodobienstwo i jak sie nie chce, to trzeba przeczekac min2-3cykle. Moj maz zapobiegawczo kazal przeczekac duzo wiecej, a szkoda...No ale ze zawsze chcielismy miec dwojeczke, to teraz czekamy na drugiego synka:-) i mamy mozliwosc po raz drugi przezywania tego co najpiekniejsze:-D

Oj z tym niedosypianiem to okropna sprawa, ale moze maly sie zlituje...

U mnie przygotowania stanely w miejscu wraz z piekna pogoda;-). Tak jak w czerwcu chcialam wszystko zrobic, tak teraz nie mam sily(kurcze, a bedzie ich coraz mniej...)ale glownie dlatego, ze dziennie spedzam z synkiem ok 2.5godziny na placu zabaw, i choc siedze grzecznie na laweczce to czuje sie potem jakbym biegala caly dzien-mysle, ze powietrze meczy:tak:.

Wlasciwie wszystie rzeczy mam po synku tylko na 100% nowy materacy chce kupic do lozeczka. No i moze jakies braki lub fatazje dokupie. Marzy mi sie lezaczek-bujaczek do 18kg Fischera, ale jeszcze nie wiem, czy nowy czy uzywany. No i sobie musze dokupic rzeczy do szpitala.

A wozek mam juz odswiezony i zapakowany na balkonie. Po synku. Roan Kortina:tak: w bezowo-smietankowa krateczke. Myslalam o nowym, ale stwierdzilam ze szkoda kasy skoro ten jest w stanie idealnym-przynajmniej gondolka. A to, ze na kolkach na szprychach wyszla ciut rdza to nieszkodzi-niewile jej, nie widac bardzo. A wozek sobie pojezdzi jeszcze.

Za wielkie przygotowywania wezme sie we wrzesniu, jak Macius pojdzie do przedszkola-wtedy zrobie miejsca na polkach, itd, bo przy nim ciezko-chce pomagac.
pewnie jak wózio jest dobry to szkod kasy zawsze potem możesz kupić fajniusią spacerówkę:tak:ja właśnie chcę kupić jakąś lekką do komunikacji miejskiej bo jak dzieciaki od wrzśnia pójdą do szkoły to ja przynajmniej będę bardziej mobilna:-p
ja w ubiegłym roku takie katusze przeżywałam z dzieciakami na placu zabaw samo siedzenie z tym brzuchem mnie męczyło:-D:-D:-Da teraz czasami bym tą moją gangrenę wpakowała do brzucha i sie wyspała:-D:-D:-D:-Dale coraz starszy więc samodzielniejszy w końcu będzie..........:rofl2:
dziewczyny niedługo wyprzedaże w h&m a ubranka od nich uwielbiam to sie powoli szykuję:tak::tak::tak::tak::tak:a i oleżanka mówiła mi że w woójciku po 15 sierpnia będą kurtki kombinezony zimowe z ubiegłorocznej kolekcji za - 70% więc zawszw to arto zobaczyć:tak:
a ja dzisiaj umieram głowa mipęka kaszel mnie męczy katar ciurkirm z nosa leci a tu do pracy trzeba na 18 iść:confused2::confused2::confused2:a w pracy się tak załatwiłam zgrzana byłam wyszłam owiało mnie i oto efekt.oj stara jestem i głupia:rofl2:

Mi podczas pierwszej ciazy marzyly sie blizniaki:sorry: choc w rodzinie nigdzie nie bylo i wszyscy mowili, ze nie ma szans. Ja mowilam, ze zawsze moze byc ten pierwszy raz(tak jak u Was). Niestety nie wyszlo...:sorry:
Lekarz mowil, ze po tabletkach hormonalnych jest duze prawdopodobienstwo i jak sie nie chce, to trzeba przeczekac min2-3cykle. Moj maz zapobiegawczo kazal przeczekac duzo wiecej, a szkoda...No ale ze zawsze chcielismy miec dwojeczke, to teraz czekamy na drugiego synka:-) i mamy mozliwosc po raz drugi przezywania tego co najpiekniejsze:-D

Mi nigdy nawet przez myśl nie przeszło, że mogą mi się bliźniaki przytrafić..Tabletki antykoncepcyjne brałam ok. 7 lat. Ale miałam półtoraroczną przerwę więc nie przez hormony..Lekarz mowi ze to sie poprostu zdarza i jestesmy wybrancami losu:-) Ja sie smieje ze dziecko to owoc milosci a nasza milosc jest taka wielka ze sie w jednym owocu nie zmiescila:-D:-D:-D Super ze bedziecie mieli swoja wymarzona dwojeczke:-) Pozdrowienia:-)

Anulka no teraz to raczej nie chcialabym miec blizniakow:D jeszcze 3 dzieci ok ale 4 troche tloczno byloby hihi ale gdyby wyszło,ze blizniaki pewnie na poczatku byłabym załamana a póżniej juz byłoby ok:D oby tylko nie chłopaki he

malinka to zycze zdrowka.mnie meczy zatkany nos niby,bo leci z nosa ale oddychac nie moge:( i ciągle kicham,juz nie wiem czy to katar,czy zatoki czy moze na jakims tle alergicznym:(((

reklama
Do góry