reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczecinianki ze swoimi Skarbami

widze,ze pogoda ladna to nie macie czasu na pisanie:((

ja jutro jade latwicc sobie dzialke,mam nadzieje,ze uda mi sie zalatwic z altanka czy domkiem.jak tak to pakuje sie i jade na cale lato jak nie to bede codziennie jezdzic.wiec jak cos to zapraszam do siebie na dzialke:D
oj upał my tez chcemy działkę kupić:tak::tak:
Witajcie!
Kurcze, tak sie rozpisalam a wcielo mi calego posta!!!:angry::angry::angry:
To teraz w skrocie:):-D

Bylam wczoraj na badaniu usg polowkowym i dzidzius caly zdrowy:-):-):-)
i jest chlopcem! :-)tak wiec bede miec drugiego synka:tak:
Nie ukrywam, ze liczylam na coreczke ale teraz sie i tak ciesze:-D:-D:-D
I teraz myslimy nad imieniem. Wstepnie byl Michas a dzis przestawilo mi sie na Alanka:tak:

Cala rodzina zdruzgotana oprocz jednej cioti i kuzynki, maz nie neguje ale szczesliwy nie jest-liczy ze zmienie zdanie. Ale chyba nie. Przy pierwszym synku odpuscilam sobie Eryka pod presja wszystkich a teraz moja kolej:tak:.
Mam nadzieje, ze dotrwam z ta mysla do konca i urodze slicznego i zdrowego Alanka(Alka, Aliego):-D:-D:-D
a która nie marzy o parce ja mam przekładankę chłopak dziewczyna chłopak:-D:-Dadam miał być oliwią ale małż jak się urodził wybrał adam i też ślicznie:tak:julia do porodu nie chciała płci pokazać jak sie urodziła ja wymyśliłam sobie gabrysię a mój synus przyjechał do szpitala i powiedział jaką ja mam śliczną siostrę julinkę i tak został julia antoni na usg połówkowym pokazał się że jest chłopcem (choć liczyłam na drugą dziewuszkę) i tu był bój o imię julia chciała cypriana adam szymona tatuś wespazjan ja antoni i zrobiliśmy losowanie i tak zostało antoni szymon:tak::tak:
no to teraz się witam ale upały:szok::szok:no chcieliśmy lata to mamy:-D:-D
ja teraz mam ciut mniej czasu bo pracuję znalazłam sobie pracę sprzątam wieczorami w przychodni od 18.30 do 22 i w weekend w któryś dzień ale jeszcze nie wiem dokładnie w który:tak::tak::tak:
buziaczki:tak:

reklama
ooo malinka jak Cie dawno nie widzialam.bylam patrzec za dzialkami za wpisowe mozna wziasc dzialki ale puste.bylam wczoraj na takiej jednej-prawdemowic bardzo mi sie podobala,choc byly chwasty wieksze ode mnie.byl wylany fundament,ale co z tego jak bez pradu-i wogole lepiej sie oplaca od kogos z domkiem kupic.prezes powiedz ze lepiej kupic od kogos,albo poczekac do jesieni najpozniej wiosny i wtedy zdarzaja sie super dzialki za 500-2000 zl z domkiem murowanym.
a tak teraz jest drogo-babka tam chce 21tys za dwie jedna 1000zl druga 20tys ale za te pieniadze prawdomowiac to co pokazal sie nie oplaca.
wiec musimy sie wstrzymac narazie:(((

kuzwa cos mnie pod zebrami boli jakby ktos mnie pobil,oddychac mi ciezko(juz zartowalam to julka ,ze w nocy mnie pokopal heheh)ciezko mi cokolwiek zrobic.

hej dziewczyny co sie nie odzywacie???
dostalam prace od wrzesnia bede pilnowac maciusia:) bardzo sie ciesze z tego:)

:-)Witajcie mamuśki ze Szczecina:-) Ja tez jestem szczecinianka. Mieszkam na prawobrzezu. Dzieci jeszcze nia mam ale niedlugo to sie zmieni. I co najlepsze na raz bedzie dwojeczkaaa!!! niezly szok przezylam jak poszlam na usg i okazalo sie ze beda BLIZNIAKII!!

Bylam wczoraj na badaniu usg polowkowym i dzidzius caly zdrowy:-):-):-)i jest chlopcem! :-)tak wiec bede miec drugiego synka:tak:Nie ukrywam, ze liczylam na coreczke ale teraz sie i tak ciesze:-D:-D

Royanna super ze wszytsko ok z Twoim maluszkiem. Jasne plec nie jest wazna, najwazniejsze zeby bylo zdrowe. Nam sie marzy parka, ale w 90% sa jednojajowe tak wiec beda 2 chlopcy lyb 2 dziewczynki. Zycze powodzenia. Pozdrawiam:-)

:-)Witajcie mamuśki ze Szczecina:-) Ja tez jestem szczecinianka. Mieszkam na prawobrzezu. Dzieci jeszcze nia mam ale niedlugo to sie zmieni. I co najlepsze na raz bedzie dwojeczkaaa!!! niezly szok przezylam jak poszlam na usg i okazalo sie ze beda BLIZNIAKII!!

Royanna super ze wszytsko ok z Twoim maluszkiem. Jasne plec nie jest wazna, najwazniejsze zeby bylo zdrowe. Nam sie marzy parka, ale w 90% sa jednojajowe tak wiec beda 2 chlopcy lyb 2 dziewczynki. Zycze powodzenia. Pozdrawiam:-)

Witaj Anulka! Bardzo sie ciesze, ze zostaniesz mamusia i to od razu dwojeczki! A jak marzy parka-coz, raczej za pozno;-), bo bedziecie musieli postarac sie o nastepne i bedziecie mieli przynajmniej trojeczke, chyba, ze znowu beda blizniaki;-)-to bedziecie mieli duuuuza rodzinke!

hej dziewczyny co sie nie odzywacie???
dostalam prace od wrzesnia bede pilnowac maciusia:) bardzo sie ciesze z tego:)
Bardzo sie ciesze, ze dostalas prace:tak::-D

Ja po macierzynskim bede szukac opiekunki do maluszka...:-:)-:)-(Nie lubie tego, przechodzilam przez to z Maciejkiem.
Najchetniej zostalabym do 10miesiaca w domku, ale bez szans, moj maz musialby zarabiac o tyle wiecej o ile ja bym nie dostawala z pracy, nie realne...
Bede pozniej sie martwic:tak::tak::tak:

HEJ DZIEWCZYNKI:happy:
Wczoraj upał dzisiaj pogoda do bani:sorry:
Antoni fisiuje coś ostatnio i budzi się w nocy po 10 razy albo robi sobie przerwę w spaniu od 2 do 5:szok::szok::szok:
ewon gratuluję pracy super:tak:
ja z wykształcenia medyczna opiekunka dziecięca pracowałam w żłobku i chyba nie chciałabym Antoniego do żłobka wysłać ............lepsza dobra niania:tak:
Witamy Anulka i gratuluję podwojnego szczęścia to jest dopiero wyzwanie:tak:
Royanna jak tam maluszek pod serduszkiem???jak wyprawka malutkowa otowa wózio wybrany???

czesc:0
wkoncu sie odezwalyscie:)

royanna narazie o tym nie mysl:) jeszcze masz czas:) ja wiem co to zlobek bo kuba tam chodzil ale szybko zrezygnowalam.

malinka wspolczuje. mam nadzieje,ze Antos wkoncu da mamie pospac:) Jak Kasia wroci z trasy moglibysmy wkoncu spotkac sie na kawulca:D

anulka gratuluje blizniakow:) kurcze ja mam sentyment do blizniakow:) bratowa ma parke:) i ma komplet lozek do psrzedania jakbys chciala:)

Witaj Anulka! Bardzo sie ciesze, ze zostaniesz mamusia i to od razu dwojeczki! A jak marzy parka-coz, raczej za pozno;-), bo bedziecie musieli postarac sie o nastepne i bedziecie mieli przynajmniej trojeczke, chyba, ze znowu beda blizniaki;-)-to bedziecie mieli duuuuza rodzinke!

witam:-) o nie nie. Dwojeczka nam w zupelnosci wystarczy:-) Teraz juz zamierzam zabezpieczac sie do konca zycia:-D

anulka gratuluje blizniakow:) kurcze ja mam sentyment do blizniakow:) bratowa ma parke:) i ma komplet lozek do psrzedania jakbys chciala:)

witam:-) ja tak mysle ze jeszcze za wczesnie troche na kupowanie czegokolwiek..nie chcialabym zapeszac ale napewno 2 lozeczka sie przydadza wiec jak juz zaczniemy cos myslec to sie odezwe:-) dzieki wielkie za propozycje. pozdrawiam

Ostatnia edycja:
reklama
(...)
Antoni fisiuje coś ostatnio i budzi się w nocy po 10 razy albo robi sobie przerwę w spaniu od 2 do 5:szok::szok::szok:
(...)
Royanna jak tam maluszek pod serduszkiem???jak wyprawka malutkowa otowa wózio wybrany???

Oj z tym niedosypianiem to okropna sprawa, ale moze maly sie zlituje...

U mnie przygotowania stanely w miejscu wraz z piekna pogoda;-). Tak jak w czerwcu chcialam wszystko zrobic, tak teraz nie mam sily(kurcze, a bedzie ich coraz mniej...)ale glownie dlatego, ze dziennie spedzam z synkiem ok 2.5godziny na placu zabaw, i choc siedze grzecznie na laweczce to czuje sie potem jakbym biegala caly dzien-mysle, ze powietrze meczy:tak:.

Wlasciwie wszystie rzeczy mam po synku tylko na 100% nowy materacy chce kupic do lozeczka. No i moze jakies braki lub fatazje dokupie. Marzy mi sie lezaczek-bujaczek do 18kg Fischera, ale jeszcze nie wiem, czy nowy czy uzywany. No i sobie musze dokupic rzeczy do szpitala.

A wozek mam juz odswiezony i zapakowany na balkonie. Po synku. Roan Kortina:tak: w bezowo-smietankowa krateczke. Myslalam o nowym, ale stwierdzilam ze szkoda kasy skoro ten jest w stanie idealnym-przynajmniej gondolka. A to, ze na kolkach na szprychach wyszla ciut rdza to nieszkodzi-niewile jej, nie widac bardzo. A wozek sobie pojezdzi jeszcze.

Za wielkie przygotowywania wezme sie we wrzesniu, jak Macius pojdzie do przedszkola-wtedy zrobie miejsca na polkach, itd, bo przy nim ciezko-chce pomagac.

Do góry