reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczecinianki ze swoimi Skarbami

Na kolki i zaparcia, u naszej Alicji te przypadoci szy w parze. Mleko jest jako inaczej hydrolizowane czy jakies inne madre slowko, chodzi o to, ze lepiej sie je trawi mlodemu czlowiekowi i nie ma tyle gazow powodujacych kolki :) Mozesz sprobowac, ale od razu zaopatrz sie w smoczek z wieksza dziurka, bo tam jest skrobia czy cos i jest gestsze to mleko, zeby dziecko lykalo mniej powietrza.
My przy tym bebilonie zaopatrzylismy sie w butelki szklane z canpolu i smoczki tej firmy, maja chyba najwiekszy asortyment, polecam do tego mleka smoczki trojprzeplywowe i smoczki oznaczone cyferka 2 :) poza tym szklane butelki sa zdrowsze i niezniszczalne :cool2:

reklama
Prawo. Teraz po przeniesieniu do Szczecina aklimatyzuje sie powoli. Mysle, ze idzie mi niezle :) To trzeci rok i on jest podobno najgorszy, ale skoro sesje letnia przezylam z miesiecznym Ptysiem, to nic mi nie straszne ;)

Wielu moich znajomych z liceum kończy właśnie prawo :) Też kiedyś chciałam skończyć prawo, ale później jakoś z nieznanych przyczyn mi się odmieniło ;)
A jak z programem zajęć? Pokrywa się?

Na szczęście tylko 3 różnice programowe. W tym semestrze jedną odrobię. W przyszłym roku drugą a trzecią jak zacznie ktoś prowadzić zajęcia z przedmiotu, który muszę zaliczyć :)
Czarodziejka, nr 87 to rok Twojego urodzenia? Jeśli tak, to miło poznać kogoś w swoim wieku :)

Ostatnia edycja:
To fajnie, że możesz sobie odrobić wszystko z rozłożeniem w czasie :) U mnie właśnie zaczęły się koła i momentami nie ogarniam, chociaż 3 z 5 już napisałam. Ciekawe czy wszystko od razu zaliczę, bo na ostatnim mi pytania nie podpasowały- nauczyłam się trudniejszych rzeczy, bo stwierdziłam, że tak łatwych pytań nie będzie ;) No ale jestem dobrej myśli, zwłaszcza, że dwa poprzednie mam do przodu :)

87 to rok urodzenia :)

A co studiujesz? Czytałam ten wątek, ale nie zauważyłam, żebyś pisała:) Ja jestem dopiero na trzecim roku, bo wcześniej skończyłam pedagogikę :) Ty już pewnie kończysz studia. U mnie są regularne kolokwia z postępowania administracyjnego a to nuuuudneeee ;) poza tym cisza....więc sama się uczę. Co robisz z Szymonkiem jak jesteś na zajęciach? Alicja chodzi do żłobka prywatnego, taniej niż opiekunka i jakoś bardziej ufam tej formie opieki nad dziećmi :)

mona nie dawaj juz sab simplex przy gripe water:-) jak ma twarde stolce to dawaj więcej pić małej, może byc przegotowana woda ale bez żadnego cukru czy glukozy, bo to fermentuje w jelitkach i będzie gorszy efekt.
mojej Małgoni nie pomógł Bebilon Comfort mimo że jest na kolki, dawałam zwykły Bebilon i dużo dopajałam. kładłam też sobie małą brzuszkiem na swoich udach i lekko nimi podskakiwałam, mała się uspokajała i wiele razy mi tak zasnęła.
jak masz w pobliżu domu bruk tzw "kocie łby" to zabieraj małą często na spacery po nim, też pomaga. w nocy to raczej odpada :-D
pomaga też ciepła kąpiel, tak żeby Nadia miała wodą przykryty brzuszek.
jak chcesz to podam ci swoje gadu i w razie wątpliwości zawsze możesz do mnie napisać:-)

Studiuję technologię żywności i żywienie człowieka. Teraz jestem dopiero na 4 roku, bo rok temu musiałam wziąć dziekankę.
A jak jestem na uczelni to Szymon jest z moją mamą, a i tak ciężko mi go zostawiać. No ale już niedługo :)

reklama
Mi na początku było trudno Małą zostawiać w żłobku, nadal też jest czasem, ale ja nie chciałam brać dziekanki. Z mamą zostawianie to cud, miód, my nie mamy żadnej z babć w Szczecinie i ma to swoje plusy i minusy :)

Do góry