reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczecinianki ze swoimi Skarbami

reklama
Joanna trzymam kciuki za wasze starania i tym razem na pewno już będzie wszytko w porządku, trzeba w to wierzyć!!!
Co do ulewania to nie mam doświadczenia w tym temacie, Natalka nie ulewała, ale może spróbuj dłużej ją trzymać w pozycji pionowej po jedzeniu to jej sie uleży i nie będzie ulewać. a swoją drogą to też słyszałam,że z tego sie wyrasta.

jak miło że ten wątek ożył :)

co do szpitali - to opiekę połoznicza i ginekologiczna bardzo sobie chwalę na unii lubelskiej, niestety połóg zaciekawy nie jest, ale to góra 5 dni :)
i to głównie ze względów "mieszkaniowych" strasznie tam ciasno

dwukrotnie spędziłąm tam ciąże na patologii i dwukrotnie miałam cc.

z usg polecam dr wegrzynowskiego z unii albo na felczaka (na unii chyba taniej jest)

co do ulewania - to podobno do 6 miesięcy to norma, moi chłopcy też ulewali, jezeli trwa to dłużej niz 6 miesiecy to powinien skonsultowac to pediatra, gastrolog.

Joanna - zycze powodzenia w staraniu się

Witajcie Dziewczyny;
Zdaję sobie doskonale sprawę, że niekoniecznie pasuję do Waszego forum ponieważ miałam być wrzesniową szczęsliwą mamusią ale niestety Nasz upragniony Aniołek odszedł od na w 7tc.
Mam nadzieję, że już niedługo będę mogła cieszyć się stanem błogosławionym i, że będzie on trwał od samego poczęcia aż do chwili urodzenia. A, jestem z okolic Szczecina - okolice geanta na guimieńcach - ściskam Was.
hej mieszkalam tam 13 lat wiec doskonale znam ta okolice zaraz wyjdze ze sie znamy :-D :-D :-D :-D

jak miło że ten wątek ożył :)

co do szpitali - to opiekę połoznicza i ginekologiczna bardzo sobie chwalę na unii lubelskiej, niestety połóg zaciekawy nie jest, ale to góra 5 dni :)
i to głównie ze względów "mieszkaniowych" strasznie tam ciasno

dwukrotnie spędziłąm tam ciąże na patologii i dwukrotnie miałam cc.

z usg polecam dr wegrzynowskiego z unii albo na felczaka (na unii chyba taniej jest)

co do ulewania - to podobno do 6 miesięcy to norma, moi chłopcy też ulewali, jezeli trwa to dłużej niz 6 miesiecy to powinien skonsultowac to pediatra, gastrolog.

Joanna - zycze powodzenia w staraniu się
Moja maja skończy 6 miesiecy 26 kwietnia doskonale przybiera na wadze ponad kilo w miesiąc doskonale sie rozwija a pediatra stwierdził ze z tego wyrośnie tylko ja sie martwi bo przez to ulewanie Maja sie denerwuje bo czasami leci jej noskiem a co do szpitala na uni to ja go wspominam tragicznieers.families.com]
859878.png
[/url]

Joanna25 trzymaj się i powodzenia w staraniu:-)
A co do szpitali to faktycznie zależy od personelu na jaki trafimy bo w gruncie rzeczy nie ważne gdzie rodzimy i czy warunki są lepsze czy gorsze ale aby nas godnie traktowano i wspierano przez cały poród a nie wrzeszczano na nas że mamy się zamknąc że to nie boli itd.

Moja maja skończy 6 miesiecy 26 kwietnia doskonale przybiera na wadze ponad kilo w miesiąc doskonale sie rozwija a pediatra stwierdził ze z tego wyrośnie tylko ja sie martwi bo przez to ulewanie Maja sie denerwuje bo czasami leci jej noskiem a co do szpitala na uni to ja go wspominam tragicznieers.families.com]
859878.png
[/url]
na uni lezałam tydzien na patologi plus trzy dni na połogu wiec troche sie napatrzyłam i nasłuchałam .Mój poród zaczął sie w nocy o 23.00 poszłam do położnej że mam skurcze co 5 minut wiec zaspana pani stwierdziła ze to nie skurcze tylko macica szykuje sie do porodu normalnie parodia położnej wiec od 23.00do 6.30 rano poród mój odbywałsie na korytarzu bo cała noc chodziłam sama połozna oczywisciezamkneła sie w dyżurce i spała nawet nie otwierała drzwi jak pukałam dopiero pózniej sie wystraszyli jak mi wody odeszły a rozwarcie było juz na 9 centymetrów a najleprze jest to ze o 6.00 ginekolog robił mi usg i nie widział ze poród sie zaczął potem okazało sie ze mam zrosty po pierwszym cc i moja córcia o mały włos nie wyrwała mi miednicy bo trzymała sie rączką i dopiero potem jak przyjechał mój mąz i przyszedł pan profesor zaczeli działac ale najpierw musieli dostac opierdziel od szefa uniekałam z tamtąd szybciej niż tam poszłam

reklama
Do góry