reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczecinianki ze swoimi Skarbami

Co tu tak cicho? Pewnie wszystkie spacerują...:-):-):-)
My idziemy poobiedzie do parku, bo teraz odpoczywamy po wczorajszych zakupach w Niemczech:-) Muszę się pochwalic, że mam bardzo kochane dziecko. Cały dzień był grzeczny, a myślałam, że będzie troszkę marudził zwłaszcza, że jak wyjechalismy z domu o 11 to wróciliśmy po 20. Pewnie był taki grzeczny, bo większość zakupów to była dla niego:-D

reklama
UWAGA UWAGA :-D

OD JUTRA ZACZYNAM PRAKTYKI ZAWODOWE I W ZWIĄZKU Z TYM BARDZO PROSZĘ O PRZYPOMNIENIE SOBIE KTÓRA NA KIEDY BYŁA UMÓWIONA I W RAZIE PRZECIWNOŚCI LOSU PROSZĘ O POWIADOMIENIE :-)

ja z rodzinką byłam wypoczywać w Buniewicach na wyspie chrząszczewskiej :-)

Cześć dziewczyny! Park Kasprowicza fajne miejsce, ale dla nas trochę drogi, może z mężem w jakiś wolny weekend czemu nie, ale sama raczej poruszam się bliżej domu, no i za bardzo nie korzystam jeszcze ze środków komunikacji miejskiej. Jeśli jest "tutaj" jakas mamusia z Pomorzan, chętnie się zapoznam bo wymiana doświadczeń to świeta rzecz. A dla dokładności powiem, że najczęściej spaceruję w parku przy ul.Boryny albo os. 9-go maja. Więc...zapraszam do wspólnego spaceru :) Pozdrawiam!

Hej Mamusie!

Byłam dziś na wizycie kontrolnej i mam 0,5 cm rozwarcia i mały już dość nisko - szykuje się powoli do wyjścia :blink:. Za 1,5 tyg. odstawiają mi leki p/skurczowe i ... wszystko się może zdarzyć. Nie mam nic przeciwko odrobinie wcześniejszemu porodowi. Szczególnie teraz w te upały! Tym bardziej, że mały już taki duuuuży!

Chyba czas spakować torbę do szpitala :-p...

Pozdrawiam.

No nareszcie trochę pada:-) Nie myślałam, że się będę cieszyć z deszczu, ale już padałam. Szymon przez te upały marudzi, a ja już nie mam go z czego rozbierać:baffled:
mama ola oby poszło szybko;-) ja 3 tyg przed terminem na wizycie miałam 1cm rozwarcia, główka nisko, wyrok- poród nastąpić może lada chwila... i co... urodziłam 3 dni po terminie po przebiciu pęcherza płodowego...

A co do porodów, to w poniedziałek zostałam ciocią-babcią , a Szymon wujkiem małej Julki:-):-D
Ale współczuję rodzic w takie upały, do tego maluszek też się męczy... więc może Ola poczekaj jeszcze troszkę:-D

Hej:))

U nas wszystko ok:) narazie pilnuje jeszcze kuzynki córke. pogoda jest do kitu:( znowu chłodno i deszcz:(( uwielbiam ciepełko.

mama_ola no spakuj spakuj sie ,ja juz w 8mies torbe miałam naszykowana bo nigdy nie wiadomo. mi tez lekarze mowili ,ze juz bede rodzic a i tak urodziłam po terminie.

czarodziejka gratuluje:))

Dziewczyny możecie polecić jakiegoś dobrego neurologa dziecięcego?
Sorry Hania, że tu, ale ostatnio mała aktywność jest na BB i liczę, że na ten wątek szybciej ktoś zajrzy ;)

czesc Aniu - nie ma sprawy;-) kto by takimi drobnostkami się przejmował.... ja pracuje w zdrojach i troche styczności z lekarzami mam ale raczej obserwacyjnej jestem tez m.in. na neurollogii dzieciecej i jest tam b. sympatyczna P. dr Kochanowska (mam nadzieję ze nie przekręciłam nazwiska):sorry2: a co się dzieje?.........

pozdrawiam dziewczynki

reklama
Szymon ma dość duże ciemiączko i musimy to skontrolować. Miał robione USG główki w grudniu i wyszło, że ma powiększone przestrzenie międzymózgowe, ale nie kazali nic z tym robić. A dzisiaj byliśmy u lekarza i się nagle obudzili, że trzeba iśc jednak do neurologa.
W ogóle to się troszkę dzisiaj zdenerwowałam, bo 3 miesiące czeka się na wizytę u naszej pani gastrolog, idziemy a na miejscu okazuje się, że jej nie ma i przyjmuje ktoś inny:confused: Niestety pani doktor nie zyskała mojego zaufania... pewnie dlatego przed nami była tylko jedna osoba, a nie jak zawsze tłum ludzi.
No i jeszcze pani dr usłyszała jakieś szumy w sercu... jutro idziemy do naszego pediatry do przychodni, niech też go osłucha, zrobimy wyniki i umówię się z naszą gastrolog prywatnie.

Do góry