reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczecinianki ze swoimi Skarbami

reklama
mama ola u mnie od poczatku mowili ze bedzie jak nic powyzej 4500 naszczescie sie pomylili i bylo tylko 3650 i usg robionegodz przed porodem pokazalo 3700 wiec jako jedyne bylo bardzo blisko wagi urodzeniowej
wiec nie martw sie na zapas

super ze lekarz podpasowal i ze maly zdrowy koniecznie wklej fotki z usg fakt podejscie ma do pacjentki a maluszka w brzuszku traktuje jak kolegę i fajnie sie zwraca do malucha
mi robil usg tez dwa razy i opiekował sie mna po porodzie bo mieliśmy sporo problemów a on zawsze znalazł chwile by ze mna porozmawiać na osobności po obchodzie jak dla mnie złoty człowiek

matylda1

to trzymam kciuki za wszystkie egzaminy a swoja droga kochana nie zle sobie radzisz z natłokiem zajęć

dobry wieczór
wreszcie ładnie dziś
Ola - cieszę się ze taka zadowolona z badania jesteś --- czekam na foteczki
matylda - zdrówka!
zylcia - a gdzie szukasz pracy--- coś mówiłaś o dysleksji---- jesteś nauczycielem?--- ale to fakt - najpierw lepiej prace

uczucie ciąży - cudowne
ja choć wiecej dzieci nie planuję --- to ostatnio myślałam ze "przypadkiem" jestem (a biorę pigułki - tylko coś @ nie dostałam)--- i z walącym sercem robiłam testa--- oczywiście wyszedł negatywny --- i leki zawód--fajnie jakby tak los zadecydował
Aniu - czarodziejko - pozdrawiam
royanko - chyba jakąś naukę zasypania trzeba Alankowi wprowadzić

Hania my też pozdrawiamy:-)
Dzisiaj fajna pogoda była, więc pół dnia spędziliśmy na dworze. Liczę, że jutro pogoda mnie nie zawiedzie i będzie powtórka;-)

Witam.

Dzisiaj pogoda nareszcie była fajna, a ja cały dzień przeleżałam i pół przespałam, bo zachorowało mi się, dopadło mnie zapalenie zatok. U mnie to dość częsta przypadłość - niestety, ale pierwszy raz będę walczyła bez antybiotyku ciekawe czy się uda.

mama ola, dr Płonka to fajny gość, w pierwszej ciąży kilka razy miałam z nim styczność. Za każdym razem jak trafiałam do szpitala to mnie przyjmował no i robił USG, a potem jak chodziłam na KTG to też był (chyba był wtedy lekarzem na izbie przyjęć), a jak było już po terminie to tak fajnie gadał do mojego synka, żeby już wyłaził bo ile można siedzieć u mamy w brzuszku. Moim lekarzem prowadzącym był i nadal jest dr Świderski - też fajny, na ostatnim USG (genetycznym w Policach) również rozmawiał tak pieszczotliwie z moim dzieciaczkiem, to takie fajne uczucie jak lekarz nie traktuje przedmiotowo.

Royannka, dużo zdrówka dla chłopaków. Współczuję nocnych pobudek.

Tak jestem nauczycielem. Mogę uczyć polskiego, pracować w szkole specjalnej lub być terapeutą dzieci z dysleksją. Ale na razie pracy brak.
ja tez jestem nauczycielem i pracuję w szkole szpitalnej--- praca choć ciężka to jednak fajna bo w małych grupach- bla bla bla ---wszystko wiadomo:sorry:

Ostatnia edycja:
Witajcie :)

(...)
royanko - chyba jakąś naukę zasypania trzeba Alankowi wprowadzić
Juz nad tym myslalam:tak:...nawet czytalam, ze wlasnie od 6miesiaca sie stosuje...dosc drastyczna dla mnie:baffled:-emocjonalnie, nie fizycznie. I chyba wezme sie do dziela w czerwcu, po powrocie znad morza, bo za tydzien jade do mojego taty bo tam robimy chrzest Alana(tam sie pobralismy, chrzcilismy Maciusia mimo ze mieszkalismy wtedy juz w Zgorzelcu i czujemy taki sentyment:sorry2:) a potem chce tam zostac z chlopakami tydzien, moze nawet dwa.
Na pewno chcialabym zalatwic sprawe zaspiania przed polowa lipca.:tak:

A Ty znasz jakies dobre sposoby? I jeszcze interesuje mnie jak oduczyc cyckowe dziecko jedzenia w nocy...
Chociaz dzisiaj o 4rano Alan krzyczal, wzielam go na kolana do cycusia, chwycil, nie lyknal nawet i zasnal...

reklama
royanko a może mały chce się tylko przytulić do cyca?
Tracy Hogg ma fajną metodę zasypiania i u mnie się sprawdzała dopóki babcia Małgosi nie przełożyła do wózka, odkładałam ja do spania jak tylko widziałam że Małgonia zaczyna odlatywać w krainę Morfeusza, sama wtedy się układała i pięknie zasypiała. tylko trzeba wyłapać ten moment, bo jak przegapisz to lipa.
podaj mi na priv swojego maila to postaram się przesłać ci "język niemowląt" Tracy Hogg

byłam dziś w urzędzie pracy, by dostałam skierowanie do pracodawcy, byłam w szoku jak weszłam na salę główną nikogo nie było z petentów a panie siedziały i się nudziły. poszłam tam bez żadnego przygotowania bez CV, z małą pod pachą i bez książeczki zdrowia
naughty.gif

odpowiedź negatywna, w sumie chciałam żeby tak było bo praca w spożywczym na 2 zmiany od 5.30 do 14 i od 14 do 22.30.
poza tym i tak nie mogłabym tam pracować ponieważ w razie naciągnięcia mięśni nie byłabym w stanie nikomu zrobić masażu buzi.
hehe warto czasem ze sobą zabrać małe dziecko
naughty.gif

Do góry