reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczecinianki ze swoimi Skarbami

reklama
mama ola u mnie od poczatku mowili ze bedzie jak nic powyzej 4500 naszczescie sie pomylili i bylo tylko 3650 i usg robionegodz przed porodem pokazalo 3700 wiec jako jedyne bylo bardzo blisko wagi urodzeniowej
wiec nie martw sie na zapas

super ze lekarz podpasowal i ze maly zdrowy koniecznie wklej fotki z usg fakt podejscie ma do pacjentki a maluszka w brzuszku traktuje jak kolegę i fajnie sie zwraca do malucha
mi robil usg tez dwa razy i opiekował sie mna po porodzie bo mieliśmy sporo problemów a on zawsze znalazł chwile by ze mna porozmawiać na osobności po obchodzie jak dla mnie złoty człowiek

matylda1

to trzymam kciuki za wszystkie egzaminy a swoja droga kochana nie zle sobie radzisz z natłokiem zajęć

dobry wieczór
wreszcie ładnie dziś
Ola - cieszę się ze taka zadowolona z badania jesteś --- czekam na foteczki
matylda - zdrówka!
zylcia - a gdzie szukasz pracy--- coś mówiłaś o dysleksji---- jesteś nauczycielem?--- ale to fakt - najpierw lepiej prace

uczucie ciąży - cudowne
ja choć wiecej dzieci nie planuję --- to ostatnio myślałam ze "przypadkiem" jestem (a biorę pigułki - tylko coś @ nie dostałam)--- i z walącym sercem robiłam testa--- oczywiście wyszedł negatywny --- i leki zawód--fajnie jakby tak los zadecydował
Aniu - czarodziejko - pozdrawiam
royanko - chyba jakąś naukę zasypania trzeba Alankowi wprowadzić

Hania my też pozdrawiamy:-)
Dzisiaj fajna pogoda była, więc pół dnia spędziliśmy na dworze. Liczę, że jutro pogoda mnie nie zawiedzie i będzie powtórka;-)

Witam.

Dzisiaj pogoda nareszcie była fajna, a ja cały dzień przeleżałam i pół przespałam, bo zachorowało mi się, dopadło mnie zapalenie zatok. U mnie to dość częsta przypadłość - niestety, ale pierwszy raz będę walczyła bez antybiotyku ciekawe czy się uda.

mama ola, dr Płonka to fajny gość, w pierwszej ciąży kilka razy miałam z nim styczność. Za każdym razem jak trafiałam do szpitala to mnie przyjmował no i robił USG, a potem jak chodziłam na KTG to też był (chyba był wtedy lekarzem na izbie przyjęć), a jak było już po terminie to tak fajnie gadał do mojego synka, żeby już wyłaził bo ile można siedzieć u mamy w brzuszku. Moim lekarzem prowadzącym był i nadal jest dr Świderski - też fajny, na ostatnim USG (genetycznym w Policach) również rozmawiał tak pieszczotliwie z moim dzieciaczkiem, to takie fajne uczucie jak lekarz nie traktuje przedmiotowo.

Royannka, dużo zdrówka dla chłopaków. Współczuję nocnych pobudek.

Tak jestem nauczycielem. Mogę uczyć polskiego, pracować w szkole specjalnej lub być terapeutą dzieci z dysleksją. Ale na razie pracy brak.
ja tez jestem nauczycielem i pracuję w szkole szpitalnej--- praca choć ciężka to jednak fajna bo w małych grupach- bla bla bla ---wszystko wiadomo:sorry:

Ostatnia edycja:
Witajcie :)

(...)
royanko - chyba jakąś naukę zasypania trzeba Alankowi wprowadzić
Juz nad tym myslalam:tak:...nawet czytalam, ze wlasnie od 6miesiaca sie stosuje...dosc drastyczna dla mnie:baffled:-emocjonalnie, nie fizycznie. I chyba wezme sie do dziela w czerwcu, po powrocie znad morza, bo za tydzien jade do mojego taty bo tam robimy chrzest Alana(tam sie pobralismy, chrzcilismy Maciusia mimo ze mieszkalismy wtedy juz w Zgorzelcu i czujemy taki sentyment:sorry2:) a potem chce tam zostac z chlopakami tydzien, moze nawet dwa.
Na pewno chcialabym zalatwic sprawe zaspiania przed polowa lipca.:tak:

A Ty znasz jakies dobre sposoby? I jeszcze interesuje mnie jak oduczyc cyckowe dziecko jedzenia w nocy...
Chociaz dzisiaj o 4rano Alan krzyczal, wzielam go na kolana do cycusia, chwycil, nie lyknal nawet i zasnal...

reklama
royanko a może mały chce się tylko przytulić do cyca?
Tracy Hogg ma fajną metodę zasypiania i u mnie się sprawdzała dopóki babcia Małgosi nie przełożyła do wózka, odkładałam ja do spania jak tylko widziałam że Małgonia zaczyna odlatywać w krainę Morfeusza, sama wtedy się układała i pięknie zasypiała. tylko trzeba wyłapać ten moment, bo jak przegapisz to lipa.
podaj mi na priv swojego maila to postaram się przesłać ci "język niemowląt" Tracy Hogg

byłam dziś w urzędzie pracy, by dostałam skierowanie do pracodawcy, byłam w szoku jak weszłam na salę główną nikogo nie było z petentów a panie siedziały i się nudziły. poszłam tam bez żadnego przygotowania bez CV, z małą pod pachą i bez książeczki zdrowia
naughty.gif

odpowiedź negatywna, w sumie chciałam żeby tak było bo praca w spożywczym na 2 zmiany od 5.30 do 14 i od 14 do 22.30.
poza tym i tak nie mogłabym tam pracować ponieważ w razie naciągnięcia mięśni nie byłabym w stanie nikomu zrobić masażu buzi.
hehe warto czasem ze sobą zabrać małe dziecko
naughty.gif

Do góry