reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczecinianki ze swoimi Skarbami

dobry melduję się, żyję:-D

jestem zawalona nauką, 4 egzaminy przede mną, mała na Biseptolu, auto na warsztacie. przez ta okropną zimę i dziury w jezdni mam do wymiany główkę wahacza wrrrrr

przypomnijcie sobie kochane kobietki która na kiedy jest do mnie umówiona na zabieg:-)

reklama
Ja nie karmiłam w nocy tak często bo Hania nie chciała jeść. Na początku ją budziłam a później przestałam bo stwierdziłam, że jak będzie głodna to się sama obudzi. Teraz przesypia całą noc. Budzi się ok 5-6 i wtedy dostaje cyca.

Może spróbuj przed spaniem dać kaszkę lub kleik a później cyca. To będzie bardziej kaloryczne niż samo Twoje mleczko. No i czy faktycznie dziecko budzi sę w nocy z głodu czy po prostu chce sobie possać coś?
Kurcze, przez pierwsze 2 miesiace zycia i 2x w marcu Alan potrafil w nocy spac 5-7godzin w ciagu, potem sie to odmienilo. Z kleikiem probowalam juz 3x i tak samo jest jak po cycu. Nie zawsze budzi sie z glodu bo w to nie wierze, ale zawsze musia sie skonczyc na ssaniu cyca bo inaczej wpada w histerie i pozniej go uspokoic to nielada problem. Albo niedaj boze jak go maz probuje uspokoic w lozeczku lub na rekach-tragedia. Alan najchetniej spalby cala noc u mnie na kolanach podpiety pod cyca aby go choc trzymac...Ech...

dobry melduję się, żyję:-D

jestem zawalona nauką, 4 egzaminy przede mną, mała na Biseptolu, auto na warsztacie. przez ta okropną zimę i dziury w jezdni mam do wymiany główkę wahacza wrrrrr

przypomnijcie sobie kochane kobietki która na kiedy jest do mnie umówiona na zabieg:-)
Dobrze ze dajesz rade :)
Ale tempo masz niezle! A co dolega coreczce? U mnie obaj chlopcy juz smarkaja...

miała wirusówkę z wysoką temperaturą, dobrze że dałam sama biseptol bo by się skończyło na kolejnym antybiotyku:-)

dziewczyny popytajcie się wśród swoich znajomych czy ktoś nie ma do oddania lub sprzedania za małą kwotę używanej lampy do tipsów

Hej dziewczyny,

Melduję się po badaniu. Jestem mega zadowolona - i z samego badania jak i lekarza.

Mój kochany syneczek zrobił mi miłą niespodziankę. Już od dawna zamierzaliśmy się na usg 3d, ale maluszek układał się tak, że uniemożliwiał takie badanie. I wczoraj już nawet nie nastawiałam się, że może tym razem się uda. Ale podczas badania lekarz zapytał czy chcemy, bo mały ładnie buzię ułożył. I mam chyba z 10 zdjęć mojego Leosia. Byliśmy z mężem wzruszeni oglądając jak się uśmiecha, ziewa, mlaska, trze łapką oko i drapie się po policzku. A potem zrobił naburmuszoną minę, która też była słodka! I buźkę ma taką okrągłą - usta i nosek jak ja kiedy byłam malutka.... Jak uda mi się podpiąć do laptopa skaner to zamieszczę jakąś fotkę.

A z bardziej "technicznych" danych - jest zdrowiutki, już od jakiś 10 tyg. ułożony główką w dół, bardzo nisko w miednicy (stąd wg lekarza moje bóle spojenia łonowego). I waży... 2168 (31 tc! :shocked2:). Mieści się jeszcze w normie, ale jest już na górnej granicy. Lekarz przewiduje 4,5 kg do porodu :szok:! Jak ja dam radę go urodzić? Powiem szczerze, że obleciał mnie strach! A ja się martwiłam, że chudnę i czy mojemu maluszkowi niczego nie brakuje... Wygląda na to, że świetnie sobie radzi :) Ma już zresztą niezłe fałdki na ciałku. I włosy ma... Zakochałam się w nim absolutnie. I przestało mnie dziwić, że ruchy czuję wszędzie, bo z głową w miednicy pupą sięga aż pod moje żebra. Nie mówiąc już o nogach... Zdaje się, że nie będę miała okazji skorzystać z ciuszków o rozmiarze 56 :/ Aha, i stopę ma długości 7 cm...

asia - dzięki za przypomnienie o dobrych stronach. Zresztą po tym badaniu już się nie stresuję, że mały nie rośnie :) I mam nadzieję, ze przy karmieniu też będę mogła jeść normalnie :)

royanna - lekarz bardzo mi podpasował :tak: Bardzo sympatyczny, dużo mówił i traktował mojego maluszka jak 8 cud świata - najlepsza recepta aby trafić do serca mamy :tak:;-)

zylcia
- z tego co wiem, to najnowsze zalecenia są właśnie takie, żeby przy karmieniu jeść normalnie, ale wiadomo - każdy maluszek jest inny i co innego toleruje. Mam nadzieję, że mój będzie właśnie "wszystkożerny" :blink:.

To świetnie ze wszytsko ok z maluszkiem. Głowa go góry - waga na usg może się znacznie mylić - na pewno dasz radę :) Pozdrawiam serdecznie.

Właśnie przypomniałam sobie te wspaniałe chwile, gdy oglądałam Hanię na USG. Trochę mi brakuje tego kopania w brzuszku. Odzywa się u mnie chęć bycia znowu w ciąży... :)

miała wirusówkę z wysoką temperaturą, dobrze że dałam sama biseptol bo by się skończyło na kolejnym antybiotyku:-)

dziewczyny popytajcie się wśród swoich znajomych czy ktoś nie ma do oddania lub sprzedania za małą kwotę używanej lampy do tipsów
Kurcze, zapomnialam o biseptolu! Moglam Maciowi poddac, bo on chyba bez recepty dostepny, co?
Nie mam kontaktow aby skombinowac taka lampe :(
(...)
A z bardziej "technicznych" danych - jest zdrowiutki, już od jakiś 10 tyg. ułożony główką w dół, bardzo nisko w miednicy (stąd wg lekarza moje bóle spojenia łonowego). I waży... 2168 (31 tc! :shocked2:). Mieści się jeszcze w normie, ale jest już na górnej granicy. Lekarz przewiduje 4,5 kg do porodu :szok:! Jak ja dam radę go urodzić? Powiem szczerze, że obleciał mnie strach! A ja się martwiłam, że chudnę i czy mojemu maluszkowi niczego nie brakuje... Wygląda na to, że świetnie sobie radzi :) Ma już zresztą niezłe fałdki na ciałku. I włosy ma... Zakochałam się w nim absolutnie. I przestało mnie dziwić, że ruchy czuję wszędzie, bo z głową w miednicy pupą sięga aż pod moje żebra. Nie mówiąc już o nogach... Zdaje się, że nie będę miała okazji skorzystać z ciuszków o rozmiarze 56 :/ Aha, i stopę ma długości 7 cm...

(...)
royanna - lekarz bardzo mi podpasował :tak: Bardzo sympatyczny, dużo mówił i traktował mojego maluszka jak 8 cud świata - najlepsza recepta aby trafić do serca mamy :tak:;-)

(...)

Bardzo sie ciesze ze synek sie super rozwija! No i niezle cialko rosnie ;) a o ciuszki sie nie martw, mysle ze spokojnie ponosi te na 56 chocby przez pierwsze 2-3tyg. Noworodki nie prostuja nozek, maja poddkurczone. Moj Alan sie urodzil majac 56cm i dluuugo nosil na 56, bo na 62 tonal, a nozki sie plataly.
A co dr, tak jak mowisz-on wie jak traktowac przyszla mame. Ja tez bylam pod wrazeniem. A na usg chodzilam z mezem i starszym synkiem :) oprocz ostatniego.
To świetnie ze wszytsko ok z maluszkiem. Głowa go góry - waga na usg może się znacznie mylić - na pewno dasz radę :) Pozdrawiam serdecznie.

Właśnie przypomniałam sobie te wspaniałe chwile, gdy oglądałam Hanię na USG. Trochę mi brakuje tego kopania w brzuszku. Odzywa się u mnie chęć bycia znowu w ciąży... :)
No to do dziela!!!
Nic straconego:)
Moj Maciejek zdrowieje, ale alan smarka, a jak widzi fride to juz histeryzuje :/ ech...

No i coraz czesciej mysle o powrocie do pracy. Nowej raczej nie znajde swiezo po macierzynskim, a w starej wszystko niepewne(moje stanowisko zajete), wiec chyba sie zabezpiecze i napisze podanie o obnizenie wymiaru pracy na 7/8 etatu i o 1/8urlopu wychowawczego...daje mi to gwarancje ze pracowdawca mnie nie zwolni przez rok. Tylko finanse ucierpia...a jeszcze opiekunke na godziny bede szukac...

royanko ja dostałam receptę na biseptol od rodzinnej zapłaciłam niecałe 20zł, ale bez recepty kosztuje tyle samo więc chyba kupisz. dawka dla Macia to 5ml/2x dziennie co 12h, Alan może na ząbki ci się smarka

royanko ja dostałam receptę na biseptol od rodzinnej zapłaciłam niecałe 20zł, ale bez recepty kosztuje tyle samo więc chyba kupisz. dawka dla Macia to 5ml/2x dziennie co 12h, Alan może na ząbki ci się smarka
Ja mialam kiedys biseptol, ale chyyyba sie skonczyl...zaraz to sprawdze. Zapomnialam ze to ddobry lek i wlasnie dobry przy chorobach gornych drog oddechowych. Tylko niesmaczny.
Dzieki za dawke :-)
Oj chcialabym aby to byl katar na zabki...w sumie jest bialy, nie taki bakteryjny jak u Maciejka. No i Alan niespokojny...Ale chyb jednak nie, bo kicha jak najety...choc i on kicha duzo normalnie...alergik maly:dry:. Mam nadzieje ze wyrosnie:tak:

reklama
mama ola super, że Leoś tak fajnie rośnie i się rozwija:-) No i fajnie, że lekarz Wam się spodobał. Ciekawe jak będzie z wagą maluszka... Mi dr Płonka robił USG dwa razy, raz przed samym pójściem na porodówkę i Szymon po urodzeniu ważył dokładnie tyle jak wychodziło z USG :-)

royanna dużo zdrówka dla chłopaków. U nas też na widok fridy jest histeria. Staram się jedynie psiknąć młodemu wodą morską i kładę go na brzuszku i gilki same ładnie wychodzą

zylcia mi też brakuje maluszka w brzuszku:-)

Do góry