reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczecinianki ze swoimi Skarbami

Czytalam ze karmicie w nocy ja tez mialam ten problem mozna powiedziec ze mam jeszcze ale juz mniejszy moje malenstwo potrafilo sie budzic co dwie godziny kiedys teraz na szczescie juz tylko raz. Mimo ze karmilam i karmie mlekiem sztucznym. Nie jest grubaem wcale jak niektorzy twierdza ze dzieci jak duzo jedza sa grube. na 8 miesiecy 9,4 kg przy ubrankach jakie nosi 85 to chyba normalne dziecko.
Podejzewam ze wasze tez niedlugo przestanie sie budzic w nocy i wkoncu sie wyspicie. Pozdrawiam
024013950.png

ticker.php

reklama
Ja karmię co 3 godziny i w dzień i w nocy. W nocy czasami zdarzy się, że pośpi 4 godziny:happy2:
Ja też karmię mlekiem modyfikowanym, a właściwie teraz to preparatem mlekozastępczym Nutramigenem.
ANAAA Twoja mała wcale nie jest jakaś duża- Szymek waży prawie 7kg, a ubranka nosi w rozmiarze 80:-)

Dzisiaj byliśmy na zakupach w Auchanie i kupiliśmy małemu książeczki, bo są na promocji :-)

Małgosia też jeszcze w nocy podjada choć ma 17 miesięcy, ale u niej jest samoobsługa tzn dostaje butlę z kaszką mleczno ryżową, wypija i odkłada butelkę koło siebie.
a karmiłam piersią tylko 4miesiące

anaaa, czarodziejka duże macie dzieci u nas dopiero niedawno wszedł rozmiar 86

Moja Marysia ma 12 mies. i nosi rozmiar 80 a sporo ubranek ma jeszcze 74.A raczej mała nie jest,waży 10 kg czyli tak normalnie jak na swoj wiek.W nocy juz od dawna sie nie budzi ale chodzi pózno spać.A przestała budzić sie w nocy jak miała gdzieś 5 mies.

Oliwka długo budziła się w nocy na jedno karmienia Kacper przesypia noce od kiedy skłaczył 3 miesiące zdarza mu się obudzić na jedzenie ale bardzo rzadko zasypia o 19.30-20 i wstaje 7-8

Ma 10 miesięcy wazy 10 kg i 83 cm wzrostu ma karmiony piersią był do 6 miesiąca życia i na piersi tez przesypiał nocki

Kurcze wiedziałam, że mój Szymek jest dość spory, ale nie myślałam, że aż tak...:szok:
no chyba, że kupuję mu ubranka z jakąś zaniżoną rozmiarówką :confused:

czarodziejka zależy w jakich sklepach kupujesz ubranka to maja zawyżona rozmiarowke ale może być tak ze Szymuś bedzie wyokim chłopcem ale fak jak nosi ubrania 80 w wieku nie calych 4 miesiecy to spory my mamy 80-86 zależy od firmy

Sporo mamy z 5-10-15 ciuszków, a najczęściej kupuję w bobolandzie:happy2:
No ale Szymek ma prawo być dużym chłopcem po tacie:-) tylko żeby nie odziedziczył po tacie rozmiaru buta, bo ciężko dostać obuwie w rozmiarze 49:-D

Witam :-)
Moj Wiktorek zaczal przesypiac cale noce jak skonczyl 7 miesiecy.
Teraz ma 17 miesiecy i wazy okolo 13 kilo, a ubranka nosi 86-92. Wszystko zalezy jakiej firmy sa ubranka. Niektore ubranka 86 leza normalnie, a niektore 92 sa na styk. Zdarzylo sie nawet, ze jak kupilam 92 to od razu byly za male. Takze to tez zalezy od firmy.
Wikotrek jak skonczyl rok to przystopowal troche z waga. Jak mial 6 i pol miesiaca to wazyl juz ponad 9 kilo:tak:.

reklama
Witam :-)
Moj Wiktorek zaczal przesypiac cale noce jak skonczyl 7 miesiecy.
Teraz ma 17 miesiecy i wazy okolo 13 kilo, a ubranka nosi 86-92. Wszystko zalezy jakiej firmy sa ubranka. Niektore ubranka 86 leza normalnie, a niektore 92 sa na styk. Zdarzylo sie nawet, ze jak kupilam 92 to od razu byly za male. Takze to tez zalezy od firmy.
Wikotrek jak skonczyl rok to przystopowal troche z waga. Jak mial 6 i pol miesiaca to wazyl juz ponad 9 kilo:tak:.

Hej:-)
właśnie gdzieś czytałam, że później dzieci już tak szybko nie rosną, tylko w pierwszych miesiącach szybko przybierają na wadze:happy2:

Mam nadzieję, że wkrótce uda nam się tez przespać całą noc:-) chociaż tak się przyzwyczaiłam, że już sama się budzę co 3-4 godziny w nocy

Do góry