reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczecinianki ze swoimi Skarbami

Cały dzień zastanawiałam się czy wyjść z małym na dwór i jakoś tak nie miałam weny- zwłaszcza do ubierania go (dlatego nienawidzę zimy) :wściekła/y: ale w końcu zebrałam się i nawet nie było tak źle- po osiedlu przejść się nie dało, ale chodniki przy ulicy odśnieżone tak, że akurat wózek się mieścił :-) gorzej jak ktoś szedł z naprzeciwka, no ale w końcu mam wózek terenowy i daliśmy radę, a przy okazji po drodze kupiliśmy ciacho :-)

reklama
Cały dzień zastanawiałam się czy wyjść z małym na dwór i jakoś tak nie miałam weny- zwłaszcza do ubierania go (dlatego nienawidzę zimy) :wściekła/y: ale w końcu zebrałam się i nawet nie było tak źle- po osiedlu przejść się nie dało, ale chodniki przy ulicy odśnieżone tak, że akurat wózek się mieścił :-) gorzej jak ktoś szedł z naprzeciwka, no ale w końcu mam wózek terenowy i daliśmy radę, a przy okazji po drodze kupiliśmy ciacho :-)
Ja bylam z moim skarbem na spacerku do koleznki poszlam na kawe chcialam z kims pogadac. Fajnie bylo nie za zimno ale wozkiem ciezko przejechac. Niechce sie robic sprztaczka nie ktorym. Ciekawe co ona by zrobila na moim miejscu?
024013950.png

Hej:-) ja dzisiaj się wzięłam za małe porządki;-) nawet nie myślałam, że aż z tylu ciuchów Szymon już wyrósł. Zazwyczaj na bieżąco wkładałam je do reklamówki i wynosiłam, a dzisiaj wszystko posegregowałam i włożyłam razem- wyszły mi 2 worki :szok:

Witam was
ja dzis byłam 4 godziny na miescie z małą , fajniutka pogoda przynajmniej troche spraw mogłam załatwić, dziewczyny mam pytanie czy jak dziecko urodzone w styczniu to podatek a własciwie ulga na dziecko jest pełna czy trzeba odjąć miesiąc?

Witam was
ja dzis byłam 4 godziny na miescie z małą , fajniutka pogoda przynajmniej troche spraw mogłam załatwić, dziewczyny mam pytanie czy jak dziecko urodzone w styczniu to podatek a własciwie ulga na dziecko jest pełna czy trzeba odjąć miesiąc?

z tego co słyszałam to liczy się od dnia narodzin, wiec bym się nie zdziwiła jakby kazali odliczyć dni przed porodem:confused:

ja to w ogóle nie wiem jak się rozliczyć- nigdy się nie rozliczałam, miałam rozliczenie razem z mamą... w czerwcu wyszłam za mąż i teraz nie wiem jak to ma być... mam się rozliczyć od połowy roku z moim M? bo ja nie mam żadnego opodatkowanego dochodu:confused:

JAK NIE MASZ DOCHODÓW TO CHYBA SIE NIE ROZLICZASZ, CHOCIAZ SAMA JUZ NIE WIEM, DOBRZE ZE MAM KUMPELE KTORA CHYBA TROCHE LEPIEJ SIE NA TYM ZNA, MAM NADZIEJE ZE POMOZE.:tak:JA TEZ DZISIAJ TROCHE POR\ZADKU W CIUCHACH ZROBILAM:-)

ja poproszę ciocię, żeby się zajęła naszym rozliczeniem;-)

Mam nadzieję, że jutro będzie ładna pogoda, bo mój M ma wolne i planujemy rodzinny spacer :-)

Tez mam nadzieje na ładną pogodę bo obiecałam moim dziewczyną pokarmic ptaszki w parku, juz nawet ziarenka uszykowane;-)

reklama
Do góry