reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczecinianki ze swoimi Skarbami

A nie wiem jak to jest z tymi wyprawkami ale slyszalam ze cos daja. Bede tam teraz na usg czesciej bywac takze podpytam.

W Zdrojach nie trzeba mieć żadnych ubranek ani pieluszek dla dziecka, bo wszystko zapewniają. Musicie mieć tylko ubranka na wyjście. Nie polecam zabierać też podkładów poporodowych ani podpasek bo to wszystko jest dostępne w szpitalu. Co do koszuli, to ja wolałam rodzic w swojej ;)

reklama
anulka to ładnie wazą:))

kingusia i ładniutkie imie wybraliście:))

co do zdroji to moja bratowa rodzila 6mies temu tam i była zadowolona,z tego co wiem to trzeba miec swoje pieluchy ,husteczki a tak to wszystko daja:)

Czesc babeczki!
Ale tu ostatnio ruch!
ja bylam jakis czas temu w Zdrojach aby sie popytac co trzeba miec, i okazuje sie, ze dla dzieciaczka nie trzeba kompletnie nic(dopiero na wyjscie ale to logiczne)nawet kosmetykow, natomiast dla mamy na liscie nie bylo tez zadnych podkladow itd, tylko koszule, stanik do karmienia, kapcie, 2 pary skarpet, 2reczniki-duzy i maly, przybory higieniczne itd...

Ja chodze do gin na 3maja a chce rodzic w Zdrojach, boje sie, ze mnie odesla, wiec chaby pojade tam dopiero jak akcja bedzie juz baaaardzo do przodu...tylko czy wtedy zdaze?

kingusia czy mnie sie wydaje czy inne imie mialo byc dla dziewczynki ????

malinka1 no to nie zazdroszcze ja tak spacerowalam z mierzyna na koncowy 8 6 lat dzien w dzien i najgorsze byla jesien i zima a teraz zmotoryzowana jestem wiec mnie juz nie przeszkadza pogoda a czemu do zerowki do mierzyna???
hej;-)
a bo synuś mój chodzi na mierzynie do szkoły ,a zresztą zerówka tam jest naprawde fajna super panie miła atmosfera ,mała grupa:tak::tak:a gumieńce nie mają ani szkoły ani zerówki:no:najbliżej hobolańska a tam musiałabym ich 60 wozić:sorry:
assiuu tak miało być inne - Alicja, ale myślę, że bardziej Kornelia tak fajnie i rzadko kto daje te imię :-D
moja julcia ma w szkole przyjaciółkę kornelię jest śliczna i mądra:tak::tak::tak:
Czesc babeczki!
Ale tu ostatnio ruch!
ja bylam jakis czas temu w Zdrojach aby sie popytac co trzeba miec, i okazuje sie, ze dla dzieciaczka nie trzeba kompletnie nic(dopiero na wyjscie ale to logiczne)nawet kosmetykow, natomiast dla mamy na liscie nie bylo tez zadnych podkladow itd, tylko koszule, stanik do karmienia, kapcie, 2 pary skarpet, 2reczniki-duzy i maly, przybory higieniczne itd...

Ja chodze do gin na 3maja a chce rodzic w Zdrojach, boje sie, ze mnie odesla, wiec chaby pojade tam dopiero jak akcja bedzie juz baaaardzo do przodu...tylko czy wtedy zdaze?
ja tak planowałam w zdrojach rodzić i pojechłam tam nawet z rozwarciem i mnie po zbadaniu puścili wolno:szok: mimo że to był 3 poród więc szło szybko a oni mnie do domu bo...czekają na swoje pacjentki i te którym wody odeszły:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:i tak trafiłam na pomorzany i bogu niech będą dzięki:tak::tak:świetny personel dobry sprzęt świetne miłe położne:tak::tak:ale to wiadomo zależy na kogo się trafi w każdym szpitalu są ludzie a ludzie:tak:a mi szło szybko więc pracy przy mnie nie miały:no: na pomorzanach plusem jest że partner rodzi z tobą za darmo tzn tylko zakup ubranka porodowego chyba 12 zł a w zdrojach rok temu mówili nam 150 zł i zgoda ordynatora :sorry:
ale ta pogoda pokręcona:sorry::cool2::cool2::cool2:
szłam rano z dzieciakami do szkoły to było ciemno jak nocą:szok:
ja chcę ciepłej słonecznej wiosny:tak:
któraś pytała o ciuszki...kurcze trochę wcześniej miałam ale wysłałam:sorry:

ja juz wspomialm rodizlam na unii dwa razy i za porod rodzinny placilam 50 zl
jeden plus to taki ze moj synek po porodzie spedzil w szptalu 3 tyg i ja moglam z nim byc caly zcas nikt mnie nie wyganial mimo ze ja nie musialm juz tam byc
na pomorzanach mama wychodzi a malenstow zostaje
ja wiem ze mamy o tym nie mysla ze cos moze byc nie tak ja tez tak nie myslalam ale jednak nigdy nic nie wiemy i nie wyobrazam sobie tego by zostawic moje dziecko i isc do domu i w nocy samo
moglam o kazdej porze dnia i nocy isc i go poglaskac luz tylko postac i popatrzec
kolezanka rodzila na pomoirzanch wczensiaczka i maluszek zostal a ja po 5 dniach wypuscili i musiala dojezdzac

Witam!
Co do wyboru szpitala, to na pewno jest to ciezki wybor. Na pewno lepiej jest jechac tam, gdzie opinie sa najlepsze, ale faktycznie duzo tez zalezy od tego, na kogo sie trafi. :tak:
Ja nie rodzilam w Polsce, a w Anglii. Cala ciaze sie stresowalam co to bedzie, bo juz samo prowadzenie ciazy rozni sie od tego w Polsce /brak wizyt u ginekologa m.in/. Nasluchalam sie jak to w Anglii jest strasznie i w ogole , ze lepiej tam nie rodzic, tylko w Polsce, az szkoda gadac, takie okropne rzeczy mi opowiadali jak w ciazy bylam. A co sie okazalo... bylo naprawde super:tak::-) Caly czas byla ze mna polozna, przemila kobieta, caly czas usmiechnieta, po porodzie opieka super :tak:Moglam zostac w szpitalu AZ 2 doby:szok::-D, sami zaproponowali, bo mialam problem z karmieniem piersia, a zwykle "wyrzucaja" kobiety na drugi dzien :szok: /oczywiscie jak wszystko jest ok/.Takze , nawet jak slyszy sie zle opinie , to nie znaczy ze bedzie zle.:tak: Trzeba myslec pozytywnie!

Bez sensu w ogole , ze w niektorych szpitalach trzeba placic za porod rodzinny :szok:
A juz to , ze nie pozwalaja matce byc z dzieckiem w szpitalu to przegiecie:no:. Mam nadzieje, ze kiedys to sie zmieni.

reklama
malinka ja juz od 8 nie spie:p trza bylo pisac, ze pijemy kawke:D ja dokanczam sniadanko.

kurcze kuba znowu wysypany wczoraj w aptece wydalam 50zl i wszytkiego nie wykupilam,wcvzoraj po kapieli smarowalam go mascia za 17 zl i cala na niego wysmarowałam,musze znalesc kogops kto w szpitalu pracuje i moze mi załatwic za darmo-bo codziennie musza go tym smarowac:( a tubka na raz idzie:(( ch6yba oszaleje:((

Do góry