reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczecinianki ze swoimi Skarbami

reklama
A my jesteśmy najszczęśliwsi ze to wlasnie nam sie podwojne szczescie trafilo:-) Zawsze chcialam dwojeczke i przynajmniej bede miala juz to za soba. Bo szczerze mowiac bycie w stanie blogoslawionym raz wystarczy mi w zupelnosci! Ciesze sie ze to w pierwszej ciazy mi sie przytrafilo bo pomysl Kingusia jak np drugi raz zajdziesz i blizniaki Ci sie trafia..to juz masakra! Od lekarzy nasluchalam sie o trojaczkach i piecioraczkach i dwojka przestala mnie przerazac. No i dwojeczka razem lepiej sie chowa jak jedno dziecko. Jak jest jedno to chcialoby byc ciagle w kregu zainteresowania a dwojeczka zajmuje sie soba a mamusia ma czas dla siebie:-D
Kingusia Ty jestes '91 rocznik? Młodziutka jesteś:-)

anulka!!! z jednej strony masz rację... ale dużo roboty też jest i podwójnie trzeba rzeczy kupywać hehe :) ale fajnie, fajnie... a gdzie chodzisz do przychodni jak mogę spytać?? :D

no ja 91 rocznik ;) mam skończonych 18 latek ;)) młodą mamusią będę hehe

anulka!!! z jednej strony masz rację... ale dużo roboty też jest i podwójnie trzeba rzeczy kupywać hehe :) ale fajnie, fajnie... a gdzie chodzisz do przychodni jak mogę spytać?? :D
Troche bedze wydatkow napewno ale przynajmniej przez druga ciaze nie bede musiala przechodzic:tak: A i ja i moj M zarabiamy wiec damy rade;) Ja chodze prywatnie do lekarza. Jak tylko dowiedzialam sie ze jestem w ciazy przestalam chodzic do przychodni bo tamten lekarz nie nadaje sie do prowadzenia ciazy..dziwny facet jakis..poszlam do dr Iry i jestem bardzo zadowolona. Ma 2 prywatne gabinety i do tego jest z-ca ordynatora w szpitalu Zdroje gdzie bede rodzic.

Kinga moja Nati tezbyła mała,waga urodzeniowa 2700 ,przy wypisie 2650.chodziłam z nią przez pierwsze 2 tyg na kontrolę wagi .Jak się urodziła to lekarz do mne"pierwszy raz widzetak proporcjonalnego noworodka :D" jak dzidzia oki to niema co sie na zapas martwić ,nie wszystkie dzieci muszą sie rodzić z waga prawie do 5 kg

wypogodziło się :D oby na jak najdłużej :D

czy ja wiem czy taka kruszynka z Kingi tej malej 424g w 21 tyg ciazy to nie ejst tak malutko
22 tydzień ciąży
Wątroba doskonali swoją pracę. Wykształciły się już brwi i rzęsy. Proporcje kości w rączkach i nóżkach już się wykształciły i teraz maluszek bardzo intensywnie stara się je zginać i prostować. Paznokcie nadal rosną i tak pozostanie już do końca ciąży. Obecnie płód ma około 22 cm i waży około 380 gram.

wiec taka malutka to nie jest

reklama
Troche bedze wydatkow napewno ale przynajmniej przez druga ciaze nie bede musiala przechodzic:tak: A i ja i moj M zarabiamy wiec damy rade;) Ja chodze prywatnie do lekarza. Jak tylko dowiedzialam sie ze jestem w ciazy przestalam chodzic do przychodni bo tamten lekarz nie nadaje sie do prowadzenia ciazy..dziwny facet jakis..poszlam do dr Iry i jestem bardzo zadowolona. Ma 2 prywatne gabinety i do tego jest z-ca ordynatora w szpitalu Zdroje gdzie bede rodzic.
Witam się i ja. Mam nadzieję że mogę się przyłączyć. Mieszkam na Pomorzanach. Rodziłam w Zdrojach i polecam ten szpital, opieka nad mamą i dzieckiem ok. Ja też jak Ty anulka!!! chodziłam do dr Iry-super lekarz i sympatyczny człowiek. I nie ukrywam że jakoś tak inaczej na porodówce traktują pacjentkę widząc w karcie ciąży lekarza prowadzącego ;)))

Do góry