reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Symptomy zbliżajacego się porodu

czesc mamusie, tak was troche podczytuje bo juz jestem 8 dni po terminie i coraz bardziej sie denerwuje, co prawda mam juz jedno dziecko ale wtedy to tylko skurcze mialam i nic wiecej-zadnych innych oznak,
teraz juz sie czuje coraz bardziej zmeczona, ociezala i boje ze przegapie wlasnie odejscie tych wod czy czopa, chyba zaczynam panikowac, dodatkowo wkurza mnie ze wszyscy znajomi i rodzina wydzwaniaja i wypytuja czy "cos" juz jest...mogliby spokojnie poczekac az sami damy znac, na poniedzialek mam dopiero zarezerwowana sale w szpitalu, wydaje mi sie to strasznie odlegly termin ale mam nadzieje ze ci lekarze wiedza co robia,
pozdrawiam wszystkie oczekujace i zycze nam wszystkim szybkiego rozwiazania

reklama
Jak macie jakies problemy z ciązą albo czymkolwiek zwiazanym z porodem, karmieniem, pielęgnacja dziecka itd, to znam fajną polozną w Krakowie, która prowadzi Rodzinne Centrum Położnicze KOALA. Chodziłam tam na szkołę rodzenia i bardzo sobie chwalę. Poza szkołą maja tam też wiele innych opcji, warsztatów, grup różnych itd. Serdecznie polecam, bo mi oni bardzo pomogli. szczegolnie w kwestii tego jak wyglada porod, jakie mamy prawa na oddziale i kiedy jechac do szpitala z porodem a kiedy jeszcze poczekac

w szkole rodzenia powiedzieli ze jak galaretka i moze miec krwiste zyleczki :p
Ja mam 38 dni a juz ledwo dycham , wszystko mnie boli kark, plecy słabo mi co chwile ale ani czopa ani skurczów , choc naprawe juz wolalabm byc po...po coraz bardziej sie denerwuje....powodzonka wszystkim mamuśką:-)

a ja nadal nie urodzilam mimo ze objawy zblizajacego sie porodu mam juz od wielu tygodni...
nic nie pomaga ani mycie okien, ani pranie....po prostu nic...bole sa sa i przechodza...znow sie pojawiaja i przechodza i tak w kolko...

Organizm kobiety wie co robi... w koncówce ciazy tak nam dokuczaja wszystkie niedogodnosci ze juz wszystko zrobimy zeby urodzic, mimo strachu i bolu ;)

reklama
cześć dziewczyny mam pytanie może troszkę głupie ale bardzo mnie to zastanawia. będę chciała rodzić w szczecinie na Pomorzanach. Czy trzeba to iść wcześniej gdzieś zgłosić albo coś? Dodam że adres zameldowania mam z innego miasta niż Szczecin. Bardzo proszę poradźcie mi...

f2942d5eaa.png

0a562d96cb.png

Do góry