reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Symptomy zbliżajacego się porodu

reklama
Czesc! Mam skurcze od wczoraj ale nocka byla w miare spokojna , pod wieczor mialam pare silnych skurczow a teraz sa slabe i mniej wiecej jeden maly na godzine :zawstydzona/y:Jakoś mnie dzisiaj energia rozpiera i mam ochote cos robic ale sama nie wiem co cos zaczynam ale nic w koncu nie koncze, wybieram sie na zakupy takie na zapas ale czy bede miala sile chodzic po marketach niewiem. Spakowalam wczoraj torbe do szpitala uszykowalam lozeczko i czekam. Jutro mam na 8 rano wizyte u lekarza zobaczymy co powie.Pozdrawiam

niunia856

U mnie nocka też była lepsza niż wcześniejsza, dzisiaj spokojnie jest. Właśnie z mężem wróciliśmy z większego spacerku może to coś pomoże:-)
Jeżeli chodzi o torbe do szpitala jak i łóżeczko i inne rzeczy mam już od przeszło miesiąca przygotowane.
Ja mam wizyte na wtorek na 16.30 jestem ciekawa co powie..........
Jak jutro będziesz coś wiedziała napisz;-)Powodzenia

POZDRAWIAM
KARINA

Czesc! Wlasnie wrocilam od lekarza ,wszystko jest dobrze mam pozwolenie na sprzatanie i moge juz rodzic stwierdzil lekarz.Maly jest duzy bo 3500kg ma wiec ja jestem juz gotowa i on tez. Zdrugiej strony chcialabym juz urodzic bo tak mnie wszystko boli.Mam rozwarcie na 1,5cm i leciutkie skurcze.BIORE SIE TERAZ ZA MYCIE OKIENEK.tylko czekalam az lekarz stwierdzi ze juz jestem gotowa,a jak tam u ciebie?????Pozdrawiam

jestem dopiero w 3 miesiacu.ostatnio rodzilam 6 lat temu i ciezko to wspominam,odeszly mi wody i przez caly dzien i noc spacerowalam w szpitalu z kroplowka bo nie bylo rozwarcia,a potem nie wyszlo cale lozysko wiec czyscili mi macice,podali mi kupe prochow i antybiotykow a na koniec zafundowali mi infekcje pochwy.TO BYL KOSZMAR ! :confused:
A zapomnialabym o anemii i zastrzykasz w tylek z zelaza 2 razy dziennie takich bolesnych ze nawidok pielegnioarki wylam z bolu.
na sama mysl o powtorce wpadam w panike:szok:
ma takiego cykora ze nie potrafie opisac:no:

Cześć wszystkim przyszłym, oczekującym i niecierpliwym mamom !!!

Minął prawie tydzień, kiedy pisałam swój ostatni post, ale u mnie nic się narazie nie zmieniło. Wczoraj byłam na KTG - wszystko jest w porządku. Jutro wchodzę w 39 tydzień ciąży. Rozwarcie 1,5 cm i długość szyjki 0,5 cm - dziecko gotowe do przyjścia na świat, a poza tym ZERO innych objawów. :-:)-:)-:)-:)-(Tak bardzo chciałabym już je urodzić. Te ostatnie tygodnie wloką się w nieskończoność. Jak pomyślę, że w najgorszym wypadku mogę urodzić dopiero za 3 tygodnie to wpadam w czarną rozpacz.:-:)-:)-:)-(. Pod koniec tygodnia biorę się za solidne porządki może to coś pomoże.:tak::tak::tak::tak:.
POZDRAWIAM

Witam wszystkich ja termin mam na 26 listopada a już od 8 dni boli mnie brzuch tak jak na okres raz mocniej raz ciut słabiej ale w sposób ciągły - podobno są to skurcze przepowiadające ale bolą w sposób ciągły nie mogę nic obliczyć co ile i ile trwają! bo wciąż boli tak samo! Ktg wykazało że w skali są to skurcze ok 20-24 ciekawa jestem do ilu mają dojść żeby się zaczęło? i jak to musi boleć? jestem już zmęczona tym czekaniem czop ponoć sobie wyleciał a szyjkę mam zamkniętą na dł.ok 2 cm
pomocy kiedy urodzę???

niunia856
Czesc! Wlasnie wrocilam od lekarza ,wszystko jest dobrze mam pozwolenie na sprzatanie i moge juz rodzic stwierdzil lekarz.Maly jest duzy bo 3500kg ma wiec ja jestem juz gotowa i on tez. Zdrugiej strony chcialabym juz urodzic bo tak mnie wszystko boli.Mam rozwarcie na 1,5cm i leciutkie skurcze.BIORE SIE TERAZ ZA MYCIE OKIENEK.tylko czekalam az lekarz stwierdzi ze juz jestem gotowa,a jak tam u ciebie?????Pozdrawiam

Czesc u mnie nic nie zmieniło się nadal czekam skurcze mam coraz mocniejsze ale mijają. Dzisiaj na 18.20 mam wizyte u lekarza ciekawa jestem co powie. Ładną masz wagę swojego szkraba:-)ciekawe ile mój waży dwa tygodnie temu było to 3160 kg
Myślisz, że mycie okien coś pomoże??:-) fajnie gdyby u Ciebie tak było....
Ja już robiłam wszystko mycie okien, codzienne mycie podłog,sprzątanie, kilkakrotne dzienne wchodzenie po schodach a mieszkam na 3 piętrze i wiele innych rzeczy.......i nic:tak:.
Jak wróce od lekarza i będę cos wiedzieć dam znać.
POZDRAWIAM
KARINA

Czesc ja dzisiaj szaleje sprzatam wszystko co sie da kupilam liscie malin i pije okropny napar pozatym kupilam wiesiolek w tabletkach ktory pomaga przy porodzie ale i tez mozna szybciej urodzic bo powoduje skurcze. wczoraj male przytulanie z mezem spowodowalo skurcze dzisiaj powtorze i zobaczymy.

reklama
hej ja tez jestem nowa zalogowalam sie i wogole niewiem o co chodzi siedze juz tak godzinke. Jestem w 34 tygodniu termin na 28 grudnia pozdrawiam

Do góry