reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Symptomy zbliżajacego się porodu

niunia856
"Karino a na kiedy masz termin pordu!!!:-)"

No właśnie zadałaś dobre pytanie:-)Wg USG termin porodu miałam na 15 listopad natomiast wg. ostatniej miesiączki to termin mam na 25 listopad.

POZDRAWIAM
KARINA

reklama
niunia856
"Ja mam termin na 15 grudnia ale juz tez bym chciala to moje drugie dziecko pierwsze urodzilam 2 tygodnie po terminie"

Moje to jest pierwsze dziecko i będę miała chłopczyka. Chciałabym też żeby już było znami:-)
Teraz jest godz 04.18 wnocy i znowu nocka bezsenna.
Martwie się troche o maluszka bo spowolnił ruchy tzn.mniej ich czuje w tym tygodniu byłam na ktg bo się martwiłam ale wszystko na szczęście jest ok. Lekarz powiedział,że występują skurcze dlatego mogę mniej wyczuwać ruchy szkraba ale mimo tego denerwuje się.
Przyważnie buszował mały mi w nocy a dzisiaj coś marnie z tym:zawstydzona/y:
Pozatym jest już ciężko no i te denerwujące pytania niektórych z otoczenia kiedy w końcu urodzę bo moja ciąża trwa wieczność ( przecież słoniem nie jestem):tak:
Tak się zastanawiam co to była u mnie taka wydzielina miałam ją obfitszą tak ze dwa dni ale wczoraj podczas dnia już nie??? Może będziesz wiedziała??Była ona raczej biaława i gęstsza....
Powiedz mi czy u Ciebie przy pierwszej ciąży odeszły wody zanim rozpoczął się sam poród??? Czy faktycznie są one poprostu jak woda???:-)
Może banalne pytania ale tak na wszelki wypadek chciałabym wiedzieć chociaż słyszałam, że tylko u 15% kobiet poród zaczyna się odejściem wód płodowych.
POZDRAWIAM
KARINA

Karino!Wody plodowe sa biale albo takie leko zoltawe jak sloma niekiedy zielone ale w tedy trzeba bardziej uwarzac podczas porodu. U mnie tez pojawila sie biala gesta wydzielina ale przez pare dni byla obfita a od wczoraj jakos ustapilo. Tez nie spalam w nocy czulam jak maly pcha sie w dol a teraz strasznie boli mnie brzuch.Rucy tez sie oslabiaja bo maly ma mniej miejsca,Nie denerwuj sie ja mialam pierwszy porod wywolywany i to po 10 dniach po terminie.Do szpitala trafilam 1 dzien po terminie bo wlasnie mialam te objawy co teraz.Dla mnie porod wywolywany byl najgorsza zecza jaka mnie spotkala teraz zaluje ze poszlam sama do szpitala bo juz mnie z niego nie wypuscili ale dlaczego czekali 10 dni z wywolaniem :-(To okropne jak sie tam czeka a lekarze mowia ze nadejdzie czas to dostane kroplowke.Jak ja dostalam to lerzalam caly dzien na porodowce od 5 rano do 22 a rozwarcie mailam na 3 cm, wiec na drugi dzien nastepna kroplowka i tez nic dopiero lekae=rz przebil mi pecherz i wody odeszly byly biale czop odpadl razem z wodamii urodzilam po 36 godzinach wywolywania porodu, Teraz jestem juz madrzejsza i czekam w domu tak dlugo jak wody nie odejda albo nie beda regularne skurcze. POZDRAWIAM jak sie tera czujesz :-)

niunia856

Teraz czuje się w miare maluch troche rusza się no i nie mogę zejść z kibelka i nie mówię tutaj o siusianiu:-)a slyszałam, że to też może być objawem zbliżającego się porodu ( organizm podobno oczyszcza się wtedy sam).
Właśnie szykuje się do siostry na ślub i co chwila zaliczam kibelek:tak:.
Po nocce już rozruszałam się.
POZDRAWIAM
KARINA

Moze lepiej daruj sobie ten slub bo organizm naprawde oczyszcza sie sam przed porodem i mozesz czuc parcie na odbyt. Powodzenia

Też tak myślałam ale jadę z mężem samochodem to jest w tym samym mieście więc w razie czego możemy szybko dojechać( natomiast usaliliśmy że tylko idziemy na slub i złożyć życzenia)
I właśnie zaczęły mi się skurcze ale znając życie zaraz miną.

POZDRAWIAM
FAZIL

reklama
Do góry