reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Symptomy zbliżajacego się porodu

reklama
Czesc! Mam skurcze od wczoraj ale nocka byla w miare spokojna , pod wieczor mialam pare silnych skurczow a teraz sa slabe i mniej wiecej jeden maly na godzine :zawstydzona/y:Jakoś mnie dzisiaj energia rozpiera i mam ochote cos robic ale sama nie wiem co cos zaczynam ale nic w koncu nie koncze, wybieram sie na zakupy takie na zapas ale czy bede miala sile chodzic po marketach niewiem. Spakowalam wczoraj torbe do szpitala uszykowalam lozeczko i czekam. Jutro mam na 8 rano wizyte u lekarza zobaczymy co powie.Pozdrawiam

niunia856

U mnie nocka też była lepsza niż wcześniejsza, dzisiaj spokojnie jest. Właśnie z mężem wróciliśmy z większego spacerku może to coś pomoże:-)
Jeżeli chodzi o torbe do szpitala jak i łóżeczko i inne rzeczy mam już od przeszło miesiąca przygotowane.
Ja mam wizyte na wtorek na 16.30 jestem ciekawa co powie..........
Jak jutro będziesz coś wiedziała napisz;-)Powodzenia

POZDRAWIAM
KARINA

Czesc! Wlasnie wrocilam od lekarza ,wszystko jest dobrze mam pozwolenie na sprzatanie i moge juz rodzic stwierdzil lekarz.Maly jest duzy bo 3500kg ma wiec ja jestem juz gotowa i on tez. Zdrugiej strony chcialabym juz urodzic bo tak mnie wszystko boli.Mam rozwarcie na 1,5cm i leciutkie skurcze.BIORE SIE TERAZ ZA MYCIE OKIENEK.tylko czekalam az lekarz stwierdzi ze juz jestem gotowa,a jak tam u ciebie?????Pozdrawiam

jestem dopiero w 3 miesiacu.ostatnio rodzilam 6 lat temu i ciezko to wspominam,odeszly mi wody i przez caly dzien i noc spacerowalam w szpitalu z kroplowka bo nie bylo rozwarcia,a potem nie wyszlo cale lozysko wiec czyscili mi macice,podali mi kupe prochow i antybiotykow a na koniec zafundowali mi infekcje pochwy.TO BYL KOSZMAR ! :confused:
A zapomnialabym o anemii i zastrzykasz w tylek z zelaza 2 razy dziennie takich bolesnych ze nawidok pielegnioarki wylam z bolu.
na sama mysl o powtorce wpadam w panike:szok:
ma takiego cykora ze nie potrafie opisac:no:

Cześć wszystkim przyszłym, oczekującym i niecierpliwym mamom !!!

Minął prawie tydzień, kiedy pisałam swój ostatni post, ale u mnie nic się narazie nie zmieniło. Wczoraj byłam na KTG - wszystko jest w porządku. Jutro wchodzę w 39 tydzień ciąży. Rozwarcie 1,5 cm i długość szyjki 0,5 cm - dziecko gotowe do przyjścia na świat, a poza tym ZERO innych objawów. :-:)-:)-:)-:)-(Tak bardzo chciałabym już je urodzić. Te ostatnie tygodnie wloką się w nieskończoność. Jak pomyślę, że w najgorszym wypadku mogę urodzić dopiero za 3 tygodnie to wpadam w czarną rozpacz.:-:)-:)-:)-(. Pod koniec tygodnia biorę się za solidne porządki może to coś pomoże.:tak::tak::tak::tak:.
POZDRAWIAM

Witam wszystkich ja termin mam na 26 listopada a już od 8 dni boli mnie brzuch tak jak na okres raz mocniej raz ciut słabiej ale w sposób ciągły - podobno są to skurcze przepowiadające ale bolą w sposób ciągły nie mogę nic obliczyć co ile i ile trwają! bo wciąż boli tak samo! Ktg wykazało że w skali są to skurcze ok 20-24 ciekawa jestem do ilu mają dojść żeby się zaczęło? i jak to musi boleć? jestem już zmęczona tym czekaniem czop ponoć sobie wyleciał a szyjkę mam zamkniętą na dł.ok 2 cm
pomocy kiedy urodzę???

niunia856
Czesc! Wlasnie wrocilam od lekarza ,wszystko jest dobrze mam pozwolenie na sprzatanie i moge juz rodzic stwierdzil lekarz.Maly jest duzy bo 3500kg ma wiec ja jestem juz gotowa i on tez. Zdrugiej strony chcialabym juz urodzic bo tak mnie wszystko boli.Mam rozwarcie na 1,5cm i leciutkie skurcze.BIORE SIE TERAZ ZA MYCIE OKIENEK.tylko czekalam az lekarz stwierdzi ze juz jestem gotowa,a jak tam u ciebie?????Pozdrawiam

Czesc u mnie nic nie zmieniło się nadal czekam skurcze mam coraz mocniejsze ale mijają. Dzisiaj na 18.20 mam wizyte u lekarza ciekawa jestem co powie. Ładną masz wagę swojego szkraba:-)ciekawe ile mój waży dwa tygodnie temu było to 3160 kg
Myślisz, że mycie okien coś pomoże??:-) fajnie gdyby u Ciebie tak było....
Ja już robiłam wszystko mycie okien, codzienne mycie podłog,sprzątanie, kilkakrotne dzienne wchodzenie po schodach a mieszkam na 3 piętrze i wiele innych rzeczy.......i nic:tak:.
Jak wróce od lekarza i będę cos wiedzieć dam znać.
POZDRAWIAM
KARINA

Czesc ja dzisiaj szaleje sprzatam wszystko co sie da kupilam liscie malin i pije okropny napar pozatym kupilam wiesiolek w tabletkach ktory pomaga przy porodzie ale i tez mozna szybciej urodzic bo powoduje skurcze. wczoraj male przytulanie z mezem spowodowalo skurcze dzisiaj powtorze i zobaczymy.

reklama
hej ja tez jestem nowa zalogowalam sie i wogole niewiem o co chodzi siedze juz tak godzinke. Jestem w 34 tygodniu termin na 28 grudnia pozdrawiam

Do góry