reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Symptomy zbliżajacego się porodu

Witajcie!

ja zadaje sobie też to pytanko ;-)ponieważ jestem już 38 tyg, a wczoraj pan dr powiedział,ze mi odszedł czop śluzowy(ostatnio nosiłam już wkładki bo zbyt mokro mi się robiło ;-))a teraz wiem czemu(to moja pierwsza ciąża)no i potwierdził, ze mi sie skraca szyjka macicy, wiec powiedział,że mogę już rodzić w każdej chwili:-):-) doczekać,a po za tym mam już mnie w krzyżu od tyg. boli mam skurcze no i brzusio się obniżył, a i czeszczą mi kości;-) tzn.boli mnie spojenie łonowe i i mam wrażenie, ze mam malutka już między nogami, tak to u mnie wygląda;-).

Pozdrawiam i życzę Wam szczęśliwego rozwiązania:-)

Ilka

reklama
Czesc wam dziewczyny
Czy u kogoś coś się zmieniło???U mnie niestety jeszcze nic. Wczoraj byłam w szpitalu bo nie czułam ruchów szkraba ale zrobili mi badania i powiedzieli że mam skurcze i dlatego mogę nie czuć wszystkich ruchów ale pozatym jest wszystko ok i odesłali do domu.
POZDRAWIAM WAS
KARINA

Hej dziewczyny !!!
Jestem w 38 tygodniu ciąży. Na wizycie, lekarz powiedział mi, że mam rozwarcie na 1,5 cm i szyjkę długości 1,5 cm - rozpulchnioną. Poza tym nie mam skurczy, tylko zaobserwowałam, że dzidziuś jest nisko ułożony. Jak myślicie, czy szybko mogę spodziewać sie porodu (to jest moja pierwsza ciążą)?????????

Hej dziewczyny !!!
Jestem w 38 tygodniu ciąży. Na wizycie, lekarz powiedział mi, że mam rozwarcie na 1,5 cm i szyjkę długości 1,5 cm - rozpulchnioną. Poza tym nie mam skurczy, tylko zaobserwowałam, że dzidziuś jest nisko ułożony. Jak myślicie, czy szybko mogę spodziewać sie porodu (to jest moja pierwsza ciążą)?????????

wiesz to jest bardzo indywidualna sprawa. Ja przez dwa tygodnie chodzilam z rozwarciem na dwa palce, wszyscy mowili ze urodze szybko a i tak przenosilam ciaze 6 dni i skonczylo sie wywolaniem choc robilam doslownie wszystko zeby urodzic wczesniej. W kazdym badz razie zycze Ci szybkiego i bezbolesnego porodu.
Pozdrawiam

Witam ! Jestem w 37 tygodniu ciazy i caly czas zastanawiam sie czy to co teraz sie dzieje ze mna to juz to>>>>>>Mam jakies dziwne uczucie ze pomalutku odchodza mi wody tzn.na wkladce pojawia sie gesta biala wydzielina i jest jej dosyc duzo dzieje sie tak od paru dni a wizyte mam dopiero na poniedzialek. Pozatym strasznie mnie kluje jakby ktos mnie w dole brzucha igła kol. bola mnie plecy ale nie w dole tylko wyrzej w okolicach zeber..Jak chodze to boje sie ze dzidzia mi przypadkiem sama wypadnie taki to bol troche znosny ale czasami w nocy az boje sie obrocic na drugi bok tak mnie bola pachwiny.co do skurczy to sa zadkie ale sa. blagam odpiszcie czy to juz niedlugo czy dam e=rade jeszcze z 4 tygodnie do terminu na 15.12 2007

Witam ! Jestem w 37 tygodniu ciazy i caly czas zastanawiam sie czy to co teraz sie dzieje ze mna to juz to>>>>>>Mam jakies dziwne uczucie ze pomalutku odchodza mi wody tzn.na wkladce pojawia sie gesta biala wydzielina i jest jej dosyc duzo dzieje sie tak od paru dni a wizyte mam dopiero na poniedzialek. Pozatym strasznie mnie kluje jakby ktos mnie w dole brzucha igła kol. bola mnie plecy ale nie w dole tylko wyrzej w okolicach zeber..Jak chodze to boje sie ze dzidzia mi przypadkiem sama wypadnie taki to bol troche znosny ale czasami w nocy az boje sie obrocic na drugi bok tak mnie bola pachwiny.co do skurczy to sa zadkie ale sa. blagam odpiszcie czy to juz niedlugo czy dam e=rade jeszcze z 4 tygodnie do terminu na 15.12 2007

Wytrzymasz wytrzymasz, 2 tygodnie jak nic. Powodzenia.

Czesc! Dzisiaj noc byla okropna bol w krzyzu i w pachwinach. Teraz jakos dziwne zaparcia i po chwili okropna biegunka ale skurczy brak.trzymam sie jak moge bo pierwsze dziecko rodzilam 2 tygodnie po terminie i porod byl wywolywany przez dwa dni bylo strasznie a objawow nie bylo zadnych wiec teraz obserwuje.:crazy:

Czesc Wam u mnie tez cisza w nocy był ból w pachwinach potem miałam skurcze,kolejny dzień mam zwiększony śluz ale po jakiś czasie to ustało.
Dzisiaj głównie dokucza mi ból krzyża i promieniuje w nogę ale nadal nic innego nie dzieje się wizytę mam w ten wtorek i tak zastanawiam się czy będzie mi dane doczekać tej wizyty czy też nie;-)oczywiście wiadomo którą opcje chciałabym przyjąc;-) .
Jedno jest pewne z każdym dniem coraz bardziej boje się i jednocześnie chcę żeby jak najszybciej to nastąpiło.

POZDRAWIAM
KARINA

reklama
Cześć dziewczyny

ja mam podobne objawy jak wy,też dziś w nocy źle spałam bo mnie wręcz rwało w pachwinach:shocked2: ojjj bolało ,trudno było mi się obrócić z boku na bok, brzuch mi twardniał, a po za tym często chodzę do toalety, od dwóch dni nie mam zbytnio apetytu...we wtorek w nocy około 22 do 24:30 miałam silne i częste skurcze, później w nocy też , ale około 5rano dostałam dreszczy... i na następny dzień źle się czułam jakby grypa mnie brała...więc czułam się zdezorientowana :zawstydzona/y:chyba za bardzo chce już urodzić,(to już prawie koniec 38 tyg.) sugeruję się tym co mi lekarz powiedział, a do tego, gdy czytam opisy zbliżającego się porodu to mam wszystkie objawy oprócz regularnych skurczów, odejścia wód płodowych, no krwistej wydzieliny, ale przecież nie jest powiedziane ,że w moim przypadku tak będzie....I naprawdę jestem już zniecierpliwiona i nawet zdenerwowana:sorry:

Do góry