reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Symptomy zbliżajacego się porodu

czekanie jest meczace , dzidzia miala wyjsc wczoraj a tu nic , wczoraj mialam nastepna wizyte u lekarza(czekal caly weekend na tel ze rodze), teraz znowu w czwartek wizyta a zadnych objawow nawet brzuszek sie nie opuszcza a przytylam ponad 30 kg i juz nawet spac nie mozna bo ciezko sie kulac i mleka tez nie widac macie cos na wywolanie mleczka ?
nie martw się mój brzuszek też jak był tak jest, mleczka też nie widać,ale z tego co słyszałam to pokarm się pojawia w trzeciej dobie po porodzie. A do lekarza chodziłaś pewno prywatnie?

reklama
Ja za wielka woda mieszkam NY i tutaj lekarz sam mnie pilnuje z ubezpieczenia takie czeste wizyty mam przez caly styczen co tydz a teraz juz dwa razy w tyg takie maja przepisy , a chcialabym juz byc po z moim malenstwem w domku a tu nic tylko moje pieski chodza za mna krok w krok jabky cos czuly

Mi brzuszek też sie nie opóścił ale czytałam ze brzuszek moze sie opuścic dopiero przed porodem wiec to mnie pociesza , tylko troszke się obawiam by mi wody płodowe nie chlusneły np w sklepie ale w jakimś innym miejscu publicznym hehe :) A Może synuś chce mi zrobić prezent i urodzi sie w walentynki hehe fajnie by było :)

Mi brzuszek też sie nie opóścił ale czytałam ze brzuszek moze sie opuścic dopiero przed porodem wiec to mnie pociesza , tylko troszke się obawiam by mi wody płodowe nie chlusneły np w sklepie ale w jakimś innym miejscu publicznym hehe :) A Może synuś chce mi zrobić prezent i urodzi sie w walentynki hehe fajnie by było :):-D:-D:-D:-D

no cóż ja za 3 dni mam termin czyli 13 lutego (w piatek) ale mam juz dosc ...
dzis w desperacji kupilam i wypilam 3 lyzki oleju rycynowego...narazie mam biegunke... a czy pomoze na wypedzenie malca....?! Probowalam roznych metod...sprzatanie, spacery, draznienie brodawek, sex dzien w dzien....i nic...
3 tygodnie temu pani doktor powiedziala ze lada dzień urodze, gdy poszłam na wizyte w zeszły piatek 6 lutego byla strasznie zdziwiona ze jeszcze nie urodziłam (wcześniej byłam na podtrzymaniu) Jestem juz strasznie zmeczona,....a na porod potrzeba przeciez mase sily.
Napiszcie jesli st osowalyscie olej i czy podzialal

Dominiqa, Ty lepiej oszczedzaj siły, bo faktycznie sie zameczysz...a mały i tak wyjdzie wtedy gdy bedzie chciał :)

niusia 2 jeśli sie martwisz to przejdż sie do szpitala i powiedz że nie czujesz ruchów i nie jesteś pewna,zrobią ci na miejscu KTG bez problemów i napewno sie uspokoisz ,nikt nie będzie miał do ciebie pretensji że sie martwisz.:tak:

Obyście miały dobry personel w szpitalu. Bo u nas w ZG to by z wielką łaską zrobili KTG i patrzyli na Ciebie jak na upierdliwca. Dlatego ja jade 20km za miasto rodzic, do pobliskiego Sulechowa. Tam podobno obsługa jest super :)

reklama
Sulechów,ładne okolice, mieszkałam kiedyś niedaleko,czasami jeżdziłam na zakupy;-) a mój M chodził do wojska.Sadze że taka mała jednostka szpitalna bardziej dba o reputacje:-).Zycze pomślego rozwiazania!!!:happy:

Do góry