reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Symptomy zbliżajacego się porodu

nusia, spokojnie, moze przenosisz malca :) to sie zdarza. I po terminie brzuszek ci opadnie i urodzisz :)

reklama
Hej za dwa dni mija mi termin porodu, ostatni raz byłam u mojego gin. 16 stycznia, wtedy mój lekarz poinformował mnie że to nasza ostatnia wizyta,że następnym razem spotkamy się w szpitalu, bardzo mnie to zdziwiło gdyż słyszałam że przed porodem konieczne są częstsze wizyty a tu taka informacja.... on mnie chyba olał

no to nie jestes sama mi lekarz na poczatku stycznia tez nie powiedział ze przed porodem mam przyjsc na wizyte , chyba ze bedzie sie coś złego działo.... Tylko przy pierwszej ciąży trudn okreslic czy cos jest normalne czy zaczyna sie cos zlego dziac. Ale do porodu zostało 8 dni , nie moge sie doczekać....

powiedział mi że jakby się nic nie działo to mam się wstawić 18 lutego,a ja się boję że to może być już za późno, to moja pierwsza ciąża i jestem chyba trochę przewrażliwiona..... moja koleżanka miała rodzić też 12 lutego jednak urodziła 8, tak bardzo jej zazdroszczę, że ma już maleństwo przy sobie

nio niestety obawy zawsze są a przy pierwszej ciążyto już wogóle.... A gdy zbliża sie termin to juz jest maksimum obaw... Ja bardzo bym chciała urodzic przed terminem , bardzo sie boje przenoszenia ciąży , ale jestem dobrej myśli i Tobie też to radze bo stres napewno nie pomaga ani nam ani naszym maleństwom;-) Napewno wszystko bedzie dobrze :-)

no mam nadzieję że wszystko pójdzie tak jak trzeba. Ale tak szczerze to miałam nadzieję że przed terminem lekarz skieruje mnie na jakieś KTG czy coś a tu nic. Więc jak tu się nie denerwować......

czekanie jest meczace , dzidzia miala wyjsc wczoraj a tu nic , wczoraj mialam nastepna wizyte u lekarza(czekal caly weekend na tel ze rodze), teraz znowu w czwartek wizyta a zadnych objawow nawet brzuszek sie nie opuszcza a przytylam ponad 30 kg i juz nawet spac nie mozna bo ciezko sie kulac i mleka tez nie widac macie cos na wywolanie mleczka ?

powiedział mi że jakby się nic nie działo to mam się wstawić 18 lutego,a ja się boję że to może być już za późno, to moja pierwsza ciąża i jestem chyba trochę przewrażliwiona..... moja koleżanka miała rodzić też 12 lutego jednak urodziła 8, tak bardzo jej zazdroszczę, że ma już maleństwo przy sobie

To norma! Jak przenosisz dzidzie ponad tydzien to dopiero przyjmują Cie na patologie ciązy.

reklama
nio niestety obawy zawsze są a przy pierwszej ciążyto już wogóle.... A gdy zbliża sie termin to juz jest maksimum obaw... Ja bardzo bym chciała urodzic przed terminem , bardzo sie boje przenoszenia ciąży , ale jestem dobrej myśli i Tobie też to radze bo stres napewno nie pomaga ani nam ani naszym maleństwom;-) Napewno wszystko bedzie dobrze :-)

Do góry