reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Świętochłowice mamusie obecne i te przyszle,zapraszam na forum

no ja mam podobny problem , nie umie znaleźć fajnego lekarza z kasy chorych, dlatego zdecydowałam sie na leczenie prywatne..które znow wykonczylo mnie finansowo, pomimo tego ze płace za wizyty 130 PLN, nie jestem zadowolona z usług a Pan Dr nawet nie chce mi powiedziec jaką mam płeć

reklama
no ja mam podobny problem , nie umie znaleźć fajnego lekarza z kasy chorych, dlatego zdecydowałam sie na leczenie prywatne..które znow wykonczylo mnie finansowo, pomimo tego ze płace za wizyty 130 PLN, nie jestem zadowolona z usług a Pan Dr nawet nie chce mi powiedziec jaką mam płeć
Na razie byłam na jednej wizycie i zapłaciłam 80 zł - więc nie mam tak tragicznie, ale zawsze. A z NFZtu jak się zapytałam kiedy będzie można poznac płec dziecka - to lekarz się zaśmiał i powiedział, jak to kiedy?? kiedy się urodzi!!! Nie miałam świadomości, że takie ciężkie może byc życie przyszłej mamy - że nie może tylko cieszy się ze swojego stanu - tylko jeszcze musi się męczyc z patologą w służbie zdrowia!!! :no:

Jest tutaj na forum jakas dziewczyna w ciazy która ma poród na styczen 2011?

Maruda moge wiedziec u jakiego lekarza byłas prawatnie? i kiedy przyjmuje, zalezy mi na lekarzu który przyjmuje w Piatki, bo mam L-4 do 17.09

Witajcie dziewczyny...
najpierw opowiem coś o sobie....zaglądam tu od nie dawna bo tak się złożyło,że z mężem zamieszkaliśmy właśnie tu w Świętochłowicach (choć zawsze się zarzekałam,że nigdy nie będę tu mieszkać) we wrześniu skończę 25 lat jestem mamą 2 letniego Łobuza a na 30 września mam termin i urodzi się nasza Córcia....chciałabym poznać jakieś dziewczyny z tej miejscowości bo trochę mi smutno samej z dzieckiem (mężulo w pracy)...chodzę do pani doktor Pachelskiej z NFZ ale mam wiele zastrzeżeń...sama pani doktor jest miła i sympatyczna ale ma kiepski sprzęt do usg i żeby poznać płeć musiałam pojechać zrobić prywatnie....no i chodzę raz w miesiącu do niej więc jest to możliwe....pozdrawiam i mam nadzieję,że to forum nie "umrze" śmiercią naturalną :) pozdrawiam wszystkie forumowiczki życząc słodkich snów ;)

Hallo!!!

Widzę, że nam się wątek rozwinął! Superrrrrrr:tak:!!!!!

Serdecznie witam nowe świętochłowiczanki;-);-);-)!!!

czemu nie chce rodzic na strzelców? bo straszą mnie , że rzeźnia itp.. i zwątpilam, dlatego pytam o zmiane lekarza bo chodze do takiego, który pracuje własnie w szpitalu na strzelców

ja rodziłam w maju 2009 na strzelców i jestem bardzo zadowolona!

chodzę do pani doktor Pachelskiej z NFZ ale mam wiele zastrzeżeń...sama pani doktor jest miła i sympatyczna ale ma kiepski sprzęt do usg i żeby poznać płeć musiałam pojechać zrobić prywatnie....no i chodzę raz w miesiącu do niej więc jest to możliwe..

kurcze Pachelska... kiedyś usiłowłam sobie przypomnieć jej nazwisko. I za nic nie mogłam. A teraz mnie oświeciłaś. Sorry, ale ta lekarka jest - jak dla mnie - daremna. Gdyby się znała na swojej pracy to ja miałbym już prawie 7-letnie dziecko. Bo około 8 lat temu stwierdziła u mnie - raczej - ciążę - po badaniu ginekologicznym, a po badaniu usg nie zmieniła tej diagnozy! Tak, że jak dla mnie to kiepska lekarka. Odczekałam 5 dni do powrotu Bałagi z urlopu i pobiegłam do niego! I on jakoś normalnie do wszystkiego podszedł... Zna któraś Bałagę? Jak dla mnie był super! Choć przeczytałam o nim gdzieś opinię, że to erotoman (???) Fajny lekarz! Ale po Pachelskiej nie mam dobrych wspomnień...

no i kończą się wakację... buuuu.. i w środę do pracy... buuuu... już mi się nie chce!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Jest tutaj na forum jakas dziewczyna w ciazy która ma poród na styczen 2011?
Maruda moge wiedziec u jakiego lekarza byłas prawatnie? i kiedy przyjmuje, zalezy mi na lekarzu który przyjmuje w Piatki, bo mam L-4 do 17.09

Krystyna Horzelska - ale przyjmuje we wtorki i czwartki, na Kubiny 3 - koło biedronki, koło kościoła.
Jeszcze znajomi mojego męża polecają Stefana Bałagę - na Kubiny 22 - ale ja u niego nie byłam. On właśnie przyjmuje w poniedziałki i piątki.
Jak sobie wpiszesz nazwiska wgooglach - to znajdziesz bez problemu i numery telefonu do nich jak i opinie o tych lekarzach i sama zdecydujesz do kogo chcesz chodzić.
Ja niestety mam termin dopiero na marzec 2011 :-D

Moje obie ciąze prowadziła Dr Horzelska i jestem zadowolona. Bałage miałam okazje poznac podczas 1 ciązy gdy wylądowałam na patologii i podczas 1 porodu:tak:Wtedy był u nas ordynatorem, bardzo kompetentny lekarz;-)Niestety oboje juz u nas w szpitalu nie pracuja. Ja rodziłam w czerwcu 2008 i styczniu 2010 i jestem bardzo zadowlona ze swietochłowickiego szpitala:tak:

Klamorka... witaj:tak: Fajnie, jestesmy w tym samym wieku, dzieci z małą roznica wieku... juz Cie lubie:-D Tez nie chciałam tu mieszkac, ale w miare tanie czynsze spowodowały, ze stac nas na mieszkanie jak narazie tylko tutaj;-)

hej fajnie że zaczełyście pisac bo tak codziennie sobie zaglądam na ten wątek i nikt sie nie odzywał:)
ja chciałam rodzic w Świętochłowickim szpitalu i mi odmówiono bo nie mieli miejsc a ja jestem z Chorzowa.Mojej koleżance która też jest z Chorzowa i rodziła miesiąc po mnie już sie udało tam rodzic bo trafiła akurat na wolne miejsce.

Martyna... ja na 1 poród jechałam z Rudy Ślaskiej:tak:Nikt mnie nawet nie pytał gdzie mieszkam szczerze mówiac, ale moze dlatego, ze juz miałam 8cm rozwarcia jak tam dotarłam:-pWiec nie mieli wyboru, musieli mnie przyjąć:-D

reklama
A chodziłyście może gdzieś do szkoły rodzenia?? Bo niby gdzieś w Świonach jest.. koszt 150zł - ale jeszcze nie wiemy czy to od pary.. i czy za wszystkie spotkania czy za jedno.. Uważacie, że w ogóle warto czy nie warto chodzić na takie zajęcia??

Do góry