reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Świętochłowice mamusie obecne i te przyszle,zapraszam na forum

Kamuzo gratulacje.
Napewno znajdzie się jakieś rozwiązanie. A może prywatny żłobek? Na nianię to chyba trzeba wydać majątek:dry:. Ja mam nadzieję, że małego przyjmą do przedszkola gdy skończy 2,5 roku. Dłużej w domu nie chcę siedzieć. Kto wie- może też pomyślę wczesniej nad żłobkiem, ale zapisanie do żłobka chyba graniczy z cudem, tylu jest chętnych :baffled: Zależy mi na tym, by maly jak naszybciej miał kontakt z rowieśnikami.

O mojego skarba także jestem strasznie zazdrosna, znam te nerwy:tak: Z tym, że u mnie jest odwrotnie:-D. Kubuś z babcią praktycznie nie ma kontaktu. Moja mama jest osobą strasznie zapracowaną i zawsze zmęczoną. Już się kilka razy zdarzyło, że Kubuś się rozpłakał gdy go wzięła na ręce. Jej się zrobiło przykro a ja byłam szczęśliwa, że dziecko jest spokojne tylko u swojej mamusi. Mężowi synka odbieram jak tylko zakwili, gdy tylko wezmę go na ręce od razu się uspokaja. Daje mi to ogromną satysfakcję:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja też chyba jestem zazdrosna o dziadków, że np. ją karmią nie tak, jak ja itp., ale wbijam sobie w łepetynę, że przecież nie muszą wszystkiego robić, jak ja, a krzywdy jej nie zrobią ;-)
Jutro idziemy na szczepienie (chyba, bo jeszcze nas nie umówiłam :-D) i dowiem się, ile waży mój klocuszek. Wszyscy sąsiedzi mówią, że rośnie jak na drożdżach i jest duża. No ale to ja też wiem, czuję to zwłaszcza, jak ją z łóżeczka wyjmuję :-D

witam

U mnie jeszcze conajmniej 2 lata siedzenia w domu:baffled:
Za rok mam zamiar starsza wygonic do przedszkola, a za 2 lata Agate;-)

Pasibrzuch, tez jutro wybieramy sie na szczepienie;-)Tylko nie przenieslismy sie jeszcze po ostatniej "przyjemnej" wizycie w tej przychodni wiec wysyłam P. Moja noga tam juz nie stanie, bo mam dosc tej baby:wściekła/y:Ciekawa jestem ile Agata waży... ;-)

Pasibrzuch... tak dokładnie, chyba byłas na wsi jak miałam z nia "przygode". Nigdy wiecej, ta baba juz dawno jest wypalona zawodowo. Idziemy do Ziemkowej jutro;-)

Co do przedszkola... wszystko zalezy od przedszkola, ale z reguły jest to 2,5 roku i dziecko potrafi samo jesc i zgłasza potrzeby fizjologiczne, choc pierwszenstwo maja dzieci po 3 urodzinach ponoc... .

dziewczyny hej

prosze doradzcie mi .. prosze fajnego ginekologa w swietochłowicach lub chorzowie (najlepiej takiego który pracuje w szpitalu w swietochłowicach)

ja bede rodzila w styczniu 2011..

chodze teraz prywatnie do lekarza w katowicach, ale mnie strasznie na kase naciaga
chciałam rodzic na strzelców ale mi odradzono

Elfa a dlaczego nie chcesz rodzic na Strzelców Bytomskich?ja tam rodziłam i byłam zadowolona.Co prawda było to 4 lata temu ale miałam bardzo fajną położną która odbierała mi poród.Czułam podczas porodu wsparcie z jej strony.A lekarza mogę Ci polecic z Chorzowa do którego ja chodze,sympatyczny i nie naciąga.Henryk Kędziora ul.Katowicka 75(parter) tel.601475486

Napiszę Wam może coś więcej o sobie.Mam 24 lata i od kwietnia nie pracuję.Narazie siedzę z synkiem w domu,szukam pracy i jeśli uda mi sie znaleśc to syn pójdzie do przedszkola-niestety musze go zapisac do prywatnego bo(przez sytacje życiową) nie zapisałam go do przedszkola w marcu gdy była rekrutacja.

reklama
thx Martyna na namiar na ginka

czemu nie chce rodzic na strzelców? bo straszą mnie , że rzeźnia itp.. i zwątpilam, dlatego pytam o zmiane lekarza bo chodze do takiego, który pracuje własnie w szpitalu na strzelców

Do góry