moniat84
Fanka BB :)
Jakie macie foteliki samochodowe dla swoich małych dzieciaczków? W styczniu planujemy kupić ale jeszcze się nie zdecydowaliśmy. Myślałam o coneco i baby design, co o nich sądzicie?
Ostatnia edycja:
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A kupujesz oddzielnie fotelik? Bo ja kupowałam cały wózek z fotelikiem. Jest gondola, spacerówka i fotelik. I montuje się na jednym stelażu. To dość wygodne, bo jak się jaedzie autem gdzieś np. na zakupy to pakujesz same kółka poskladane, dziecko w foteliku, a pod sklepem sobie rozkłasz te kółka i fotelik wpinasz w ten stelaż. Ja mam taki www.chicco.pl - wszędzie tam, gdzie dziecko: Strona główna, Wózek trójfunkcyjny Trio Tour 4 kolor 45Jakie macie foteliki samochodowe dla swoich małych dzieciaczków? W styczniu planujemy kupić ale jeszcze się nie zdecydowaliśmy. Myślałam o coneco i baby design, co o nich sądzicie?
Z mojego zestawu jestm bardzo zadowolona! Choć spotkłam się już z wieloma negatywymi opiniami odnośnie chicco, ale ja uważam ten wózek za świetny wybór. Fotelik jest z bazą. No, ale niestety Natasz już się nie mieści do niego i kupiłam już fotelik 9-18 kg. Tylko, że Natasza jest dość duża. No i może gdyby nie to, że zima akurat i trzeba się grubo ubrać to może jeszcze bym ją wcisnęła, ale w tych grubaśnych kombinezonach to już nie ma sznasMuszę dokupić sam fotelik. Wózek już mam, dostałam od cioci po kuzynie. Nie jest to nowy model i niestety do kółek fotelika wpiąć sie nie da. A z samego fotelika chicco jesteś zadowolona? Jest on przypinany na pasach, czy ma specjalną bazę? Nataszka mieści się jeszcze w nim bez problemu?
Co do naszego mieszkania - mamy własnościowe po dziadku męża. Ale to tylko 36m2 - dwa pokoje, maleńka kuchnia, łazienka z WC i przedpokój 1m na 2m- ogólnie rzecz biorąc - wszędzie mało miejsca. Kilka razy jeździliśmy oglądać różne mieszkania właśnie wystawiane przez deweloperów czy agencje nieruchomości ...ale najczęściej się okazuje, ze to stary pustostan np. jakiś hotel robotniczy albo biurowiec po remoncie - wiec nie nowe ale stare po remoncie a kasują jak za nowe - osobiście obawiam się czy np. po czasie nie będzie wychodzić pleśń...Plany w necie jak się ogląda to niby fajne a potem sie okazuje ze pokoje są tak małe ze wchodzi tylko jednoosobowe łózko i stolik nocny, nie ma okna tylko drzwi balkonowe 40cm ( bez balkonu ) ....no porażka. I jeszcze jedno - większość mieszkań ma kuchnie otwarte na jadalnie, które są jednocześnie pokojem gościnnym. To mnie najbardziej nie odpowiada - wszystko naciąga zapachami z kuchni firany , zasłonki, kanapa czy fotele...no wstyd sie przyznać ale nie zawsze jest czas zeby zaraz po obiedzie zmyć...bo trzeba gdzies szybko jechać, coś załatwiać ,albo na zakupy....zestawia sie wszystko na blacie kuchni...cały urok szlak trafia...Zobaczmy czy uda nam sie znaleźć coś sensownego. Chciałabym mieszkanie z duża kuchnia, gdzie wejdzie mi rogówka ze stołem, duży pokój gościnny, sypialnia i pokój dla dzieci oraz łazienka z wc osobno...