M
Marzena80
Gość
Kamuzo to idz i zrób sobie prywatnie krzywą cukrową. To że miałaś trochę podwyższony cukier jeszcze o niczym nie świadczy, ale dla własnego spokoju ja zrobiłabym krzywą. To dużo nie kosztuje. Ja robiłam i płaciłam coś około 15-20 zł. Tylko trzeba mieć swoją glukozę (ja musiałam mieć) 75g. Pobierali mi krew wpierw na czczo, a potem po 2 godzinach. Wiem, że niektórym pobierają też po godzinie, ale mi nie. Na czczo powinno być do 95 (choć niektórzy lekarze mówią, że do 100), a po 2 godzinach do 140. Tylko diabetolog mówiła mi, że przez te 2 godziny trzeba siedzieć plackiem i się nie ruszać. Ja byłam pod opieką diabetologa bo też miałam podwyższony cukier, ale u mnie w rodzinie cukrzyca jest dość częsta.
Moniat pytam czy mieszkasz na Piaśnikach, bo moi rodzice tam mieszkają, a ja w sierpniu jak będą na urlopie to chyba u nich trochę pomieszkam. Może się wtedy umówimy?
Moniat pytam czy mieszkasz na Piaśnikach, bo moi rodzice tam mieszkają, a ja w sierpniu jak będą na urlopie to chyba u nich trochę pomieszkam. Może się wtedy umówimy?