reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Święta- tradycje, zwyczaje, potrawy, prezenty

Kurcze dziewczyny święta mnie wykończą...trochę się narobiłam i teraz zdycham. Macica mi mało nie wybuchnie :-( a jeszcze tyle roboty przede mną...idę do łóżka, położe się może mi przejdzie :-(

reklama
Laski wrzucicie jakies przepisy ulubione na obiady świateczne ... juz pomijając wigilie bo stołuje sie u rodzicow :-) mniammm
Troche wałówki dostaniemy od obu mamuś (mniam mniam) no ale sobota i niedziela trzeba cos oryginalnego na obiadek ...
Opcje mam dwie: pieczona kura z jabłkami albo schab ze śliwką - WIEM, ŻE NIC ORYGINALNEGO, DLATEGO WRZUCICIE COS SZYBKIEGO I PYSZNEGO co pichcicie na takie okazję ;-) może mnie to zainspiruje

Gosiaczek chętnie bym pomogła ale jak idę na oba świąteczne obiady do teściów i rodziców... sama nic nie pichcę. ALe jak dla mnie kura z jabłkami brzmi świetnie:)

Gosiaczek ja też nic nie pichcę ale mama moja zawsze robi nadziewanego pasztetem indyka pieczonego w całości mnnniam pychotka

domowe pizze sa rewelacyjne, moja mama robi ja wysmienicie, na grubym ciescie i wszystkiego tam pelno... pieczarki, kielbaska, papryka, sosik, kukurydza, salami, szynka, pomidorek... miodzio... az mnie slinka naszla ;-):-) no i ser oczywiscie ;p

Ostatnia edycja:
ja robie taka jak moja mama z szyneczką serkiem i pieczarkami ;) najprostsza ale na słodkawym cieście drożdżowym pyszna :) kiedys robiłam też dukanowa pizze na otrębach ;)

Hej, zbliżają się kolejne święta- mozemy odświeżyć temat:) Chociaż pewnie większość z nas odpuszcza sobie w tym roku świąteczną krzątaninę?? Ja w sumie jadę na gotowe, bo M. nie może wcześniej wziąć urlopu i będziemy u rodziców dopiero w wielką sobotę- prosto na święcenie przyjedziemy, po święceniu obiadek u babci. Z kulinarnych poczynań M. zrobi sałatkę a ja jakieś mięsko upiekę i marchwkowca ( w wersji świątecznej) i tyle:) A jak tam u Was?

My z moim T podobnie.. Do piero w sobote jedziemy do teściów, bo mój stary teraz ma 4 dni pod rząd w pracy :( (zaznaczam ze 1 dzień 12h biedak)

Ja też jadę na gotowe. Ale postanowiłam upiec jakieś ciasta... Tradycyjny mazurek do święconki musi byc (choc i tak jak go niecierpię :p) no i serniczek jakiś i babke majonezową :) Ale ogólnie MASACRA nie lubię świąt :p

reklama
Do góry