reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Magiczne Święta!

reklama
Ariska ale narobilas mi smaka na pstroga , tez mysle nad pstragiem ale nigdy nie robiłam go wiec nie wiem czy by mi wyszedł

Zielona ja z prezentami mam narazie kłopot nie wiem co kupic mezowi mam za wiele pomysłow, wiem ze od taty mój maz dostanie alkomat....
Zostala jeszcze tesciowa i tesc no i mój tata ehhhh Duze tego

Ostatnia edycja:
dziewczyny może któraś z Was ma ciekawy pomysł na prezent dla 2,5 rocznego chłopaka, bo tak myślę i myślę i nic nie chce wpaść mi do głowy a wiem, że niektóre z Was mają dzieci w podobnym wieku... co im kupujecie?

Ja robię pstrąga tak: sypię na wierzchu i od środka solą, pieprzem tylko w środku, wkładam pokrojony na plasterki czosnek, połówki plasterków cytryny(kilka takich plasterków), posiekaną pietruszkę i kawałeczki masła i zawijam delikwenta w folię aluminiową w taką łódeczkę żeby nie był całkiem zamknięty i do piekarnika na 200stopni. Pycha! Ja mam prawie w każde Święta oprócz karpia właśnie pstrągi bo karpia nie cierpię.

ja też karpia nie lubię...feee
no ja jutro mam już w planie robić krokiety, pierogi i uszka.
i bigos chcę wstawić, wszystko mam zamiar mrozić by było w razie gdybym w szpitalu wylądowała.

a ja dzisiaj już zrobiłam tak:
-bigos
-kapustę z grochem
-krokiety
-sos grecki
-kapustkę na słodko kwaśno
m mi wszystko pokroił ale padam z sił..wszystko do zamrażary i w słoiki, żeby było w razie czego:p:)

Tysia- ty szalejesz normalnie:) Skąd masz siły na to ?

Co do pstrągów, ja robie podobnie, jak gogi - ale my na świeta właśnie mamy karpia, bo pstrągi dosyć czesto jemy w ciagy roku...Ja też kiedyś nie przepadałam za karpiem, ale od jakiegoś czasu zmieniło mi sie- jedyna ryba która można zjeść raz w roku i jak jest dobrze przyrządzona, to naprawdę jest smaczna:)

reklama
Ja w sobotę zrobiłam pstrągi w occie :)
Troszkę sobie podjedliśmy świeżo usmażonych, pychota :)

Muszę napisać, że w zeszłym tygodniu próbowałam pierwszy raz piec pierniczki z przepisu podanego u nas na 1 stronie przez Dominikę, niestety nie wyszły mi... rozjechały się podczas pieczenia, chyba za dużo miodu... sama nie wiem co było nie tak, wyszły wręcz płaskie i bardzo mocno słodkie.
Dzisiaj piekłam drugi raz z innego przepisu z tej stronki (ktoś na forum ją podawał kiedyś i zapisałam sobie:)) Magia Świąt Bożego Narodzenia i wyszły śliczne, za to mało słodkie, wręcz prawie wcale nie są słodkie, więc można spokojnie dodać do tego przepisu trochę cukru i będą okejos. Chociaż myślę, że jak je polejemy czekoladą i lukrem i damy kolorowe słodkie posypki to będzie ok :)
Już się nie mogę doczekać jak będziemy jutro je dekorować :)

Dzień przed Wigilią planuję jeszcze zrobić paszteciki, rybkę po grecku i sałatkę warzywną no i oczywiście kilka rodzajów śledzi, bo Nicole uwielbia :)

Przepisy na śledzie mile widziane :)

Na Wigilię jedziemy do moich rodziców, więc za wiele w kuchni w tym roku nie będę stała :)

A prezenty mam kupione, dziewczynki chciały w tym roku Smoczusie Dzidziusie i już dzisiaj powinna paczka być nadana do mnie :) Słodycze już kupiłam tydzień temu. Ja sobie kupiłam sweterek, taką tunikę i dzisiaj paczka wyszła do mnie :) A mąż poluje na jakiś telefon :) Chrześniakowi kupiłam auto, takiego trucka. Dla ojców mamy płyty i dla mojego jeszcze monety mąż skądś zdobył. Dla mamy chcę kupić paterę szklaną a teściowa uwielbia książki. Jakąś jej dam, bo ja dużo kupuję i raz tylko czytam a potem daję mamom na Dzień Matki czy pod choinkę :)
Do tego każda rodzina dostanie od nas ładnie zapakowane pierniczki, to taka nasza tradycja, że co roku na Gwiazdkę jakieś ciasteczka pieczemy albo na Wielkanoc mazurki dla naszych rodzinek i dajemy to w ozdobnych pudełkach, które sami robimy :)

Do góry