Ja w sobotę zrobiłam pstrągi w occie
Troszkę sobie podjedliśmy świeżo usmażonych, pychota
Muszę napisać, że w zeszłym tygodniu próbowałam pierwszy raz piec pierniczki z przepisu podanego u nas na
1 stronie przez Dominikę, niestety nie wyszły mi... rozjechały się podczas pieczenia, chyba za dużo miodu... sama nie wiem co było nie tak, wyszły wręcz płaskie i bardzo mocno słodkie.
Dzisiaj piekłam drugi raz z innego przepisu z tej stronki (ktoś na forum ją podawał kiedyś i zapisałam sobie
)
Magia Świąt Bożego Narodzenia i wyszły śliczne, za to mało słodkie, wręcz prawie wcale nie są słodkie, więc można spokojnie dodać do tego przepisu trochę cukru i będą okejos. Chociaż myślę, że jak je polejemy czekoladą i lukrem i damy kolorowe słodkie posypki to będzie ok
Już się nie mogę doczekać jak będziemy jutro je dekorować
Dzień przed Wigilią planuję jeszcze zrobić paszteciki, rybkę po grecku i sałatkę warzywną no i oczywiście kilka rodzajów śledzi, bo Nicole uwielbia
Przepisy na śledzie mile widziane
Na Wigilię jedziemy do moich rodziców, więc za wiele w kuchni w tym roku nie będę stała
A prezenty mam kupione, dziewczynki chciały w tym roku Smoczusie Dzidziusie i już dzisiaj powinna paczka być nadana do mnie
Słodycze już kupiłam tydzień temu. Ja sobie kupiłam sweterek, taką tunikę i dzisiaj paczka wyszła do mnie
A mąż poluje na jakiś telefon
Chrześniakowi kupiłam auto, takiego trucka. Dla ojców mamy płyty i dla mojego jeszcze monety mąż skądś zdobył. Dla mamy chcę kupić paterę szklaną a teściowa uwielbia książki. Jakąś jej dam, bo ja dużo kupuję i raz tylko czytam a potem daję mamom na Dzień Matki czy pod choinkę
Do tego każda rodzina dostanie od nas ładnie zapakowane pierniczki, to taka nasza tradycja, że co roku na Gwiazdkę jakieś ciasteczka pieczemy albo na Wielkanoc mazurki dla naszych rodzinek i dajemy to w ozdobnych pudełkach, które sami robimy