reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Święta- tradycje, zwyczaje, potrawy, prezenty

hehehe, ja jak pierwszy raz usłyszałam "BABKA MAJONEZOWA" oszalałam, a raczej pomyślałam, że twórca oszalał... Ale ciekawośc wygrała i spróbowałam no i OSZALAŁAM ale z zachwytu :p :)

Muszę poszukac przepisu (dawno nie piekłam) ale jak znajde i upiekę to na stówe będzie na moim blogu (pewnie w piątek jakos ale jak się wezme za się i bedzie mi sie chciało znalezc przepis w mojej stercie wrzuce przepis szybciej)

reklama
a do nas rodzice moi przyjadą pewnie w niedzielę na śniadanko-obiad :)))
idziemy w sobotę poświęcić Benka i koszyczek z jedzonkiem :) A w planach na pewno będzie
- schab ze śliwką (bo świnka u dziadków oberwała w głowe i zapenwi nam jedzonko) robiony przez mamę
- jakieś ciasto co zrobi misiu
- sernik krakowski dla taty
- sałatka - myśle zeby zrobić taką jaką odkryła moja sąsiadka ostatnio : kurczak w gyrosie na kawaleczki, do tego pomidor ogórek salata lodowa i sos (smietana plus majonez plus ociupinka tej pasty czerwonej węgierskiej ostrej) P R Z E P Y S Z N E !!!!
- standardowo jajka z chrzanem i majonezem
- szynki kiełbasy i inne mięsiwa :)

a co święcicie w koszyczkach? :) u nas w ostatnie swięta była :
sól pieprz,
chleb,
kiełbasa
jajka
tata dorzucił od siebie oliwki czarne bo uwielbia
babka piaskowa
chrzan :-)

Do góry