reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Swieta, Swieta, Swieta: BOZE NARODZENIE I WIELKANOC

Hrudzia można wycinać i stroić. Więc jak ktoś lubi cynamon to naprawdę polecam.
Monia masz fuksa,o akurat jestem u mamy. Coś za często w tym tygodniu:-p

CIASTKA KRUCHE Z CUKREM

2 palmy
1,5 szkl. cukru
5 jaj
1 czubata łyżeczka amoniaku
mąki do gęstości.

Wszystko razem utrzeć i dodawać mąki,aż będzie gęste. Tak gęste żeby można było zagnieść. Rozwałkowujemy, wykrawamy foremkami, posypujemy cukrem kryształem i do piekarnika.
wlaśnie próbuje robić te ciasteczka i chyba robilam cos nie tak bo wsypalam prawie 1kg mąki i jeszcze to nie jest gęste:baffled: i wlaśnie wyslalam D po następny kg mąki:rofl2:

reklama
nie jest tak źle jak myślalam wsypalam jeszcze nie cale 0,5kg mąki i ciasto wyszlo piękne :tak:pierwsza blacha już się piecze ciekawe tylko czy wyjdą:sorry:

klavell, tak sie zastanawiam skad w tobie tyle zapalu do wszystkiego i energii:szok: jedyna mysl jaka mi przychodzi do gloy, to to, ze jednak jestes te kilka lat mlodsza, amnie staruszce juz wieel rzeczy sie nie chce:zawstydzona/y::rofl2:

tak do kazdej jakis upominek wkladam i przez okrez adwentu do swiat czyli 24 dni hanifka bedzei wyciagala niespodzianke
skarpety kupilam nie mialam czasu by samemu robic wisi tak bo narazie jestesmy na starym mieszkaniu
teraz prezenty tescia na bayram kupilamdzbanek do zaparzania herbatki tureckiej maja cos podobnego ale tan taki ladny ozdobiony

Hanifce do kuchni dokupilam klocki

dostanie do tego ten spiworek wczesniej zakupiony
i slonia puszajacego motylki jest on dla dzieci troszke starszych od naszych ale znajac han i ucieche bedzie miala z txch motylkow
elefun_1.jpg

Klavell - oj to hanife jest obkupiona ze ho ho ho:-D Ja tam skromniusio - mikolaj czekoladowy + ksiazeczki do buta i jakas jedna zabawka pod choinke:sorry:.

Klavell - oj to hanife jest obkupiona ze ho ho ho:-D Ja tam skromniusio - mikolaj czekoladowy + ksiazeczki do buta i jakas jedna zabawka pod choinke:sorry:.
U nas też skromniej. Na Mikołaja kupiliśmy wywrotkę i klocki w poloMarkecie za 19.99,a od gwiazdora nie wiem co.
Fajnie Klavell to wymyślilaś tylko.... Podpadnę,ale to nie tak,że krytykuję. Bo ja pamiętam kalendarze adwentowe z czekoladkami i myślę,że tu chodzi o to,że jest adwent, postw, wstrzemięźliwość, okres rozmyślań, wyciszenia. Po prostu czas na przygotowanie się duchowo na Boże Narodzenie. I taki czeklodkowy kalendarz mówi 1 czekoladka dziennie,nie więcej. A tutaj masa upominków. Wiem,że nasze maluchy są małe i nie rozumieją tego,ale...

reklama
Do góry