A dlaczego dzisiaj??A my dzis dalismy dzieciom prezenty na Mikołaja. Jak powiedziałam, że był Mikołaj ale juz pojechał Maja się rozryczała, bo chciała go ukochać za prezenty.
reklama
izabela352
Fanka BB :)
klavell, tak sie zastanawiam skad w tobie tyle zapalu do wszystkiego i energii jedyna mysl jaka mi przychodzi do gloy, to to, ze jednak jestes te kilka lat mlodsza, amnie staruszce juz wieel rzeczy sie nie chce
stara rura jeszcze brakuje, wiec jak uwazaszbabcia, starucha, ropucha i stara baba;-) a co ja mam powiedzieć
A dlaczego dzisiaj??
Bo już z nimi dzis nie wytrzymalismy, nie dość, że ten stresik związany z prawkiem to jeszcze maluchy dziś były wrrrrrrrrrrrrrrrrrrr......... a jak dostali to 2 godzinki było cicho
donkat pisała o sobie, że jest staruszka, więc..........stara rura jeszcze brakuje, wiec jak uwazasz
AsiaKC
Just mama
U nas się zapowiada że będzie duuużo prezentów na Mikołaja i mało pod choinkę.
Wyjeżdżamy na święta, sylwka i jeszcze trochę później (chyba, bo ciągle wszystko niepewne) i nie będzieby ciągnąc prezentów ze sobą. Więc dzieci dostaną teraz więcej a i po powrocie pewnie zastaną coś w domu ;-)
Wyjeżdżamy na święta, sylwka i jeszcze trochę później (chyba, bo ciągle wszystko niepewne) i nie będzieby ciągnąc prezentów ze sobą. Więc dzieci dostaną teraz więcej a i po powrocie pewnie zastaną coś w domu ;-)
monia_l
Wrześniowe mamy'07
D dziś spotkał Mikołaja jak wracał z pracy i przywiózł 2 reklamówki a w nich soczki, slodycze owoce i serki no i musieliśmy to dać dzieciom dziś bo do soboty takich rzeczy to niezabardzo trzymać bo byly w tej paczce też soczki jednodniowe których dzieciaki i tak nie chciały wypić bo im niesmakowałya tym mikołajem była babcia od D
no a prawdziwy Mikołaj (przebrany D) przyjdzie w sobote
no a prawdziwy Mikołaj (przebrany D) przyjdzie w sobote
Ostatnia edycja:
PIERNIK BEZ MIODU
3 jaja
pol sloika dzemu ( moze byc caly sloik - wtedy placek jest taki bardziej wilgotny)
szkl cukru
szkl mleka
2 szkl maki ( najlepiej tortowej)
pol szkl oleju
cukier waniliowy
po lyzeczce cynamonu, sody i kakao
Wszystko razem wymieszac mikserem. Blache wysmarowac i posypac bulka tarta i wylac ciasto. Piec w piekarniku ok 180 stopni przez 50 - 60 min. Mozna polac polewa czekoladowa, posypac wiorkami lub orzechami, przelozyc masa lub bita smietana - jak kto woli lub niczego nie dodawac tez dobre
3 jaja
pol sloika dzemu ( moze byc caly sloik - wtedy placek jest taki bardziej wilgotny)
szkl cukru
szkl mleka
2 szkl maki ( najlepiej tortowej)
pol szkl oleju
cukier waniliowy
po lyzeczce cynamonu, sody i kakao
Wszystko razem wymieszac mikserem. Blache wysmarowac i posypac bulka tarta i wylac ciasto. Piec w piekarniku ok 180 stopni przez 50 - 60 min. Mozna polac polewa czekoladowa, posypac wiorkami lub orzechami, przelozyc masa lub bita smietana - jak kto woli lub niczego nie dodawac tez dobre
luandzia1
Entuzjast(k)a
Moją ulubioną potrawą wigilijną zdecydowanie jest barszcz z uszkami no i może jeszcze pierogi
barszcz KONIECZNIE na zakwasie ! 4 kg buraków trzeba obrać i pokroić w plastry włożyć do kamionkowego garnka z główką czosnku i skórka chleba razowego i zalać ok 3 litrami ciepłej przegotowanej wody i odłożyć na trzy dni w pokojowej temp (od czasu do czasu trzeba usunąć nalot) jak się zakwasi trzeba zakwas połączyć z wywarem z jarzyn pól na pół przyprawić i tyle (jeżeli coś zostanie to można przechowywać w lodówce)
PYCHA i do tego oczywiście uszka z farszem z suszonych grzybów
barszcz KONIECZNIE na zakwasie ! 4 kg buraków trzeba obrać i pokroić w plastry włożyć do kamionkowego garnka z główką czosnku i skórka chleba razowego i zalać ok 3 litrami ciepłej przegotowanej wody i odłożyć na trzy dni w pokojowej temp (od czasu do czasu trzeba usunąć nalot) jak się zakwasi trzeba zakwas połączyć z wywarem z jarzyn pól na pół przyprawić i tyle (jeżeli coś zostanie to można przechowywać w lodówce)
PYCHA i do tego oczywiście uszka z farszem z suszonych grzybów
izabela352
Fanka BB :)
a z wywarem miesnym jak to smakuje? mozna tak wogole zrobic? sorki za glupie pytanie
luandzia1
Entuzjast(k)a
pewnie że można napisałam że z warzywnym bo to taka wigilijna wersja ;-)
taki barszcz na zakwasie jest pyszny ma taki orzeźwiający smak coś w stylu wody z ogórków na prawdę super nienawidzę takich mdłych barszczów
taki barszcz na zakwasie jest pyszny ma taki orzeźwiający smak coś w stylu wody z ogórków na prawdę super nienawidzę takich mdłych barszczów
reklama
justyna800717
Mama Mateuszka 6.09.07.
Ja robię barszcz na czymś wędzonym,bo chodzi o smak, więc wystarczy nawet sama skórka zamrożona od kiedyś. Tylko mi przeważnie za tęgi wychodzi. Za to moja teściowa, zajebista kucharka z 1 minusem, mocno soli, na wigilię robi barszcz z proszku
Podziel się: