reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Swieta, Swieta, Swieta: BOZE NARODZENIE I WIELKANOC

u nas z prezentami było że zawsze kupowaliśmy tylko dzieciom ale w zeszłym roku ugadaliśmy się z rodzeństwem D że nie kupujemu już nikomu prezentów tylko każdy swoim dzieciom a w tym roku z moim bratem też się już ugadałam że niech nie kupują moim dzieciakom prezentów bo oni by musieli kupić dla 2 a oni mają tylko jedno dziecko no więc musieli by więcej wydać więc kupujemy tylko swoim dzieciom:tak:
namieszałam troszkę ale mam nadzieję że rozumiecie:baffled::tak:

reklama
Pierniki to chyba nic takiego, wystarczy zagnieść. Osobiście nigdy nie robiłam. Dla mnie byla czarna robota,czyli lukrowanie. Nie przepadam za piernikami więc ich nie robię. Może w przyszłym roku bedę robiła,ale tylko ze względu na Mateusza. Wolę cynamonki, wcześniej podawałam przepis. Mam też na kruche ciastka z cukrem. Też nadają się do wycinania foremkami.

Pierniki to chyba nic takiego, wystarczy zagnieść. Osobiście nigdy nie robiłam. Dla mnie byla czarna robota,czyli lukrowanie. Nie przepadam za piernikami więc ich nie robię. Może w przyszłym roku bedę robiła,ale tylko ze względu na Mateusza. Wolę cynamonki, wcześniej podawałam przepis. Mam też na kruche ciastka z cukrem. Też nadają się do wycinania foremkami.
A te cynamonki tez mozna foremkani wycinac? i stroic? Dawno dawalas ten przepis?:sorry:

Justyna na te kruche ciasteczka możesz wrzucić przepis:tak:

Hurdzia przepis na Cynamonki Justyny jest w wątku sałatkowym na 54str:happy:

Ostatnia edycja:
Hrudzia można wycinać i stroić. Więc jak ktoś lubi cynamon to naprawdę polecam.
Monia masz fuksa,o akurat jestem u mamy. Coś za często w tym tygodniu:-p

CIASTKA KRUCHE Z CUKREM

2 palmy
1,5 szkl. cukru
5 jaj
1 czubata łyżeczka amoniaku
mąki do gęstości.

Wszystko razem utrzeć i dodawać mąki,aż będzie gęste. Tak gęste żeby można było zagnieść. Rozwałkowujemy, wykrawamy foremkami, posypujemy cukrem kryształem i do piekarnika.

Mi w zeszlym roku nie chcialo sie piec pierniczkow, ani pewnie w tym tez nie bedzie mi sie chcialo. Ale rok temu zrobilam pyszne ciasto piernik, wyroslo ogromne, az sie wylewalo w piekarniku, ozdobilam potem pomaranczami i czekolada no pyyyyycha. W tym roku nie wiem czy zrobie, bo M nie lubi takich ciast, a i bedziemy sami(rok temu byli u nas rodzice), wiec nie bedzie mial kto zjesc.

reklama
oh pierniczki ja napewno zrobie jakies mysle o ytch ktore podalam na pierwszej stronie proste i na smaczne wygladaja
a no i choinke kupilismy ostatnio cala biala migajaca zdobic dodatkowo jej nie bede no chba ze jakies drewniane ozdoba ale to jeszcze zobacze
a w weekend teraz robie sama kalendarz adwentowy hanifce do kazdego wloze jakis drobiask batonik, czekoladke, dmuchany fotel, ukladanke drewniana, itp
kalendarz bedie wisial w salonie lub pokoiku hani bedzie przewieszony przez caly pokoj od okna do drzwi i dziennie bedziemy cos wyciagac jak juz zrobie to se pochwale

Do góry