reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Swieta, Swieta, Swieta: BOZE NARODZENIE I WIELKANOC

justyna donkat jakie sledzie zrobilyscie do sloika?Z olejem i octem?Czy jak?

tak, ja nie lubie w samym oleju, wiec daje pol na pol octu i oleju. mozesz zmienic proporcje w zaleznosci od upodoban. do tego oczywiscie cebulka! sledzie przed zalaniem mocze w owdzie, zeby nie byly za slone

reklama
Dziewczyny a możecie mi podać przepis na te kulki rybne w zalewie :-p
ja właśnie robie ten zakwas na barszcz i ciastka w prawdzie nie robie w tym roku wigilii ale to nie znaczy że nie muszę niczego przygotować :rofl2:

Ja dzisiaj robiłam ;-) Zalewą zajmę się jutro. I tak:

Kulki rybne robię tak jak mielone. Czyli zmieliłam rybkę oddałam zmieloną cebule + bułkę. Małe porcje obtaczałam w bułce tartej i do frytkownicy.
Zalewe robi się tak: 3 szklanki wodny przegotowanej ostudzonej na 1 szklankę cukru i 1 szklankę octu, dodaję liście laurowe i pieprz w kulkach.

Drogie mamy potrzebuje pomocy
wymyśliłam sobie , że zrobie na świeta ciasto ale.... musze się przyznać że jeszcze nigdy w życiu nic nie piekłam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:- tylko nie śmiejcie się....
no i potrzebuję jakiś przepis prosty smaczny i nie do zepsucia:tak:;-)
nie musi być to ciasto typowo świąteczne
PORATUJCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Drogie mamy potrzebuje pomocy
wymyśliłam sobie , że zrobie na świeta ciasto ale.... musze się przyznać że jeszcze nigdy w życiu nic nie piekłam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:- tylko nie śmiejcie się....
no i potrzebuję jakiś przepis prosty smaczny i nie do zepsucia:tak:;-)
nie musi być to ciasto typowo świąteczne
PORATUJCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja jako NIE-WPRAWNY cukiernik radze zrobic ci murzynka.Pieklam 3 razy i zawsze wyszedl. Latwy i smaczny.Bez udziwnien, 3 mas, biszkoptow, walkowan itp:-p:-D
Przepis znalazlam w necie.

Ja mam przepis na ciemny placek z cynamonem, orzechami, jabłkami albo wiśniami. Później wrzuce przepis. Bardzo proste ciasto wszystko razem wymieszać i upiec. I naprawdę pyszny.

reklama
Murzynek jest bardzo smacznym i latwym ciastem to bylo moje pierwsze upieczone ciasto:tak:
jak robiście uszka do barszczu(robicie sami czy kupujecie gotowe?)bo na wigilii ma być barszcz z uszkami a ja niewiem jak te uszka zrobić:confused:tzn ciasto to wiem ale niewiem jaki farsz no i jak to kleić żeby wychodzily uszka

Do góry