reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Swieta, Swieta, Swieta: BOZE NARODZENIE I WIELKANOC

justyna donkat jakie sledzie zrobilyscie do sloika?Z olejem i octem?Czy jak?

tak, ja nie lubie w samym oleju, wiec daje pol na pol octu i oleju. mozesz zmienic proporcje w zaleznosci od upodoban. do tego oczywiscie cebulka! sledzie przed zalaniem mocze w owdzie, zeby nie byly za slone

reklama
Dziewczyny a możecie mi podać przepis na te kulki rybne w zalewie :-p
ja właśnie robie ten zakwas na barszcz i ciastka w prawdzie nie robie w tym roku wigilii ale to nie znaczy że nie muszę niczego przygotować :rofl2:

Ja dzisiaj robiłam ;-) Zalewą zajmę się jutro. I tak:

Kulki rybne robię tak jak mielone. Czyli zmieliłam rybkę oddałam zmieloną cebule + bułkę. Małe porcje obtaczałam w bułce tartej i do frytkownicy.
Zalewe robi się tak: 3 szklanki wodny przegotowanej ostudzonej na 1 szklankę cukru i 1 szklankę octu, dodaję liście laurowe i pieprz w kulkach.

Drogie mamy potrzebuje pomocy
wymyśliłam sobie , że zrobie na świeta ciasto ale.... musze się przyznać że jeszcze nigdy w życiu nic nie piekłam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:- tylko nie śmiejcie się....
no i potrzebuję jakiś przepis prosty smaczny i nie do zepsucia:tak:;-)
nie musi być to ciasto typowo świąteczne
PORATUJCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Drogie mamy potrzebuje pomocy
wymyśliłam sobie , że zrobie na świeta ciasto ale.... musze się przyznać że jeszcze nigdy w życiu nic nie piekłam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:- tylko nie śmiejcie się....
no i potrzebuję jakiś przepis prosty smaczny i nie do zepsucia:tak:;-)
nie musi być to ciasto typowo świąteczne
PORATUJCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja jako NIE-WPRAWNY cukiernik radze zrobic ci murzynka.Pieklam 3 razy i zawsze wyszedl. Latwy i smaczny.Bez udziwnien, 3 mas, biszkoptow, walkowan itp:-p:-D
Przepis znalazlam w necie.

Ja mam przepis na ciemny placek z cynamonem, orzechami, jabłkami albo wiśniami. Później wrzuce przepis. Bardzo proste ciasto wszystko razem wymieszać i upiec. I naprawdę pyszny.

reklama
Murzynek jest bardzo smacznym i latwym ciastem to bylo moje pierwsze upieczone ciasto:tak:
jak robiście uszka do barszczu(robicie sami czy kupujecie gotowe?)bo na wigilii ma być barszcz z uszkami a ja niewiem jak te uszka zrobić:confused:tzn ciasto to wiem ale niewiem jaki farsz no i jak to kleić żeby wychodzily uszka

Do góry