reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Swieta, Swieta, Swieta: BOZE NARODZENIE I WIELKANOC

ale własnoręcznie chcesz robić,czy do kupienia? Bo jeśli do kupienia to w Biedronce były fajne słomkowe. A jeśli samej to możesz pobawić się w origami z jakiegoś błyszczącego papieru, malowane szyszki fajnie wyglądają

Kupne :) Nie mam weny do samodzielnego tworzenia. Chcę kupić w tym tygodniu żywą choineczkę w doniczce. I ją jakoś fajnie przystroić.

Edit: Na stronie IKEA znalazłam o takie:
57 szt za 29,99
0085397_PE213114_S4.JPG
0085371_PE213084_S4.JPG
0085396_PE213113_S4.JPG

Ostatnia edycja:
reklama
Na stronie Almi Decor znalazłam o takie:
5740077.jpg
0240003.jpg
06829.jpg
06801.jpg
Jeżeli o mnie chodzi to te mi się bardzo podobają.:tak: Ja mam czerwone bombki i do nich kokartki i oprócz nich same słomkowe ozdobi i suszone plasterki owoców taka ekologiczna ta moja choinka ;-) no i oczywiście lampk ale już się zastanawiamy jak długo postoi M planuje przywiązać ją do kaloryfera po znając nasze wszędobylskie dziecię to pewnie w mig ją sobie na głowę zciągnie:-D

Dziewczyny a możecie mi podać przepis na te kulki rybne w zalewie :-p
ja właśnie robie ten zakwas na barszcz i ciastka w prawdzie nie robie w tym roku wigilii ale to nie znaczy że nie muszę niczego przygotować :rofl2:

Moją ulubioną potrawą wigilijną zdecydowanie jest barszcz z uszkami no i może jeszcze pierogi
barszcz KONIECZNIE na zakwasie ! 4 kg buraków trzeba obrać i pokroić w plastry włożyć do kamionkowego garnka z główką czosnku i skórka chleba razowego i zalać ok 3 litrami ciepłej przegotowanej wody i odłożyć na trzy dni w pokojowej temp (od czasu do czasu trzeba usunąć nalot) jak się zakwasi trzeba zakwas połączyć z wywarem z jarzyn pól na pół przyprawić i tyle (jeżeli coś zostanie to można przechowywać w lodówce)
PYCHA i do tego oczywiście uszka z farszem z suszonych grzybów :-p
a solimy to?

reklama
Do góry