reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Swieta, Swieta, Swieta: BOZE NARODZENIE I WIELKANOC

ale własnoręcznie chcesz robić,czy do kupienia? Bo jeśli do kupienia to w Biedronce były fajne słomkowe. A jeśli samej to możesz pobawić się w origami z jakiegoś błyszczącego papieru, malowane szyszki fajnie wyglądają

Kupne :) Nie mam weny do samodzielnego tworzenia. Chcę kupić w tym tygodniu żywą choineczkę w doniczce. I ją jakoś fajnie przystroić.

Edit: Na stronie IKEA znalazłam o takie:
57 szt za 29,99
0085397_PE213114_S4.JPG
0085371_PE213084_S4.JPG
0085396_PE213113_S4.JPG
 
Ostatnia edycja:
reklama
Na stronie Almi Decor znalazłam o takie:
5740077.jpg
0240003.jpg
06829.jpg
06801.jpg
Jeżeli o mnie chodzi to te mi się bardzo podobają.:tak: Ja mam czerwone bombki i do nich kokartki i oprócz nich same słomkowe ozdobi i suszone plasterki owoców taka ekologiczna ta moja choinka ;-) no i oczywiście lampk ale już się zastanawiamy jak długo postoi M planuje przywiązać ją do kaloryfera po znając nasze wszędobylskie dziecię to pewnie w mig ją sobie na głowę zciągnie:-D
 
Dziewczyny a możecie mi podać przepis na te kulki rybne w zalewie :-p
ja właśnie robie ten zakwas na barszcz i ciastka w prawdzie nie robie w tym roku wigilii ale to nie znaczy że nie muszę niczego przygotować :rofl2:
 
Moją ulubioną potrawą wigilijną zdecydowanie jest barszcz z uszkami no i może jeszcze pierogi
barszcz KONIECZNIE na zakwasie ! 4 kg buraków trzeba obrać i pokroić w plastry włożyć do kamionkowego garnka z główką czosnku i skórka chleba razowego i zalać ok 3 litrami ciepłej przegotowanej wody i odłożyć na trzy dni w pokojowej temp (od czasu do czasu trzeba usunąć nalot) jak się zakwasi trzeba zakwas połączyć z wywarem z jarzyn pól na pół przyprawić i tyle (jeżeli coś zostanie to można przechowywać w lodówce)
PYCHA i do tego oczywiście uszka z farszem z suszonych grzybów :-p
a solimy to?
 
reklama
Do góry