reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Świadczenia, zasiłki, L4 , urlop macierzyński i wychowaczy

kiedy poszlyscie na zwolnienie

• I trymestr - do 12 tygodnia

Głosów: 124 43,5%
  • II trymestr - 13-27 tydzien

Głosów: 87 30,5%
  • III trymestr - po 27 tygodniu

Głosów: 74 26,0%

• Wszystkich głosujących
    285
justynka1

no widzisz, jakoś tak wyszło z tym lekarzem,a do internisty pójde tak jak pisałam wcześniej. Co do porodu im blizej boję się mniej. Bardzo dużo dała mi rozmowa z położną, która weźmie nade mną pieczę w ten ważny dzień:-)

reklama
justynka1

no widzisz, jakoś tak wyszło z tym lekarzem,a do internisty pójde tak jak pisałam wcześniej. Co do porodu im blizej boję się mniej. Bardzo dużo dała mi rozmowa z położną, która weźmie nade mną pieczę w ten ważny dzień:-)
to masz bardzo fajną położną:tak:;-),powodzenia

Dziewczyny jak tak czytam wasze historie to boje sie kolejnej wizyty u mojej gin... za tydzien... a bedzie to juz 38 tydz. ... ehhh... i jak mi nie da tego L4? brr... :(

askkle

nie ma się denerwować na zapas, skoro nie powiedziała Ci do tej pory, że daje zwolnienie tylko do 38 tc to powinnaś dostać L4 :-)

Będę dobrej myśli :) Choc za dobrze tej gin nie znam, bo zmienilam swojego poprzedniego gin na nią 2 miesiace temu. zobaczymy :)

ja do wczoraj miałam L4 i dzis lekarz powiedział ze mam isc do szpitala nawet na 1 dzien bo L4 mi nie moze wystawić bo za blisko terminu.......wiec wieczorkiem mam sie zgłosic ....i tyle....nie chce mi się iść......

Ja uspokojona, dostałam zwolnienie od internistki. Bardzo fajna kobitka :-):-):-)
Dziewczyny, mówię Wam jak się cieszę :-D

reklama
No własnie uznałam że to bez sensu, zgłosiłam w pracy że albo urlop albo macierzyński( mam nadzieję że urodzę na dnich) i chrzanię to nie będę w szpitalu kwitnąć....

Do góry