Karolina Tinetina
Fanka BB :)
podstaw prawnych na chwile obecna nie znam...ale dla mnie to smieszne..ja mam wspaniałego ginekologa...wizyte mam dopiero 5 marca , ale zapytam sie i napewno was poinformuje...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
no własnie niby nie ma prawa a odmawia. Znasz moze podstawe prawną (takiej nie ma). I jakie wg ciebie są podstawy wydania zwolnienia pod koniec ciąży?? Bo z ich (lekarzy) zachowania wynika, że przy normalnie przebiegającej ciąży (nie zagrozonej
) nie ma takich podstaw już na 2 tyg przed porodem. Dla mnie niedorzecznośc
Witaj, ale jak mozna kobiete 2 tyg. przed porodem wysyłac do pracy
szok...przeciez powinnaś dostać zwolnienie, a gdy urodziłabys przed to automatycznie zaczyna ci sie urlop macierzyński
co do tych 2 ostatnich tygodni przed porodem... sprawdzcie sobie najpierw czy czasem ZUS przez to nie skroci wam o te 2 tygodnie macierzynskiego - ma takie prawo!!!