reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Świadczenia, zasiłki, L4 , urlop macierzyński i wychowaczy

kiedy poszlyscie na zwolnienie

• I trymestr - do 12 tygodnia

Głosów: 124 43,5%
  • II trymestr - 13-27 tydzien

Głosów: 87 30,5%
  • III trymestr - po 27 tygodniu

Głosów: 74 26,0%

• Wszystkich głosujących
    285
justynka1

no widzisz, jakoś tak wyszło z tym lekarzem,a do internisty pójde tak jak pisałam wcześniej. Co do porodu im blizej boję się mniej. Bardzo dużo dała mi rozmowa z położną, która weźmie nade mną pieczę w ten ważny dzień:-)

reklama
justynka1

no widzisz, jakoś tak wyszło z tym lekarzem,a do internisty pójde tak jak pisałam wcześniej. Co do porodu im blizej boję się mniej. Bardzo dużo dała mi rozmowa z położną, która weźmie nade mną pieczę w ten ważny dzień:-)
to masz bardzo fajną położną:tak:;-),powodzenia

Dziewczyny jak tak czytam wasze historie to boje sie kolejnej wizyty u mojej gin... za tydzien... a bedzie to juz 38 tydz. ... ehhh... i jak mi nie da tego L4? brr... :(

askkle

nie ma się denerwować na zapas, skoro nie powiedziała Ci do tej pory, że daje zwolnienie tylko do 38 tc to powinnaś dostać L4 :-)

Będę dobrej myśli :) Choc za dobrze tej gin nie znam, bo zmienilam swojego poprzedniego gin na nią 2 miesiace temu. zobaczymy :)

ja do wczoraj miałam L4 i dzis lekarz powiedział ze mam isc do szpitala nawet na 1 dzien bo L4 mi nie moze wystawić bo za blisko terminu.......wiec wieczorkiem mam sie zgłosic ....i tyle....nie chce mi się iść......

Ja uspokojona, dostałam zwolnienie od internistki. Bardzo fajna kobitka :-):-):-)
Dziewczyny, mówię Wam jak się cieszę :-D

reklama
No własnie uznałam że to bez sensu, zgłosiłam w pracy że albo urlop albo macierzyński( mam nadzieję że urodzę na dnich) i chrzanię to nie będę w szpitalu kwitnąć....

Do góry